Politika e huaj ne zhvillimet dhe fenomenet e politikes qe ka influencuar ne luftrat boterore.
Moderatorë: Laert, I-AMESHUAR
Posto një përgjigje 3 postime · Faqe 1 prej 1
Kalendari vjetor i ditëve përkujtimore të OKB-ës
Avatari i antarit
Drejtues

Poste: 4578
Antarësuar: 28 Janar 2009, 13:10
Kalendari vjetor i ditëve përkujtimore të OKB-ës

Janar
1 janari – Dita Botërore e Familjes - January 1 - Global Family Day
6 janar - Dita Botërore e Jetimve të Luftës - January 6 - World Day - War Orphans
24 janar - Dita Botërore – e Fëmijve të Indisë - January 24 - National Girl Child Day of India January 24
26 janar - Dita Botërore e Doganave - January 26 - International Customs day
27 janar - Dita Ndërkombëtare e Përkujtimit të Holokaustit - January 27 - International Holocaust Remembrance Day
28 janar - Dita e Mbrojtjes së të Dhënave - January 28 - Data Protection Day
30 janar - Zhdukja Dita Botërore Leproza - January 30 - World Leprosy Eradication Day

Shkurt
2 Shkurt - Dita Botërore e Ligatinave - February 2 - World Wetland Day
4 shkurt - Dita Botërore e kancerit - February 4 - World Cancer Day
5 shkurt - Dita Kashmir - February 5 - Kashmir Day
6 shkurt - Dita Ndërkombëtare kundër gjymtimit gjenital femëror - February 6 - International Day against Female Genital Mutilation
12 shkurt - Dita e Darvinit - February 12 - Darwin Day
12 shkurt - Dita Botërore e të Sëmurve - February 12 - World Day of the Sick
14 shkurt - Dita e Shën Valentinit - February 14 - Valentine’s Day
20 shkurt - Dita Botërore e drejtësisë sociale - February 20 - World Day of Social Justice
21 shkurt - Dita Ndërkombëtare e Gjuhës amtare - February 21 - International Mother Language Day
22 shkurt - Dita Botërore Scout - February 22 - World Scout Day
23 shkurt - Dita Botërore e Drejtsisë Shoqërore - February 23 - World Peaces and Understanding Day

Sqarim
- Data 23 shkurt Scouting (ose Lëvizja Scout) mbështet të rinjtë në zhvillimin e tyne fizik, mendor dhe shpirtëror, që ata të mund të luajnë role konstruktive në shoqëri. Gjatë gjysmës së parë të shekullit të 20-të, lëvizja u rrit për të përfshi tri grupe të mëdha moshe për djemtë (Cub Scout, Boy Scout, Rover Scout) dhe, në vitin 1910, një organizatë e re, Guides Girl, u krijua për vajzat (Brownie Guide, Guide Girl Girl Scout dhe, Ranger Guide). Kjo ashtë një nga disa organizata rinore në mbarë botën.

Mars
4 mars – Dita Botërore e Luftës kundër Shfrytëzimit Seksual - March 4 - World Day of the Fight Against Sexual Exploitation
8 mars - Dita Ndërkombëtare e Grave - March 8 - International Womens' Day
13 mars - Ditën Botërore të Veshkave - March 13 - World Kidney Day
13 mars - Dita Botërore Rotaract - March 13 - World Rotaract Day
15 mars - Dita e të Drejtave Konsumatorit Botërore - March 15 - World Consumer Rights Day
20 mars - Dita Ndërkombëtare e Frankofonisë - March 20 - International Day of the Francophonie
20 mars - Dita Botërore e Teatrit për fëmijë dhe të rinj - March 20 - World Day of Theatre for Children and Young People
21 mars - Dita Botërore Sleep - March 21 - World Sleep Day
21 mars - Dita Botërore e Pyjeve - March 21 - World Forestry Day
21 mars - Dita Ndërkombëtare për Eliminimin e Diskriminimit Racor - March 21 - International Day for the Elimination of Racial Discrimination
22 mars - Dita Botërore e Ujit - March 22 - World Water Day
23 mars - Ditën Botërore Meteorologjike - March 23 - World Meteorological Day
24 mars - Ditën Botërore e TBC - Tuberkulozit - March 24 - World TB Day
24 mars - Dita Ndërkombëtare e informimit - March 24 - International Day for Achievers
25 mars - Dita Ndërkombëtare e Kujtimit - Viktimat e skllavërisë dhe të tregtisë transatlantike - March 25 - International Day of Remembrance - Victims of Slavery and March 27
27 mars - Dita Botërore e Dramës - World Drama Day -Transatlantic Slave Trade

