Home » Posts tagged with » Mendimi shqiptar

Jo Mballoma!

Jo Mballoma!

Lexuar 3066Jemi të shtrënguar, me dashje e padashje, të ecim për në Oksident. Po kjo ecja jonë nuk mund të ketë kurrë një kuptim imitimi. Përkundra. Ecja jonë nëpër viset…

Mendësia dhe e Nesërmja

Mendësia dhe e Nesërmja

Lexuar 3180I. Mendimi Mendimi asht pasqyra ideore e subjektit politiko – shoqëror të një kombit. Mendimi i individit dhe i shoqërisë shpreh perparimin apo mbetjen e saj ne te gjitha…

Konformizmi

Konformizmi

Lexuar 5307Përveç detyrimeve për të cilat ne jemi të përgatitur, në kufizimin e instinktet, mbi ne, rreziku i një gjendje që mund të quhet “mjerimi psikologjik i masave(grupi njerezish)”. Ky…

Intelektualėt, pėrtej reales dhe absurdit

Intelektualėt, pėrtej reales dhe absurdit

Lexuar 2250Ç’do të thotë intelektual? A ka të tille Shqipëria? Ku janë ata? Janë pyetje të hedhura prej kohësh në pritje të përgjigjes. Ka muaj, ndoshta edhe vite që publikohen…

Dilemat e Skenderbeut

Dilemat e Skenderbeut

Lexuar 5293!!!!!!Dilemat e Gjergj Kastriotit!!!! A ishte sllavë apo islam? A ishte serbë apo grek? A ishte produktë i Rilindjes shqiptare? A luftoji për babën, a për Papën? A e…

Mercenarizmi, mendësia e rreshtit dhe liria

Mercenarizmi, mendësia e rreshtit dhe liria

Lexuar 5107Kush heq dorë nga liria për të mbërritur sigurinë, ai nuk e meriton as lirinë dhe as sigurinë (B. Franklin) Mercenarizmi ka reshtur së qëni një fenomen dhe është…

Dinjiteti vetjak dhe ai kombëtar

Dinjiteti vetjak dhe ai kombëtar

Lexuar 2911Ndër përbërësit themelorë në jetën e një individi janë ndërgjegjja, dashuria dhe dinjiteti kombëtar. Të tria këto elemente të domosdoshme formuese janë të ndërlidhura fort me njëra-tjetrën sa nuk…