by Laert » 21 Feb 2012, 23:47
Pak nga jeta e tij
Mark Marku
Vendlindja: Gjakovë
Mosha: 20 Vjeç
Ditelindja: 13 Prill 1992
Shenja e Horoskopit: Dashi
Prej vitit 2002 deri 2006 vijoi mësimet në shkollën e ulët te muzikës "Prenk Jakova" ne Gjakovë - dega kitarë.
Ne vitin 2004 ishte edhe antarësimi ne korin e qyetit (te udhëhequr nga Astrit Pallaska). Ishte edhe anëtar i grupit te vallëzimit "Art Design" (tek Jeton Vorfi).
Ne vitin 2006 Marku u shperngul ne Austri (Vjene), ku edhe momentalisht jeton dhe vepron atje.
Andrra e Yllit të vokalit dhe të bukurisë mashkullore
Talenti i ri kosovar Mark Marku në një bisedë për ‘Koha Ditore’ thotë se ëndërr e tij është të bëhet një këngëtar i ‘përmasave botërore.
Marku, i cili është duke konkurruar në “Hrvatska trazi zvijezdu†(Kroacia kërkon yllin) dhe është futur në 15-shën e më të mirëve, po ashtu ka thënë se dëshiron të identifikohet me vendlindjen e tij, Kosovën.
“Dua të bëhem një këngëtar me përmasa botëroreâ€, ka thënë Marku gjatë një prononcimi për të përditshmen kosovare.
Ai tashmë është futur në finale në mesin e pesëmbëdhjetë të rinjve nga e gjithë Kroacia. Të premten është edhe mbrëmja e radhës e spektaklit, e cila do të ulë për pesë numrin e konkurrentëve dhe kosovari shpreson të mos jetë në mesin e atyre që eliminohen.
“Shpresoj të mos jem në mesin e tyreâ€, ka thënë duke qeshur Marku, teksa nuk ka fshehur ambicien që të dalë i pari.
Marku ka shkuar në Kroaci në kërkim të mundësive më të mira për studim në violinë, por ka gjetur më shumë se kaq. Tash dy vjet Mark Marku jeton në Zagreb të Kroacisë. Por qyteti antik i Prizrenit zë vend të rëndësishëm në jetën e tij.
“Atje i kam lënë ditët më të mira dhe më të vështira të fëmijërisë simeâ€, ka thënë ai.
''Skllavëria jonë vjen nga fakti se i nënshtrohemi Sundimit të Gënjeshtrës, se nuk ia çjerrim Maskën e nuk protestojmë kundër saj çdo ditëâ€:Martiri Polak, Frati Jerzy PopieÅ‚uszko. Në shqipë prej polonishtes Bep Martin Pjetri
"Ku asht Shpirti i Zotit, aty asht Liria"("Ubi spiritus Domini ibi libertas") At Gjergj Fishta
"Të vdekun kanë lindë ata, që Sot Heshtin!"Fritz Kolë Radovani