Home » Posts tagged with » Daniel Gàzulli

Po atyne, kush do t’u vejë kunorë?

Po atyne, kush do t’u vejë kunorë?

Lexuar 9034In memoria   Një komb i ban nder vetes tue vu kunorë në vorret e Martirëve, të çdo kohe qofshin ata. Mirëpo, kujt i bie në mend se ka…

NË “KOPSHTIN E GJETSEMANIT” U THYE NJË DEGË ULLINI…

NË  “KOPSHTIN  E  GJETSEMANIT”  U THYE  NJË  DEGË  ULLINI…

Lexuar 3519Kjoftë edhe një degë e vogel ullini… gjithmonë na ka sjellë Paqen…             Jo pak, shtëpia në Shkoder, na kujtonin “Kopshtin e Gjetsemanit”… Ka vite, shumë vite perpara, që…

Në prag të Ditës së Pavarsisë

Në prag të Ditës së Pavarsisë

Lexuar 6870Shënime kritike nga Daniel Gàzulli(Pjesa 1) HAJREDIN ISUFI: “FEJA DHE FLAMURI”   – Dom Nikollë Kaçorri –   1.      PARATHANJA   Libri i Hajredin Isufit “FEJA DHE FLAMURI” ka…

Martiri i Atdheut DOM GJON GÀZULLI – Në 84 vjetorin e varjes

Martiri i Atdheut DOM GJON GÀZULLI – Në 84 vjetorin e varjes

Lexuar 3667I Mbas vrasjes së atdhetarit opozitar, demokratit të madh Luigj Gurakuqi, të idhullit të rinisë shqiptare e liridashësit të zjarrtë Avni Rrustemi, të Plakut të Maleve, Lisit të paepun të Kosovës, Bajram…

Mbi debatin fetar

Mbi debatin fetar

Lexuar 4891“Fanatizmi asht antifetar” (Nga Fjalimi i At Anton Harapit mbajtë me 17 maj 1944 në Kinema “Kosova”, Tiranë) Po e sjell ma hollësisht atë fragment fjalimi të At Anton…

Tre vëllaznit Gàzulli nën rrasën e randë të harresës …

Tre vëllaznit Gàzulli nën rrasën e randë të harresës …

Lexuar 3200“ … fatzeza moj Shqipni – po ishte faj me të dashtë ty”. Gjergj Fishta në vdekje të Avni Rrustemit. Nxitje për këte shkrim u banë komentet dashamire për…

Mbi identitetin kombëtar dhe shqipen e njësueme

Mbi identitetin kombëtar dhe shqipen e njësueme

Lexuar 5755Në ballë të bibliotekës kam librin e Prof. Rexhep Qoses “Porosia e madhe”. Në një kartelë të komjutërit kam shkrimin e tij “Identieti Kombëtar dhe Gjuha Standarde”. Më vjen…

Daniel Gàzulli – Atyne askush nuk u çoi një kunorë

Daniel Gàzulli – Atyne askush nuk u çoi një kunorë

Lexuar 5056Ne memorie Një komb i ban nder vetes tue vu kunorë në vorret e martirëve, të çdo kohe qofshin ata. Mirëpo, kujt i bie në mend se ka edhe…