Home » Posts tagged with » Edmond Pjetri

Hapet mensë sociale nga françeskanët në Shkodër

Hapet mensë sociale nga françeskanët në Shkodër

Lexuar 1334Ajo që akoma nuk kishte arritë në kulturën tonë sociale ishte pikërisht mensa sociale, për t’ju ardhur në ndihmë, të gjithë atyre që nganjëherë apo edhe gjithëherë nuk arrijnë të…

Dita Botërore e Lirisë së Shtypit sot në Shkodër

Dita Botërore e Lirisë së Shtypit sot në Shkodër

Lexuar 1394Meqë sot është dita e mediave unë do thoja që punonjësit e tyre duhet të punojnë më shumë me veten përpara se të pretendojnë të bëhen zëri i informimit.…

Abetaret e gjuhës shqipe një risi në Fondin e Librit të Rrallë

Abetaret e gjuhës shqipe një risi në Fondin e Librit të Rrallë

Lexuar 1841  Shkodër – Sot në ditën botërore të librit biblioteka shkencore universitare “Luigj Gurakuqi”(BUSH), në vazhdën e dixhitalizimit të librit prezantoi për herë të parë, fillimin e dixhitalizimit të…

Dhjetë urdhërimet e një politikani

Dhjetë urdhërimet e një politikani

Lexuar 7874Sot të bërit politikë tashmë i ngjan shumë një shpërndarësi të drogës, një trafikanti të njerëzve, apo një fallsifikatori të monedhës, jo vetëm në syrin e popullit por edhe…

Mrekullia dhe burimi i saj

Mrekullia dhe burimi i saj

Lexuar 3426Shpeshherë kemi dëgjuar raste të ndryshme që tregojnë të ashtuquajturen mrekulli apo çudi,  apo dukuri të pa shpjegueshme nga shkenca por vetëm nga feja. Shpesh i kemi bërë pyetje…

Partitokracia shqiptare

Partitokracia shqiptare


Warning: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.proletari.com/home/wp-content/plugins/ad-injection/ad-injection.php on line 824

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.proletari.com/home/wp-content/plugins/ad-injection/ad-injection.php on line 831
Lexuar 4355Besoj se kemi dëgjuar mbi këtë term që rrallë lakohet nga politikanët shqiptar për vetë faktin se ata e njohin mirë këtë fenomen. Një formulim të shkurtër të termit…

Vota dhe rëndësia e saj

Vota dhe rëndësia e saj

Lexuar 15545Shqipëria ka shumë histori të hidhura dhe abuzime të shumta në lidhje me temën. Por unë do të dëshirojë që së pari të kërkoj të hedh rreze dielli mbi…

E Bukura dhe mungesa e të Shëmtuarës

E Bukura dhe mungesa e të Shëmtuarës

Lexuar 7015Në jetën e përditshme është tashmë e pamundur që të anashkalojmë këtë pikëpamje apo dhe iluzion që na është diktuar nga e ashtuquajtura shoqëri. Shumëkush ka pasur probleme me…

Komploti kundra demokracisë shqiptare

Komploti kundra demokracisë shqiptare

Lexuar 5957Po bëhen 21 vjet nga dita kur shqiptarët morën mundimin të “përmbysnin” regjimin hoxhian. Po bëhen 21 vjet që besojmë në demokraci duke e lakuar dhe transformuar në forma…