Home » Posts tagged with » Kastriot Myftaraj

Ekipi “antiterrorist” i ardhur nga Washingtoni në Tiranë shkel në tokë të minuar

Ekipi “antiterrorist” i ardhur nga Washingtoni në Tiranë shkel në tokë të minuar

Lexuar 1934Në kohën e Luftës së Spanjës (1936-1939), që u shndërrua në një fushëbetejë globale mes komunistëve dhe antikomunistëve, Mbreti Zog urdhëroi që komunistët shqiptarë, jo vetëm të lejoheshin të…

Kush e vrau Sokol Olldashin?

Kush e vrau Sokol Olldashin?

Lexuar 4166 Që e kanë vrarë nuk ka asnjë dyshim. Nuk dua të përsëris këtu gjithë të dhënat që kanë dalë në shtyp për versionin e vrasjes. Unë e kam…

Shteti dhe vdekja

Shteti dhe vdekja

Lexuar 4323Shakespeare (Shekspiri) e kishte më për zemër që të shkruante sonete (poezi), për të cilat besonte se qenë ajo pjesë e veprës së tij që do ta bënte të…

Letër nga varri e çifutit Karl Marks (Mordekai) për çifutin falash, ambasadorin Withers (Tegegne), për ligjin e dosjeve

Letër nga varri e çifutit Karl Marks (Mordekai) për çifutin falash, ambasadorin Withers (Tegegne), për ligjin e dosjeve

Lexuar 4534I dashur vëlla në yllin e Davidit John Tegenge! Siç kam marrë vesh, ju e keni origjinën nga çifutët falashë të Ethiopisë në Afrikë dhe gjyshi tuaj ka emigruar…