Home » Posts tagged with » Patriot

Ernest Koliqi

Ernest Koliqi

Lexuar 16820Jeta dhe vepra e letrarit,mendimtarit, patriotit dhe intelektualit Ernest Koliqi. Lindur në Shkodër më 20 maj te vitit 1903.  Që nga fëmijëria është e karakterizuar nga leximi dhe shkrimi.…

Luigj Gurakuqi

Luigj Gurakuqi

Lexuar 4116Pak mbi jeten e patriotit Luigj Gurakuqi. Luigj Gurakuqi lindi më 19 shkurt 1879 në Shkodër; vdiq më 2 mars 1925 në Bari. Ishte një poet dhe publicist shqiptar…

Dedë Gjo Luli – Dedevukaj

Dedë Gjo Luli – Dedevukaj

Lexuar 2326Në kohën e kryengritjes së Malësisë së Madhe kundër Turqisë, Dedë Gjo Lulit ju desht me u strehue në Podgoricë të Malit të Zi. Krajl Nikolla i Malit të…

Si u var poeti HAVZI NELA me 10 Gusht 1988

Si u var poeti HAVZI NELA me 10 Gusht 1988

Lexuar 875422 VJETORI I VARJES SE POETIT KUKSIAN Poeti disident Havzi Nela, me 21 Gusht mbush 76 vjeç, me 19 vjet burg, 22 vjet i varur në litar, 5 vjet…

Dedë Gjo’ Luli – Ngriti flamurin me 6.4.1911- Hero Legjendar

Dedë Gjo’ Luli – Ngriti flamurin me 6.4.1911- Hero Legjendar

Lexuar 3542Në kohën e kryengritjes së Malësisë së Madhe kundër Turqisë, Dedë Gjo Lulit ju desht me u strehue në Podgoricë të Malit të Zi. Krajl Nikolla i Malit të…