Histori, gjeografi dhe cdo gje qe ka lidhje me lashtesine e qyteteve ne trevat shqiptare.
Moderatorë: Laert, I-AMESHUAR
Posto një përgjigje 102 postime · Faqe 11 prej 11 · 1 ... 7, 8, 9, 10, 11
SHLLAKU - NJERËZ - GJEOGRAFIA - EMOCIONE - SOLIDARITET
Avatari i antarit
Drejtues

Poste: 4416
Antarësuar: 28 Janar 2009, 13:10
Lista e 18 partive në Zgjedhjet Elektorale për Kuvendin Popullor 26.VI.2017

1. Lëvizja Socialiste për Integrim LSI
2. Partia Socialiste e Shqipërisë PS
3. Partia Kristian Demokrate e Shqipërisë PKD
4. Sfida per Shqiperine SFIDA
5. Partia Republikane Shqiptare PR
6. Partia Demokratike PD
7. Partia Bashkimi Demokristian Shqiptar PBDKSH
8. Partia Aleanca Demokristiane ADK
9. Partia Social Demokrate e Shqipërisë PSD
10. Aleanca Demokratike AD
11. Fryma e Re Demokratike FRD
12. Partia Demokracia Sociale PDS
13. Partia Drejtësi,Integrim dhe Unitet PDIU
14. Aleanca Arbnore Kombëtare AAK
15. Minoriteti Etnik Grek për të Ardhmen MEGA
16. Partia Komuniste e Shqipërisë PKSH
17. Aleanca Popullore per Drejtesi APD
18. Lista e Barabarte LIBRA
Emnat e disa kandidatve të partive Kryesore për Qarkun e Shkodrës

Partia Kristian Demokrate e Shqipërisë
1 DHIMITËR ZEF MUSLIA 07.04.1971 M PKD-01-SH-1.pdf
2 NDUE NIK PALI 08.05.1952 M PKD-02-SH-1.pdf
3 MANJOLA FRAN MEMA 20.10.1988 F PKD-03-SH-1.pdf
4 NIKË REXHEP NEÇAJ 10.08.1948 M PKD-04-SH-1.pdf
5 DORINA PLLUM UKA 10.01.1997 F PKD-05-SH-1.pdf
6 ROBERT PASHKO KOLPEPAJ 17.05.1985 M PKD-06-SH-1.pdf
7 ASTRIT FRANG PRENDI 13.06.1972 M PKD-07-SH.pdf
8 NIKOLETA TOM MACAJ 26.11.1994 F PKD-08-SH-1.pdf
9 ANGJE NDUE GJELOSHI 06.07.1970 F PKD-09-SH-1.pdf
10 ERIND NIKOLIN PËRNOKAJ 02.09.1989 M PKD-10-SH-1.pdf
11 DUKATE MARASH UKCAMAJ 27.03.1968 F PKD-11-SH-1.pdf

Partia Bashkimi Demokristian Shqiptar
1 PAULIN MARASH KOLNDREU 12.08.1975 M PBDKSH-01-SH.pdf
2 KOSTANDIN NDUE SUMAJ 01.07.1989 M PBDKSH-02-SH.pdf
3 DILE JAK NDOCAJ 28.07.1952 F PBDKSH-03-SH.pdf
4 NDUE NIKOLL SIMONAJ 11.02.1995 M PBDKSH-04-SH.pdf
5 ELISA FATBARDH QUKU 12.12.1995 F PBDKSH-03-SH.pdf
6 ELSAMED HAXHI SENAJ 16.08.1994 M PBDKSH-06-SH.pdf
7 TEMEIDA SIRRI DOMNORI 22.05.1984 F PBDKSH-04-SH.pdf
8 TAHIR LULASH STENAJ 02.08.1992 M PBDKSH-08-SH.pdf
9 PRENG NDREC SUMAJ 10.09.1987 M PBDKSH-09-SH.pdf
10 DORINA ALEKSANDER BIBA 25.04.1997 F PBDKSH-10-SH.pdf
11 ERGYS MARK NDOJAJ 27.01.1996 M PBDKSH-11-SH.pdf
12 DRILON TOME NDOCA 21.06.1986 M