Shënim
13 mars - Dita Botërore Rotaract - Rotaract asht klubi Rotar Internacional i shërbimit me program për të rriturit dhe të rinj, që u përurua zyrtarisht gjatë janar 1968 nën inicialin RI me presidentë Luteri Hodges. Më 13 mars 1968, Klubi Rotaract i Universitetit të Karolinës së Veriut, e sponsorizuem nga Klubi Rotari i Charlotte Veriut, i Karolinës të Veriut, USA, i cili ishte klubi i parë Rotaract për të marrë statutin e saj zyrtare. Edhe pse ky klub ashtë i njohur si klubi i parë Rotaract, rotarianët janë sponsorizue si organizata të ngjashme për të rriturit e rinj që nga viti 1920 e hershme.

21 marsi – Dita botnore e Gjumit(World Sleep Day)- Dita botnore e Gjumit ashtë një ngjarje vjetore e organizuem nga Komiteti Sleep si Dita Botnore e Shoqatës Botërore e Mjekësisë Sleep (WASM) që nga viti 2008. Ajo ka për qëllim për të kujtue përfitimet e gjumë të mirë e të shëndetshme dhe për të tërhequr vëmendjen e shoqërisë për problemin gjumit dhe trajtimit mjekësisë të tyne, edukimin dhe aspektet sociale, për të nxitun parandalimin dhe menaxhimin çrregullime të gjumit.

24 marsi – Dita e arritjeve në fushat e jetës të shoqërisë. Ai gjithashtu paraqet një raport me shkrim në lidhje me ngjarjen. Kjo përmbledh aktivitetet që ndodhën në mbarë botën nën kujdesin e respektimit ndërkombëtare, dhe bën rekomandime për të ardhmen.

Prill
2 prill - Vetëdijësimi Dita Botërore i Autizmit - April 2 - World Autism Awareness Day
4 prill - Dita Ndërkombëtare e Ndërgjegjësimit ndaj Minave dhe Ndihmës në Veprimin ndaj Minave - April 4 - International Day for Mine Awareness and Assistance in Mine Action
7 prill - Dita Botërore e Shëndetit - April 7 - World Health Day
7 prill - Dita Ndërkombëtare e reflektimit mbi gjenocidin në Ruanda - April 7 - International Day of Reflection on the Genocide in Rwanda
12 prill - Bota Aviacionit & Dita e Kozmonautikës - April 12 - World Aviation & Cosmonautics Day
17 prill - Dita Botërore e Hemofilisë(sëmundjes të gjakut) - April 17 - World Haemophilia Day
18 prill - Dita e Trashëgimisë Botërore të Monumenteve të Kulturës(mbi randsinë e trashëgimisë kulturore në jetën e tyne, identiteteve dhe komuniteteve, dhe për të nxitun ndërgjegjësimin e diversitetit të saj si dhe cenueshmërinë dhe përpjekjet e nevojshme për të mbrojtur dhe ruajtur atë) - April 18 - World Heritage Day
21 prill - Dita Botërore e Kreativiteti dhe e Inovacionit - April 21 - World Creativity and Innovation Day
22 prill - Dita e Tokës - April 22 - Earth Day
23 prill - Dita Botërore e Librit dhe e Drejta e Kopjimit të autorit - April 23 - World Book and Copyright Day
24 prill - Dita Botërore e Kafshëve në laboratore - April 24 - World Lab Animals Day
25 prill - Dita Botërore e Malaries - April 25 - World Malaria Day
26 prill - Dita Botërore e Pronësisë Intelektuale - April 26 - World Intellectual Property Day
28 prill - Dita Memoriale Ndërkombëtare e Punëtorëve të vdekun, të plagosun, të shtypun,... - April 28 - International Worker’s Memorial Day
29 prill - Dita Botërore e Kërcimit - April 29 - World Dance Day

E pregatiti në shqip Bep Martin Pjetri
E premte, më dt. 17.V.2013
''Skllavëria jonë vjen nga fakti se i nënshtrohemi Sundimit të Gënjeshtrës, se nuk ia çjerrim Maskën e nuk protestojmë kundër saj çdo ditë”:Martiri Polak, Frati Jerzy Popiełuszko. Në shqipë prej polonishtes Bep Martin Pjetri
"Ku asht Shpirti i Zotit, aty asht Liria"("Ubi spiritus Domini ibi libertas") At Gjergj Fishta
"Të vdekun kanë lindë ata, që Sot Heshtin!"Fritz Kolë Radovani
Përgjigju duke Cituar
Avatari i antarit
Drejtues

