Home » Posts tagged with » Sociale

460 të pastrehë bëhen me shtëpi, lista e plotë

460 të pastrehë bëhen me shtëpi, lista e plotë

Lexuar 5120Halimi: PS-ja nuk privatizoi banesat e durrsakëve. Qeveria: Enti i Banesave dhe ministritë e linjës të zbatojnë vendimin 460 familjeve të pastreha në qytetin e Durrësit u jepet mundësia…

Inchiesta su SOS di Arciconfraternita del SS.Sacramento e di S.Trifone

Inchiesta su SOS di Arciconfraternita del SS.Sacramento e di S.Trifone

Lexuar 3807Business cooperazione. INCHIESTA. Tra inafferrabili delibere e stranezze burocratiche, ombre sulle assegnazioni dei servizi della Sala operativa sociale del Comune di Roma. Un affare che Arciconfraternita si è misteriosamente…

Dita e jetimeve – 18 Maj

Dita e jetimeve – 18 Maj

Lexuar 2971Dita e jetimëve, Presidenti flet për politikë. TIRANË – Dita e tetëmbëdhjetë e muajit maj në të gjithë botën i dedikohet fëmijëve jetimë. Edhe vendi ynë sikundër ka ratifikuar…

Dalja ne pension, kushte te reja ne 2010-ten ne RSH

Dalja ne pension, kushte te reja ne 2010-ten ne RSH

Lexuar 10803Kushtet për daljen në pension në vitin 2010. Instituti i Sigurimeve Shoqërore ka zbardhur kushtet që duhet të përmbushen për të gjitha ato kategori që duan të përfitojnë një…

Mësimi i gjuhës shqipe në emigracion i pamundur për mungesë fondesh

Mësimi i gjuhës shqipe në emigracion i pamundur për mungesë fondesh

Lexuar 2729Femijet e emigranteve shqiptare ne Greqi dhe ne Itali do te vazhdojne te vuajne mosnjohjen e gjuhes meme. Edhe pse te gjithe titullaret e meparshem te arsimit kane premtuar…

Kosovaret drejtuesit e prostitucionit shqiptare

Kosovaret drejtuesit e prostitucionit shqiptare

Lexuar 5824Si ua shesin kosovaret motrat e tyre afrikanëve? Në fillim të viteve 1990-ta dhe gjatë tërë asaj decenie të fundshekullit dhe Mijëvjeçarit të kaluar, shumë meshkuj dhe femra kosovare…

Vetvrasja, fenomen i ri për shoqërinë shqiptare

Vetvrasja, fenomen i ri për shoqërinë shqiptare

Lexuar 59374.500 VETEVRASJET NE 8 MUAJ, shkurt-tetor 2009 NE SHQIPERI Eshtë një fakt i pamohueshëm tashmë që në këto dy dekada të tranzicionit, për shkak të një vakuumi shpirtëror, ideologjik…

Fjalori që përdor fëmija, pjesë e rëndësishme e edukimit

Fjalori që përdor fëmija, pjesë e rëndësishme e edukimit

Lexuar 2410Fëmijët, fjalët e pahijshme dhe parandalimi i tyre. Gjatё jetёs sё pёrditshme, nё situata tё ndryshme, fёmijёt mund tё pёrdorin fjalё e shprehje tё pahijshme ose fyese. Shpesh gjendemi…

Gjysma e nxënësve dhunohen nga mësuesit

Gjysma e nxënësve dhunohen nga mësuesit

Lexuar 4191Sistemi shkollor shqiptar nje rrezik per psiqiken e femijes. Mësuesit e vendosin qetësinë në klasë me shkopin e gjeografisë. Që, në fakt është vetëm një nga mjetet ndihmëse të…