Partia Aleanca Demokristiane
1 NDUE LAZER PJETRA 19.11.1962 M ADK-01-SH.pdf ADK-01-SH-CV.pdf
2 KOLE ZEF VLADAJ 06.11.1980 M ADK-02-SH.pdf ADK-02-SH-CV.pdf
3 NIKOLETA LEK MUNEKA 01.02.1992 F ADK-03-SH.pdf ADK-03-SH-CV.pdf
4 ARISTJAN MHILL HASANI 14.10.1992 M ADK-04-SH.pdf ADK-04-SH-CV.pdf
5 MARK ZEF PEPKOLAJ 05.02.1957 M ADK-05-SH.pdf ADK-05-SH-CV.pdf
6 XHOANA DESTAN ETHEMAJ 30.07.1993 F ADK-06-SH.pdf ADK-06-SH-CV.pdf
7 MARK JAK TANUSHI 14.04.1974 M ADK-07-SH.pdf ADK-07-SH-CV.pdf
8 DUKATE PJETER HASANI 10.02.1966 F ADK-08-SH.pdf ADK-08-SH-CV.pdf
9 DESTAN HAKI ETHEMAJ 01.01.1961 M ADK-09-SH.pdf ADK-09-SH-CV.pdf
10 LILJANA HAKI KUKAJ 24.08.1969 F ADK-10-SH.pdf ADK-10-SH-CV.pdf
11 MUKADES VOKERR ETHEMAJ 19.06.1965 F

LSI - Levizja Socjaliste për Integrim
Nr. Candidate Date of Birth Gender Form CV
1 AGRON ELEZ ÇELA 05.02.1969 M LSI-01-SH.pdf LSI-01-SH-cv.pdf
2 DRITAN RIFAT HYLLI 07.05.1977 M LSI-02-SH.pdf LSI-02-SH-cv.pdf
3 AMRA LUAN BAROVA 08.09.1992 F LSI-03-SH.pdf LSI-03-SH-cv.pdf
4 SAJMIRA ADEM LAÇI 31.12.1970 F LSI-04-SH.pdf LSI-04-SH-cv.pdf
5 LIDRA SHEFIK BUSHATI 05.09.1968 F LSI-05-SH.pdf LSI-05-SH-cv.pdf
6 LINDITA BEQIR KRAJA 04.03.1974 F LSI-06-SH.pdf LSI-06-SH-cv.pdf
7 RITVANA KADRI RRUKAJ 01.12.1989 F LSI-07-SH.pdf LSI-07-SH-cv.pdf
8 EDMOND KOL NDOU 06.05.1990 M LSI-08-SH.pdf LSI-08-SH-cv.pdf
9 ESTELA HARALLAMB NIKA 21.05.1978 F LSI-09-SH.pdf LSI-09-SH-cv.pdf
10 SHPËTIM ALI LAME 07.12.1953 M LSI-10-SH.pdf LSI-10-SH-cv.pdf
11 VEHBI ALI SHKJAU 11.04.1961 M LSI-11-SH.pdf LSI-11-SH-cv.pdf

PS-Partia Socjaliste
1 Ditmir Sulejman Bushati 24.03.1977 M PS-01-SH.pdf PS-01-SH-cv.pdf
2 Paulin Nikoll Sterkaj 05.07.1961 M PS-02-SH.pdf PS-02-SH-cv.pdf
3 Senida Fehmi Mesi 16.12.1977 F PS-03-SH.pdf PS-03-SH-cv.pdf
4 Luan Halit Harusha 13.04.1971 M PS-04-SH.pdf PS-04-CV-SH.pdf
5 Paulin Ded Luli 03.04.1969 M PS-05-SH.pdf PS-05-SH-cv.pdf
6 Teuta Luigj Qyteza 05.04.1963 F PS-06-SH.pdf PS-06-SH-cv.pdf
7 Alfons Ndoc Babani 22.01.1983 M PS-07-SH.pdf PS-07-SH-cv.pdf
8 Vilson Pashuk Masmalaj 10.04.1980 M PS-08-SH.pdf PS-08-SH-cv.pdf
9 Majlinda Gjon Laçaj 26.03.1979 F PS-09-SH.pdf PS-09-SH-cv.pdf
10 Myzafer Rrustem Bushaj 07.04.1966 M PS-10-SH.pdf PS-10-SH-cv.pdf
11 Pjetër Gjergj Nika 30.06.1966 M PS-11-SH.pdf PS-11-SH-cv.pdf
12 Bledianë Hasan Nika 07.05.1982 F PS-12-SH.pdf PS-12-SH-cv.pdf