Poste: 4578
Antarësuar: 28 Janar 2009, 13:10
Vazhdim

Maj
1 Maj - Dita e Punës - May 01 May day - Labour Day
3 Maj - Dita e Lirisë së Shtypit - May-03 Press Freedom Day
3 Maj - Dita Ndërkombëtare e së Dielës - May-03 International Sun Day
3 Maj - Dita Botërore e azmës - May-03 World Asthma Day
4 Maj – Dita e Minatorëve të Qymyrit - May-04 Coal Miners Day
4 Maj - Dita Ndërkombëtare e Zjarrfikësve - May-04 International Firefighters' Day
5 maj – Dita Botërore e Qeshjes - May 05 - First Sunday in May World laughter Day - First Sunday in May
5. Maj - Dita Botërore e Atletikës - May-05 World Athletics Day
8 Maj - Kujtimi dhe Pajtim për jetët e humbura të Luftës së Dytë Botërore - May-08 World Red Cross Day and Red Crescent Day
8 maj - Dita Botërore e Kryqit të Kuq dhe Dita e Gjysmëhënës së Kuqe - May-08 Remembrance and Reconciliation for Lost Lives Second World War
9 Maj - Dita Botërore e Talasemisë - May-09 World Thalassaemia Day
10 Maj - Dita Botërore e Nanës - May-10 World Mother Day
12 Maj - Dita Ndërkombëtare e infermjereve - May-12 International Nurses Day
13 Maj - Dita Ndërkombëtare e Gjykatës Penale - May-13 International Criminal Court Day
14 Maj - Dita Botnore e Mjedisit - May-14 Bone and Joint Day
15 Maj - Dita Ndërkombëtare e Familjes - May-15 International Day of the Families
17 Maj - Dita Botërore e Informacionit të Shoqërisë - May-17 World Information Society Day
18 Maj - Dita Botërore e Tensionit të Naltë(Hiper Tension) - May-18 World Hyper Tension Day
18 Maj - Dita Botërore e Muzeut - May-18 World Museum Day
19 Maj - Dita Botërore e Hepatitit(Mëlçisë së Zezë – Sarallëku - Verdhëza) - May-19 World Hepatitis Day
20 Maj - Dita Botërore e Meteorologjisë - May-20 World Metrology Day
21 Maj - Dita Botërore e Diversitetit Kulturor(Kulturave të ndryshme) për Dialog dhe Zhvillim - May-21 World Day for Cultural Diversity for Dialogue and Development
22 Maj - Dita Ndërkombëtare e Bio-Diversitetit - May-22 International Day for Biological Diversity
23 Maj - Dita Botërore e Breshkës - May-23 World Turtle Day
24 Maj - Dita e gjuhës angleze(Commonuelthit – e vendeve anglishtë-folëse) - May-24 Commonwealth Day
28 Maj - Dita botnore Kundër Narkotikëve - May-28 Anti-Narcotics Day
28 Maj – Dita botnore e Inxhinierëve - May-28 Engineers Day
29 Maj - Dita Ndërkombëtare e paqeruajtësve të Kombeve të Bashkuara - May-29 International Day of United Nations Peacekeepers
31 Maj - Dita Botërore Kundër Duhanit - May-31 World Anti Tobacco Day

Shënim
3 Maj - Dita Ndërkombëtare e së Dielës. E djela ashtë dita e javës midis të shtunës dhe të hënës. Për disa të krishterë, e diel ashtë vërejtur si Dita e Zotit, dita e ringjalljes së Krishtit. E diela është një ditë pushimi në shumicën e vendeve perëndimore, si ditë 'fundjave. Në të gjitha vendet myslimane, e diela është një ditë normale pune dhe e premte është ditë pushimi, pasi shkojnë edhe në xhumah, namazin.
Sipas kalendarit hebre dhe kalendarët tradicionale të krishtera, e diela është dita e parë e javës. Sipas Organizatës Ndërkombëtare për Standardizim ISO 8601 e diela është dita e shtatë dhe e fundit e javës. Viti hebre i ri kurrë nuk bie të dielën. (Rregullat e kalendarit hebraike janë të dizajnuara të tilla që dita e parë e Rosh Hashanah kurrë nuk bie në ditën e parë, të katërt, apo të gjashtë të javës hebreje, dmth, e diel, e mërkurë ose e premte).

