Home » Posts tagged with » Patriotët

Sharrajt – Familja patriote dhe Vlora

Sharrajt – Familja patriote dhe Vlora

Lexuar 4601Sharrajt, patriotët dhe ndërtuesit e Vlorës. Ata njihen mirë në Vlorë si familje e madhe, ardhur prej brezash këtu, ndërsa bashkë me aktivitetin e gjerë tregtar, duket se mbartën…

Si luftova përkrah burrave në luftën e Kosovës

Si luftova përkrah burrave në luftën e Kosovës

Lexuar 2872INTERVISTA/Flet në “Telegraf” Shyhrete Gosalci, ish-aktiviste dhe luftëtare në luftën e Kosovës Shyhrete Gosalci është nga Kosova. Ajo ka qenë aktiviste e shumë demostratave gjatë luftës së Kosovës. Gjithashtu…

Avni Rustemi – Trimi i Shqipërisë

Avni Rustemi – Trimi i Shqipërisë

Lexuar 3206Vrasja e Esat pashës para hotelit “Continental” Dosier i mbështetur në materiale dhe dokumente të Drejtorisë së Përgjithshme të Arkivave të Shtetit dhe në studimin e juristit dhe publicistit…