Partia Republikane Shqiptare
1 BAJANA VLADIMIR TOSHKALLARI 22.09.1993 F PR-01-SH-pr.pdf
2 KUJTIM ALI MAÇI 22.12.1947 M PR-02-SH-pr.pdf
3 ENI KASEM HYSA 05.03.1998 M PR-03-SH-pr.pdf
4 EDONA SHABAN GJONAJ 30.12.1994 F PR-04-SH.pdf
5 INRI ALKET LALAJ 12.09.1997 M PR-05-SH.pdf
6 MATILD GENCI SHEHU 05.06.1996 M PR-06-SH.pdf
7 ALBIONA KOÇO DUDI 11.04.1983 F PR-07-SH.pdf
8 IZMIR NAIM QARRI 17.08.1996 M PR-08-SH.pdf
9 KATRIEL FATMIR MYRTA 14.02.1998 M PR-09-SH.pdf
10 ANISA SHPËTIM VASILLO 04.09.1986 F PR-10-SH.pdf
11 LUIS LUTFI MEÇKA 04.11.1996 M PR-11-SH.pdf

PD- Partia Demokratiek
1 ROMEO VILHELM GURAKUQI 18.09.1963 M PD-01-SH.pdf PD-01-CV-SH.pdf
2 IZMIRA NIAZI ULQINAKU 24.04.1991 F PD-02-SH.pdf PD-02-CV-SH.pdf
3 LORENC KARLET LUKA 01.05.1958 M PD-03-SH.pdf PD-03-CV-SH.pdf
4 BARDH ALI SPAHIA 29.01.1976 M PD-04-SH.pdf PD-04-CV-SH.pdf
5 NARD LAZER NDOKA 18.05.1963 M PD-05-SH.pdf PD-05-CV-SH.pdf
6 GJOKË TOM ULDEDAJ 03.03.1959 M PD-06-SH.pdf PD-06-CV-SH.pdf
7 ANTON LUIGJ KOKA 12.04.1966 M PD-07-SH.pdf PD-07-CV-SH.pdf
8 PRELË PJETER GJONI 07.05.1968 M PD-08-SH.pdf PD-08-CV-SH.pdf
9 ISUF METUSH META 01.03.1961 M PD-09-SH.pdf PD-09-CV-SH.pdf
10 BENARDETA NIKOLLE SYKU 16.02.1990 F PD-10-SH.pdf PD-10-CV-SH.pdf
11 ARVIT RIDVAN BUSHATI 03.09.1990 M PD-11-SH.pdf PD-11-CV-SH.pdf
12 ARDIT SAIT ÇYLYBYLI 29.02.1988 M PD-12-SH.pdf PD-12-CV-SH.pdf
13 DENIS MUHAMET FANI 29.08.1986 M PD-13-SH.pdf PD-13-CV-SH.pdf
14 AUREL LUC MARKAJ 17.09.1986 M PD-14-SH.pdf PD-14-CV-SH.pdf
15 DENISA ASTRIT MEÇI 02.01.1997 F PD-15-SH.pdf PD-15-CV-SH.pdf
16 ORJETA ZEF SHKAMBI 04.06.1977 F PD-16-SH.pdf PD-16-CV-SH.pdf
17 NIKOLIN DEDE STAKA 14.06.1965 M PD-17-SH.pdf PD-17-CV-SH.pdf
18 ZEF GJON SHTJEFNI 08.11.1964 M PD-18-SH.pdf PD-18-CV-SH.pdf