Qershor
1 Qershor – Dita Ndërkombëtare e Fëmijëve - June 1 International Children’s Day
4 Qershor - Dita Ndërkombëtare e Viktimave fëmijë të pafajshëm e agresionit - June 4 International Day of Innocent Children Victims of Aggression
5 qershor - Dita Botërore e Mjedisit - June 5 World Environment Day
8 qershor - Dita Botërore e Oqeanit - June 8 World Brain Tumors Day
8 qershor - Dita Botërore e Kancerit - June 8 World Ocean Day
12 qershor - Dita Botërore Kundër Punës së Fëmijëve - June 12 World Day Against Child Labor
14 qershor - Gjaku Dita Botërore e Dhurimit të Gjakut - June 14 World Blood Donor Day
15 qershor - Dita e Botërore e Babës - June 15 World Father’s Day
16 qershor - Dita Ndërkombëtare e Integrimit - June 16 International Integration Day
17 qershor - Dita Botërore e shkretëtirëzimit dhe thatësirës të Tokës - June 17 World Combat Day to Desertification and Drought
18 qershor - Dita Ndërkombëtare e Piknikut – Shëtitjeve në Natyrë - June 18 International Picnic Day
20 qershor - Dita Botërore e Refugjatëve - June 20 World Refugee Day
21 qershor - Dita Botërore e Muzikës - June 21 World Music Day
23 qershor - Dita Ndërkombëtare e Olimpikut - June 23 International Olympic Day
23 qershor - Dita e Kombeve të Bashkuara i Shërbimit Publik - June 23 United Nations Public Service Day
26 qershorit - Dita Ndërkombëtare kundër abuzimit të drogës dhe trafiqeve të paligjshme - June 26 International Day against Drug abuse and Illicit Trafficking
26 qershor - Dita Ndërkombëtare kundër e Ndihmës të Viktimave të Torturës - June 26 International Day in Support of Victims of Torture

Korrik
1 korrik - Dita Ndërkombëtare e Humorit - July 1 International Joke Day
1 korrik – Dita Botnore e Mjekut - July 1 Doctor's Day
2 korrik – Dita Botnore e Gazetarëve të Sportit - July 2 World Sports Journalists Day
E shtuna e parë e korrikut - Dita Ndërkombëtare e Aktiviteteve Kolektive - 1st Saturday of July International Day of Cooperatives
6 Korrik - Ditën Botërore Kundra Sëmundjeve Ngjitëse të Kafshëve - July 6 World Zoonoses Day
11 Korrikun - Dita Botërore e Popullsisë - July 11 World Population Day
28 korrik – Dita Botnore e Ruajtjes të Natyrës - July 28 World Nature Conservation Day

Gushti

1 gusht – Dita e të Ushqyemit me Gji - August 1 World Breast-feeding Week
3 gusht - Dita e Miqësisë - August 3 Friendship Day
6 gusht - Dita e anti armëve bërthamore - August 6 Anti Nuclear Day
6 gusht - Dita e Hiroshimës - August 6 Hiroshima Day
9 gusht - Dita e Nagasakit - August 9 Nagasaki Day
9 gusht - Dita Ndërkombëtare e popujve indigjenëve të Botës - August 9 International Day of the World’s Indigenous People
12 gusht – Dita Ndërkombëtare e Rinisë - August 12 International Youth Day
13 gusht - Dita Botërore e Dorës së Majtë - August 13 World Left Hander's Day
15 gusht - Dita Ndërkombëtare e Zisë - August 15 International Mourning Day
19 gusht - Dita Botërore Humanitare - August 19 World Humanitarian Day
19 gusht - Dita Botërore e Fotografisë - August 19 World Photography Day
20 gusht - Dita Botërore e Mushkonjës - August 20 World Mosquito Day
23 Gusht - Dita Ndërkombëtare e Kujtesës së Tregtisë së Skllevërve dhe Heqjen e saj - August 23 International Day for the Remembrance of the Slave Trade and Its Abolition
26 gusht -. Dita e Namibisë. - August 26 Namibia Day

