Home » Posts tagged with » Lufta e dyte boterore

LUFTA E DYTE BOTERORE – Pjesa e nente

LUFTA E DYTE BOTERORE – Pjesa e nente

Lexuar 5275LUFTA E DYTE BOTERORE PJESA E NENTE Rreth Revoltës Polake Sovjetikët avanconin dhe lëshonin vazhdimisht ofensiva të rënda kundra ushtrisë gjermane. Më 22.6.1944, Operacioni Bagration ishte një ofensivë që…

LUFTA E DYTE BOTERORE – Pjesa e tete

LUFTA E DYTE BOTERORE – Pjesa e tete

Lexuar 4039LUFTA E DYTE BOTERORE PJESA E TETE Betejat në Atlantik Erich Raeder ishte Komandanti i përgjithshëm i Flotës Gjermane nga tetori i vitit 1928 deri në janarin e vitit…

LUFTA E DYTE BOTERORE – Pjesa e shtate

LUFTA E DYTE BOTERORE – Pjesa e shtate

Lexuar 3064LUFTA E DYTE BOTERORE PJESA E SHTATE I Gjithë Globi në Luftë: 1942. Luftë në Çekosllovaki dhe Francë. Në maj të 1942, projektuesi i projektit Zgjidhja Përfundimtare, Reinhard Heydrich…

LUFTA E DYTE BOTERORE – Pjesa e gjashte

LUFTA E DYTE BOTERORE – Pjesa e gjashte

Lexuar 6627LUFTA E DYTE BOTERORE PJESA E GJASHTE Një shikim mbi Luftën Kino-Japoneze Deri në 1940, asnjë nga palët nuk kishte bërë ndonjë progres të dukshëm. Lufta u duk sikur…

LUFTA E DYTE BOTERORE – Pjesa e kater

LUFTA E DYTE BOTERORE – Pjesa e kater

Lexuar 3535LUFTA E DYTE BOTERORE PJESA E KATERT Periudha dhe Ngjarje të luftës Evropa si Fushë-Betejë Pushtimi i Polonisë Më 1 shtator 1939, Gjermania pushton Poloninë. Me pretekstin e rremë…

LUFTA E DYTE BOTERORE – Pjesa e trete

LUFTA E DYTE BOTERORE – Pjesa e trete

Lexuar 3589LUFTA E DYTE BOTERORE PJESA E TRETE Lëvizjet dhe Aleancat para luftës Në fillimet e luftës, Britania dhe Franca ndoqën një politikë mos veprimi ndaj Gjermanisë duke dashur të…

LUFTA E DYTE BOTERORE – Pjesa e dyte

LUFTA E DYTE BOTERORE – Pjesa e dyte

Lexuar 4152LUFTA E DYTE BOTERORE PJESA E DYTE Pasojat Në se ka një dhimbje në këtë botë, ajo shtrihet gjerë në zemrën njerëzore. Dy të rinj gjermanë. Fotoja i përket…

LUFTA E DYTE BOTERORE – Pjesa e Pare

LUFTA E DYTE BOTERORE – Pjesa e Pare

Lexuar 5823LUFTA E DYTE BOTERORE PJESA E PARE Lufta e Dytë Botërore ishte konflikti i armatosur midis Aleatëve dhe Boshtit Nazist, i përbërë nga Italia, Gjermania dhe Japonia nga viti…