Partia Komuniste
ILIRJAN GJON BRUÇI 18.06.1980 M PKSH-01-SH.pdf PKSH-01-CV-SH.pdf
2 ENSUELA LEK NDREJAJ 06.06.1988 F PKSH-02-SH-1.pdf PKSH-CV-02-SH.pdf
3 PASHK NIKOLL NDREKAJ 03.11.1944 M PKSH-03-SH-1.pdf PKSH-CV-03-SH.pdf
4 ANILA LUTFI ALIBALI 18.07.1980 F PKSH-04-SH-1.pdf PKSH-CV-04-SH.pdf
5 DRITAN FADIL KURTAJ 06.07.1978 M PKSH-05-SH-1.pdf PKSH-CV-05-SH.pdf
6 MARGERITA UJK PEPAJ 14.08.1956 F PKSH-06-SH-1.pdf PKSH-CV-06-SH.pdf
7 REXHEP ISUF SANZA 12.05.1949 M PKSH-07-SH-1.pdf PKSH-CV-07-SH.pdf
8 ERMELINDA TONIN BRUÇI 10.09.1997 F PKSH-08-SH-1.pdf PKSH-CV-08-SH.pdf
9 BLEDAR ZIA MANI 16.06.1974 M PKSH-09-SH-1.pdf PKSH-CV-09-SH.pdf
10 ALMA LUAN REXHAJ 11.10.1992 F PKSH-10-SH-1.pdf PKSH-CV-10-SH.pdf
11 ARJAN ISMET ALIBALI 01.02.1969 M PKSH-11-SH-1.pdf PKSH-CV-11-SH.pdf
12 XHENISA RAMADAN VUÇAJ 16.12.1998 F PKSH-12-SH-1.pdf PKSH-CV-12-SH.pdf

Partia e Minoriteti Etnik Grek për të Ardhmen
1 ERVIS VASIL PEÇI 19.03.1986 M MEGA-01-SH.pdf MEGA-01-SH-CV.pdf
2 ELENI NIKOLLA ÇATI 06.04.1961 F MEGA-02-SH.pdf MEGA-02-SH-CV.pdf
3 VANGJEL THODHORI PAPA 07.04.1954 M MEGA-03-SH.pdf MEGA-03-SH-CV.pdf
4 FILIP SPIRO ÇAVIDHI 12.02.1972 M MEGA-04-SH.pdf MEGA-04-SH-CV.pdf
5 VASIL THOMA PAPA 02.05.1964 M MEGA-05-SH.pdf MEGA-05-SH-CV.pdf
6 NATASHA JANI ÇEKO 06.01.1939 F MEGA-06-SH.pdf MEGA-06-SH-CV.pdf
7 LEFTER JORJI TOLI 19.01.1956 M MEGA-07-SH.pdf MEGA-07-SH-CV.pdf
8 MILLO VANGJEL KALIVJOTI 23.04.1991 F MEGA-08-SH.pdf MEGA-08-SH-CV.pdf
9 THANAS SPIRO MIÇONI 13.11.1993 M MEGA-09-SH.pdf MEGA-09-SH-CV.pdf
10 DHIMITRI FILIP BUZUKA 01.10.1947 M MEGA-10-SH.pdf MEGA-10-SH-CV.pdf
11 KOSTANDO KOÇI GAZHGA 15.05.1950 F

Fryma e Re Demokratike
1 DIELA GJOVALIN PREKA 06.06.1964 F FRD-01-SH.pdf FRD-CV-01-SH.pdf
2 ASTRIT AGIM KUCI 28.09.1960 M FRD-02-SH.pdf FRD-CV-02-SH.pdf
3 DRILON EJLL BROQAJ 01.07.1986 M FRD-03-SH.pdf FRD-CV-03-SH.pdf
4 VIOLETA ISMAIL DAUTOVI 17.09.1963 F FRD-04-SH.pdf FRD-CV-04-SH.pdf
5 ALBANA BAKI SHPATARAKU 13.11.1968 F FRD-05-SH.pdf FRD-CV-05-SH.pdf
6 ERMAL ZAIM CEKA 04.02.1987 M FRD-07-SH.pdf FRD-CV-07-SH.pdf
7 MALVINA RROK SHTJEFNI 31.01.1986 F FRD-07-SH.pdf FRD-07-SH.pdf
8 DIELLA NDOC MARACAJ 15.07.1994 F FRD-08-SH.pdf FRD-CV-08-SH.pdf
9 FESTIM GANI CENI 26.11.1983 M FRD-09-SH.pdf FRD-CV-09-SH.pdf
10 KOSTANDINA SHTJEFEN GJUGJAJ 26.02.1963 F FRD-10-SH.pdf
11 ANTONETA PREL LUSHA 14.06.1954 F FRD-11-SH.pdf

