Home » Posts tagged with » Kultura

Historia e artit shqiptar

Historia e artit shqiptar

Lexuar 11902Ju rrefejme historine e artit shqiptar. Per here te pare, pas ndryshimit politik te vitit 1991, Galeria Kombetare e Arteve merr persiper te ekspozoje nje linje historike te artit…

Martin Camaj dhe bashkeshortja Erika

Martin Camaj dhe bashkeshortja Erika

Lexuar 3458Erika Camaj: Jeta ime me Martinin. Për herë të parë, bashkëshortja e Martin Camajt, tregon për jetën me shkrimtarin dhe studiuesin e shquar shqiptar. Si u njoh me të,…

Veshja dhe kostumet e stilit tradicional shqiptar në zhdukje

Veshja dhe kostumet e stilit tradicional shqiptar në zhdukje

Lexuar 5669“Jemi në një kohë kur kostumet origjinale është e pamundur të realizohen. Për këtë arsye kemi kërkuar që të pasurojmë fondin për t’i ruajtur këto kostume, por kemi hasur…

Elvin Hoxha-Paganini 12 vjecar shqiptar “trondit” skenat boterore

Elvin Hoxha-Paganini 12 vjecar shqiptar “trondit” skenat boterore

Lexuar 2583Nje talent shqiptar qe ende nuk i ka mbushur 12 vjec, ka korrur sukses ne skenat me prestigjioze te artit boteror. Elvin Hoxha, i cili eshte quajtur nga mediat…

Pashko Gjeçaj – Italia e dekoron – Shqiperia jo – perkthyesin brilant

Pashko Gjeçaj – Italia e dekoron – Shqiperia jo – perkthyesin brilant

Lexuar 4942Pashko Gjeçaj, “Ylli i Solidaritetit Italian”. Përkthyesi i Dantes, Pashko Gjeçi, nderohet me medaljen “Ylli Solidaritetit Italian”, në javën e gjuhës italiane që zhvillohet në Shkodër. Përkthyesi i kryeveprave…

Bibloteka e Françeskanve ne Shkoder

Bibloteka e Françeskanve ne Shkoder

Lexuar 3902Regjistri i Françeskanëve, Zbulohet dorëshkrimi i rrallë i 1720-ës Vitor Demaj Duke lexuar në revistën “Hylli i Dritës” e themeluar nga At Gjergj Fishta, posaçërisht historianin At Marin Sirdanin,…