Home » Posts tagged with » Historia

Shqipëria e ndarë në pesë pjesë të ballkanit

Shqipëria e ndarë në pesë pjesë të ballkanit

Lexuar 7485 Pjestim për pesë i Shqipërise natyrale. Duket paksa paradoksal, por kjo është e vërteta e Shqipërisë Natyrale. Për shkaqe nga më të ndryshmet, Shqipëria Natyrale, populli i quajtur…

Pushtimi i Shqipërisë nga Italia fashiste 7-4-1939

Pushtimi i Shqipërisë nga Italia fashiste 7-4-1939

Lexuar 9531Britania dhe pushtimi i Shqipërisë nga Italia (SIPAS ANGLEZEVE) Perandoria Britanike thuhet se nuk bëri asgjë kur Italia fashiste pushtoi Shqipërinë më 1939. Kjo është thënë gjithmonë gjatë 50…

Historia e Shqipërisë në Nato

Historia e Shqipërisë në Nato

Lexuar 5125 Historia e Forcave të Armatosura të Shqipërisë kishte filluar që në vitin 1913, pas pavarësisë së saj. Tani Frocat e Armatosura të Shqipërisë I janë bashkuar ushtrive të…

Kuba – Popull liridashes dhe i pamposhtur

Kuba – Popull liridashes dhe i pamposhtur

Lexuar 6310KUBA Republika e Kubës është një arkipelag i Karaibeve qendrore, ndodhet midis Detit Karaibe, dhe Gjirit te Meksikës si dhe te Oqeanit Atlantik. Ne drejtim te veriut ndoodhet Shtetet…

Historia e copëtimit të Shqipërisë – 27 Prill 2009

Historia e copëtimit të Shqipërisë – 27 Prill 2009

Lexuar 3064 Marrëveshja e ujërave me Greqinë, ‘Shekulli’ organizon sot dëgjesë publike Takimi në hotel “Tirana”, bashkëbisedim mes ekspertit Pashaj dhe të ftuarve për skandalin e shkeljes së integritetit territorial…

Kujtimet e sekretares së Hitlerit

Kujtimet e sekretares së Hitlerit

Lexuar 4357DERI NË ORËN E FUNDIT… (Kujtimet e sekretares së fundit të Hitlerit) …. “Sot më duket pothuaj e pabesueshme që në fillim të shkurtit, ne kishim endè besim tek…

Mustafa Qemal Ataturku – shqiptari që themeloi Turqinë moderne

Mustafa Qemal Ataturku – shqiptari që themeloi Turqinë moderne

Lexuar 9171MUSTAFA QEMAL ATATURKU – BURRI  I MADH SHQIPTAR QE SHPETOI TURQINE NGA ZHDUKJA E HARTES. Mustafa Qemal Ataturkut, sekretari i solli per te firmosur nje list me emrat e…

Karta/pakti i Atlantikut 14 gusht 1941

Karta/pakti i Atlantikut 14 gusht 1941

Lexuar 6272 Karta/pakti i Atlantikut 14 gusht 1941 Karta e Atlantikut u quajte marrëveshja e bërë mes F.D Rooseveltit dhe W. Churchilt (ShBA-së dhe Britanisë), në një anije luftarake ’’Princi…

Konferenca e Teheranit 28 nëntor – 1 dhjetor 1943

Konferenca e Teheranit 28 nëntor – 1 dhjetor 1943

Lexuar 5621 Konferenca e Teheranit(28 nentor – 1 dhjetor 1943). Ky shkrim ka të bëjë me takimin e Luftës së Dytë Botërore për udhëheqësit e Aleancës. Konferenca Teheran (koduar Eureka)…

Konferenca e Kajros 22 – 26 Nëntor 1943

Konferenca e Kajros 22 – 26 Nëntor 1943

Lexuar 4800Konferenca e Kajros. 22 – 26 Nëntor 1943 Konferenca e Kairos (koduar sekstant) të 22-26 nëntor 1943, të mbajtur në Kairo te Egjyptit, ku iu drejtua pozicionin e Aleatëve…

Regjimenti Shqiptaro-Gjerman SS 21 – Mars 1944

Regjimenti Shqiptaro-Gjerman SS 21 – Mars 1944

Lexuar 4589Regjimenti 21 SS Skanderbegu Shqiptar Nr.1 ishte pjese e  një  Regjimenti SS gjerman si pjese perberese e “Forcave të Armatosura SS”, fjalë për fjalë “Armët SS” ishin ne nje…

Perfundimi i Konferences se Jaltes

Perfundimi i Konferences se Jaltes

Lexuar 3716PERFUNDIMI I KONFERENCES SE JALTES Konferenca e Jaltes Me 11 shkurt 1945, pas nje jave “pazaresh” intensive, mes tre lidereve kryesore te Aleateve, perfundoi konferenca e Jaltes, ne qytetin…