Home » Posts tagged with » Pellasget

Pellasget – Shqiptarët dhe gjuha e tyre hyjnë në degën japetike – Kapitulli i II

Pellasget – Shqiptarët dhe gjuha e tyre hyjnë në degën japetike – Kapitulli i II

Lexuar 5249Shqiptarët dhe gjuha e tyre hyjnë në degën japetike Në morinë e gjuhëve në botë janë më të përsosura  ato gjuhë të popujve të racës; –         Të Kaukazit që…

Pellasgët dhe shqiptarët – Gjeneza – Kapitulli I

Pellasgët dhe shqiptarët – Gjeneza – Kapitulli I

Lexuar 3775Pellasgët dhe shqiptarët Sinteza e leximit të librit shkencor historiko – filologjik ’’Shqiptarët dhe problemi pellasgjik’’ të filologut  historian Spiro N.Konda të diplomuar në Universitetin e Athinës. Botuar në…

PELLASGET

PELLASGET

Lexuar 4540Pellazgët (pelargu ose lejleku pkth ) ishin një popull i lashtë indo-evropian që sipas disa shkrimeve antike të lëna nga (Homeri, Herodoti, Tukididi etj.) jetonin në pellgun e Egjeut…