Home » Posts tagged with » Pirro Prifti

A.Zogu- Paradoksi-Tradhtari që nderohet sepse ka vrarë Heronjtë e Atdheut

A.Zogu- Paradoksi-Tradhtari që nderohet sepse ka vrarë Heronjtë e Atdheut

Lexuar 2080Një turp i vërtetë ka ndodhur sot më 17 nëntor 2012 dhe pikërisht kur duhej festuar dita e clirimit e 68 viteve më parë nga okupatorët nazi-fashistë; u rivarros…

Neo-Nacionalizmi shqiptar një rrezik real për Integrimin

Neo-Nacionalizmi shqiptar një rrezik real për Integrimin

Lexuar 2396Vazhdojnë të bien në vesh të shurdhër paralajmërimet e BE dhe të PPE për të patur kujdes ndaj `akteve ekstremiste kundër Kristianizmit në truallin Europian` të miratuar në 5…

Integrim në BE apo drejt Turqisë Autoritariste?

Integrim në BE apo drejt Turqisë Autoritariste?

Lexuar 3075Nuk mund të mos shohësh me përcmim kur një gazetë e një partie politike të vogël të bëjë thirrje të hapura pro-turke për një bashkim ekonomiko-shpirtëëror duke na kujtuar…

Mauzole per A. Zogun?!- edhe një tjetër marrëzi e Politikës shqiptare

Mauzole per A. Zogun?!- edhe një tjetër marrëzi e Politikës shqiptare

Lexuar 3033Nuk kanë kaluar jo më pak se 22 vite nga rrëzimi i bustit të Diktatorit dhe heqjes së relikeve të tij në të gjithë vendin, kur një tjetër budallalëk…

Qelepirllëku dhe Ndërrimi i Fesë faktorët e një Shqipërie të dobët

Qelepirllëku dhe Ndërrimi i Fesë faktorët e një Shqipërie të dobët

Lexuar 7336Qelepirrllëku që në në turqisht do të thotë kelepir- shitblerje, marëveshje, por që në të folurën shqipe ashtu sikundër dhe fjalë të tjera turke kanë marrë kuptime të tjera…

Kalërimi Blendi Fevziut me librin e Enverit në dorë dhe `efekti Flutur` në publicistikën shqiptare (në vënd të oponencës)

Kalërimi Blendi Fevziut me librin e Enverit në dorë dhe `efekti Flutur` në publicistikën shqiptare (në vënd të oponencës)

Lexuar 4278Publicistika e paprecedent e librit për Enver Hoxhën me të dhëna arkivore `të papara`, me cfaqje butaforike `të papara` në mjedise sociale, universitare, e politike, të Blendi Fevziut, po…

Arsimi i lartë rrezikohet seriozisht nga ndërhyrjet e shpeshta në Ligjin e Arsimit të Lartë

Arsimi i lartë rrezikohet seriozisht nga ndërhyrjet e shpeshta në Ligjin e Arsimit të Lartë

Lexuar 5519Është hera e shtatë që ndërhyhet në Ligjin e Arsimit të Lartë që pas vitit 2000 dy herë nga Koalicioni I Majtë dhe 5 herë nga Koalicioni në fuqi.…

Vip-at duke ndjekur Trendin e historianit njëlloj si shkruesi Vanjek i Shvejkut

Vip-at duke ndjekur Trendin e historianit njëlloj si shkruesi Vanjek i Shvejkut

Lexuar 3477Ata që e kanë lexuar `Ushtari i mirë Shvejk` nuk mund të mos kujtojnë shkruesin e batalionit Vanjek i cili ishte caktuar të shkruante historinë e `lavdishme` batalionit gjatë…

Zgjedhjet e Reja në Universitetet dhe përpjekjet e Rektorëve & Dekanëve për një Mandat të dytë duke ndryshuar Rregulloren e Zgjedhjeve në Parlament

Zgjedhjet e Reja në Universitetet dhe përpjekjet e Rektorëve & Dekanëve për një Mandat të dytë duke ndryshuar Rregulloren e Zgjedhjeve në Parlament

Lexuar 8622Zgjedhjet e reja në Universitetet Publike po afrojnë dhe së bashku me to, po fillojnë edhe ethet korruptive të disa Rektorëve e Dekanëve aktualisht të zgjedhur për të ri-kandiduar…

Shqipëria dështon me dashje BE-në, por zgjedh Lindjen-Turqinë e Erdoganit

Shqipëria dështon me dashje BE-në,  por zgjedh Lindjen-Turqinë e Erdoganit

Lexuar 3352Nuk është për tu habitur që hidhërimi i njerëzve të thjeshtë i shkaktuar nga zhgënjimi i politikës shqiptare për tu afruar me BE nëpërmjet plotësimit të 12 kërkesave standarde,…

Celulat antiamerikane- të njëjta me Antishqiptarizmin

Celulat antiamerikane- të njëjta me Antishqiptarizmin

Lexuar 6195Nuk është për tu habitur kur nga goja e Arvizu-së në bisedën në ORA-NEWS të dt.21/09/2011, shqiptarët dëgjuan për celula antiamerikane në Shqipëri. Po këtë hipotezë e ka hedhur…

Nuk reformohet Shëndetësia në kolaps të plotë pa reformuar Sigurimet Shendetesore

Nuk reformohet Shëndetësia në kolaps të plotë  pa reformuar Sigurimet Shendetesore

Lexuar 3607Po mbushen ngadalë 17 vjet që kur u formuan sigurimet shëndetësore dhe që nga ligji 7870 i krijuar nga parlamenti i asaj kohe me në krye maxhorancën e PD.…

Gjeo-politika Turke drejtuar kundër Heroit kombëtar shqiptar- Skënderbeut

Gjeo-politika Turke drejtuar kundër Heroit kombëtar shqiptar- Skënderbeut

Lexuar 5141Një ngjarje e paprecedent ka ndodhur kur informohesh se cfarë i ka kërkuar ministri turk i sotëm Dincer –qeverisë së Kosovës. Sa i përket Shqipërisë, kjo kërkesë paska ardhur më parë…