Rezultatet e Zgjedhjeve Parlamentare të 26.VI.2017


Subjekti-------Vota--------Përqindje------Mandate!
1.LSI ---------225.901-----14,28%---------19 deputetë
2.PS-------------764.750------48,34%----------74 deputetë
3.PD -------------456.413-----28,85%-------43 deputetë
4. PSD-----------14.993-----0,95%---------1 deputetë (Tomë Doshi)


Qarku Shkodërpërbahet prej 5 bashkive;
Vau Dejës
Fushë Arrëz
Pukë
Malsi e Madhe
Shkodër

''Skllavëria jonë vjen nga fakti se i nënshtrohemi sundimit të gënjeshtrës, se nuk ia çjerrim maskën e nuk protestojmë kundër saj çdo ditë”:Martiri Polak, Frati Jerzy Popiełuszko. E pregatiti në shqipë prej polonishtes Bep Martin Pjetri
"Të vdekun kanë lindë ata, që Sot Heshtin!"Fritz Radovani
Ubi spiritus Domini ibi libertasKu ashtë shpirti i Zotit, aty ashtë liria. At Gjergj Fishta
“Ai që e di dhe thotë një gënjeshtër asht nji kriminel”Bertold Brehtin.
Përgjigju duke Cituar
Avatari i antarit
Drejtues

Poste: 4416
Antarësuar: 28 Janar 2009, 13:10
19 marsi - Dita e Babës - Festë e Europës, Posted 25 Mars 2018, 10:01
.
19 marsi - Dita e Babës - Festë e Europës

Në Itali, Dita e Babës ashtë një datë e caktuem 19 marsi, si në disa vende të tjera me traditë të gjatë katolike, të tilla si Spanja, Portugalia, Polonia, Malta, Italia. Data asht e lidhun me Ditën e Shna Zefit, babai i Jezusit

Origjina e Festës të Babës
Imazh

Kulti fetar i Shën Jozefit asht shumë e vjetër dhe ka fillue në Lindje, në mesjetë, dhe pastaj u përhap në Perëndim tashmë në shek. e XIV-të. Rreth kësaj kohe, disa urdhna fetarë filluan të respektojnë festën më 19 mars, ditën e vdekjes së Shën Jozefit sipas traditës. Festa e Shën Jozefit u futë në kalendarin romak nga Papa Sisto i IV rreth 1479(vjeti zyrtar kur u pushtue Shkodra - Shqypnia Etnike nga barbarët osmano-turk), dhe në shek. e XIX-të u ba shenjt mbrojtës i disa vendeve me një traditë të randsishme katolike, të tilla si Meksika, Kanada dhe Belgjikë.
Në fakt, në vjetin 1870, Papa Pius X-të e ngriti San Giuseppe(Shna Zefin) në rangun e shenjtit mbrojtës të Kishës Universale. Papa Leo XIII e quajti shenjt mbrojtës i etërve të familjeve dhe të punëtorëve në 1889. Për të përkujtue këtë ngjarje asht ba zakon me i dhanë fmijve dhurata të vogla si dhe lule baballarve të tyne.

Festa e Babës në Itali


Në Itali, dita e babait festohet më 19 mars, që nga viti 1968, Ditën e Shna Zefit. Trendafilat janë simbol i kësaj feste; E kuqe, kur prindët janë gjallë. Trëndafili i bardhë dhurohet kur prindi ka dekë.

