Home » Posts tagged with » Bep Martin Pjetri

Historia e pikturës së Mikelit nga Verona”Kryqëzimi”( Crocifissione di Michele da Verona)

Historia e pikturës së Mikelit nga Verona”Kryqëzimi”( Crocifissione di Michele da Verona)

Lexuar 1825Biografia e Mikelit Da Verona Mikele da Verona lindi në Veronë aty nga vjetët 1469/1470 dhe vdiq midis mujve maj-qershor 1536/1544. Duhet pasë kujdes të mos ngatrrohet me një…

Gegnishtja nuk ashtë pronë e Klerikve Katolikë, Gegnishtja pasuni e kulturës shqiptare(II)

Gegnishtja nuk ashtë pronë e Klerikve Katolikë, Gegnishtja pasuni e kulturës shqiptare(II)

Lexuar 11182 Pjesa e II-të Pasqyra e kontributit shkencor dhe politik për Shqipninë Prej vitit 59 mbas Krishtit deri në 6 shkurt 1967 Atdheu, Feja, Populli, Dija, Liria, Pavarsia dhe…

Në 13 vjetorin e vdekjes të Martirit të Kishës dhe Kombit Shqiptar At Anton Luli!

Në 13 vjetorin e vdekjes të Martirit të Kishës dhe Kombit Shqiptar At Anton Luli!

Lexuar 6739Para 20 vjetësh e njoha At Anton Lulin. Si e njoha At Anton Lulin në vitin 1989? Kisha ndëgjue prej bashkëshortes teme që e ndjera nana e saj Mrijë…

Rendi i Ri Anti Botëror

Rendi i Ri Anti Botëror

Lexuar 5342 ’’RENDI I RI ANTI BOTËROR’’ Të gjithë burrat dhe gratë në botë janë thjesht lojtarë. Ata kanë daljet dhe hyrjet e tyre, dhe një njeri në kohën e…

Konformizmi

Konformizmi

Lexuar 5746Përveç detyrimeve për të cilat ne jemi të përgatitur, në kufizimin e instinktet, mbi ne, rreziku i një gjendje që mund të quhet “mjerimi psikologjik i masave(grupi njerezish)”. Ky…

Generale Enrico Tellini, Martire in Albania – 1923

Generale Enrico Tellini, Martire in Albania – 1923

Lexuar 7640Enrico Tellini (25 Agosto, 1871 – 27 Agosto, 1923) è stato un Generale italiano il cui assassinio provocò l’incidente di Corfù del 1923. La Biografia Enrice Tellini è nato…

Dilemat e Skenderbeut

Dilemat e Skenderbeut

Lexuar 5660!!!!!!Dilemat e Gjergj Kastriotit!!!! A ishte sllavë apo islam? A ishte serbë apo grek? A ishte produktë i Rilindjes shqiptare? A luftoji për babën, a për Papën? A e…

Doktrina politike kombëtare e Shqipërisë

Doktrina politike kombëtare e Shqipërisë

Lexuar 6550Doktrina politike kombetare e Shqiperise (Skica ide te ’’Instituti i Politikes kombtare te Shqiperise) Landa – Trajtim teorik Pak hyrje Domosdoshmeria vizionare. Paksa po e prek ket teme kardinale.…