Dy tradita, në veçanti, e karakterizojnë festën e 19 marsit pak a shumë në të gjithë Italinë: Ndezja e zjarrit dhe e ambëlcinës(le zeppole).
1. Festimi i Shna Zefit përkon me fundin e dimrit, festimet fetare rituale, siç ndodhte shpesh me paganët si ritet e pastrimit agrar, të kujtesës së lashtë. Me këtë rast, në të vërtetë, mbetjet e drithërave digjen në arë, dhe në buzë të shesheve ndriçohen nga shtresat e mëdha të drurit.
2. Kur flaka e zjarmit ngjitet nalt shoqnohet me kërcime të mëdha nga gratë e vjetra, ndërsa të tjerë këndojnë himne për Shna Zefin.
Imazh

Këto rituale janë të shoqnuem me pregatitjen e ambëlcinës(si gurabi) për Shna Zefin, ndërsa ushqime të ndryshme nga rajoni në rajon, ashtë gjellë tipike e kësaj feste. Në Romë, pregatitja e ksaj ambëlcine e Shën Jozefit ka një entuziazëm shumë të veçantë e kuzhinës tipike të ambëlcinës italiane, që rrjedhin nga një traditë e lashtë që daton herët, në kohët romake. Ka dy legjendat kryesore: sipas traditës romake të kohës, pas arratisjes në Egjipt me Marisë dhe Jezusit, Shën Jozefi kishte për të shitur ambëlcina për të mbështetun familjen e tij në një vend të huej. Pikërisht për këtë arsye, në të gjithë Italinë bahen ambëlcina tipike të Ditës të Babës, të gatuem për të festue dhe përkujtue figurën e Shna Zefit.

Dita e Babës ashtë ba një rast për të mbledhë familjen, për të gatue ushqim të mirë në kolektivitet familjar, me gëzimin e bashkimit me njerëzit ma të randsishëm në jetën tonë. Fëmijët janë ata qi merren kryesisht me pregatitjen e ksaj feste solemne për Festën e Babës.
U pregatitë në shqip nga Bep Martin Pjetri
E hanë, 19.III.2018


Fëmijtë e të gjithë moshave urojn dhe kujtojnë Babën!
Imazh

19 marsi – Festa e Shna Zefit – Festa e Babës
Fmijtë e të gjitha moshave urojnë nga zemra babën - Gëzuar e me shndet dhe sa ma shumë trandafila të kuqe në Ditën e tyne!
Baba ashtë krenaria dhe sakrifica e fmijve! Ju rritni dhe edukoni fmijt për krahë bashkëshortes me këshillat, dashni e me sakrifica të pakursyeme! Ju duam fort! Jeni të ambël dhe të bukur!
Imazh

Atyne baballarve të ndamë nga jeta u vendosni trendafil të bardhë dhe nji qiri të ndezun te kryeti! Kjoshin të qetë në jetën e vertetë e të paharruem gjithmonë!
Kurrë mos u rritë fmija pa Babë! Rrnofshin Baballarët Shqyptar!

Shkodër, e hanë, 19.III.2018
E pregatiti në shqip Bep Martin Pjetri


111.813 - 17.V.2018
113.839 - 18.III.2019
''Skllavëria jonë vjen nga fakti se i nënshtrohemi sundimit të gënjeshtrës, se nuk ia çjerrim maskën e nuk protestojmë kundër saj çdo ditë”:Martiri Polak, Frati Jerzy Popiełuszko. E pregatiti në shqipë prej polonishtes Bep Martin Pjetri
"Të vdekun kanë lindë ata, që Sot Heshtin!"Fritz Radovani
Ubi spiritus Domini ibi libertasKu ashtë shpirti i Zotit, aty ashtë liria. At Gjergj Fishta
“Ai që e di dhe thotë një gënjeshtër asht nji kriminel”Bertold Brehtin.
Përgjigju duke Cituar
Mëparshme
Posto një përgjigje 102 postime · Faqe 11 prej 11 · 1 ... 7, 8, 9, 10, 11
Antarë duke shfletuar këtë forum: Asnjë antar i regjistruar dhe 1 vizitor
Powered by phpBB3
Copyright ©2008 phpBB Group.
Të gjitha oraret janë UTC + 2 orë . Ora 20 Maj 2019, 18:53
Designed by Monitonix
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /web/htdocs/www.proletari.com/home/mkportal/include/PHPBB3/php_out.php on line 33: Creating default object from empty value
Theme by Zeuder
Copyright 2009 - 2010 da Proletari