E pregatiti në shqip Bep Martin Pjetri
E premte, më dt. 17.V.2013
''Skllavëria jonë vjen nga fakti se i nënshtrohemi Sundimit të Gënjeshtrës, se nuk ia çjerrim Maskën e nuk protestojmë kundër saj çdo ditë”:Martiri Polak, Frati Jerzy Popiełuszko. Në shqipë prej polonishtes Bep Martin Pjetri
"Ku asht Shpirti i Zotit, aty asht Liria"("Ubi spiritus Domini ibi libertas") At Gjergj Fishta
"Të vdekun kanë lindë ata, që Sot Heshtin!"Fritz Kolë Radovani
Përgjigju duke Cituar
Avatari i antarit
Drejtues

Poste: 4578
Antarësuar: 28 Janar 2009, 13:10
Vazhdon

Shtatori
2 shtator - Ditën Botërore e kokosit - September 2 Coconut Day
8 shtator - Dita Botërore e Librit - September 8 World Literacy Day
10 shtator - Dita Botërore Kundër Vetëvrasjes - September 10 World Anti-Suicide Day
11 shtator - Dita Botërore e Ndihmës Parë - September 11 World First Aid Day
15 shtator - Dita Ndërkombëtare e Demokracisë - September 15 International Day of Democracy
15 shtator - Dita Ndërkombëtare e Inxhinierëve - September 15 International Day of Engineers
16 shtator - Dita Botërore e Ozonit - September 16 World Ozone Day
19 shtator – Dita Botnore e Piratëve Pozitiv të Filmave - September 19 International Talk Like a Pirate Day
21 shtator - Dita Botërore e Paqes - September 21 World Peace Day
21 shtator - Dita Botërore e Alzheimer - September 21 World Alzheimer's Day
22 shtator - Dita Botërore e Ecjes me Kambë - September 22 World Car Free Day
22 shtator - Dita Botërore e Trëndafilave për të Përmirsuem nga Kanceri - September 22 World Rose Day - Welfare of Cancer Patients
24 shtator - Dita botnore e Pastërtisë të Ambientit - September 24 World Clean-up Day
24 shtator - Dita Botërore e Zemrës - September 24 - World Heart Day
25 shtator - Dita botnore e Punës Artizanale(me dorë)- September 25 International Grab Hand Day
26 shtator - Dita Ndërkombëtare e Shurdhërve - September 26 Day of the Deaf
26 shtator - Dita Evropiane e Gjuhëve - September 26 European Day of Languages
27 shtator - Dita Botërore e Turizmit - September 27 World Tourism Day
28 shtator - Dita Botërore e të Drejtës të Informacionit - September 28 Right to Know Day
28 shtator - Dita Botërore e Sëmundjes të Tërbimit - September 28 World Rabies Day

Tetor
1 tetor - Dita Botërore Vegjetarian - October 1 World Vegetarian Day
1 tetor - Dita Ndërkombëtare e të Moshuarve - October 1 International Day of the Elderly
1 tetor - Dita Botërore e Hepatitit - October 1 World Hepatitis Day
2 tetor - Dita Botërore e Kafshëve - October 2 World Animal Day
2 tetor - Dita Botërore e Përmirësimit të Cilsisë Jetës - October 2 World Ostony Day
2 tetor - Dita Ndërkombëtare e Jo Dhunës - October 2 International Day of Non-Violence
3 tetor - Dita Botërore e Strehimit - October 3 World Habitat Day
4 tetor - Mirëqenia Dita Botërore e Kafshëve - October 4 World Animal Welfare Day
5 tetor (ose e shtuna e dytë e tetorit) - Dita Botnore e Mësuesit - October 5 World and International Teacher’s Day
6 tetor - Hospice Botërore dhe Kujdesi paliativ Dita - October 6 (or second Saturday of October) World Hospice and Palliative Care Day
8 tetor - Dita Botërore e Veprimit Humanitar - October 8 World Humanitarian Action Day
9 tetor - Dita Botërore Postar - October 9 World Postal Day
10 tetor - Dita Botërore e Shëndetit Mendor - October 10 World Mental Health Day
12 tetor - Dita Botërore e Shikimit - October 12 World Sight Day
12 tetor - Dita Botërore Artritis - October 12 World Arthritis Day
13 tetor - Dita Ndërkombëtare për Reduktimin e Katastrofave Natyrore - October 13 International Day for Natural Disaster Reduction
14 tetor - Dita Botërore e Standardeve - October 14 World Standards Day
15 tetor - Dita Global e Larjes të Duarve - October 15 Global Hand Washing Day
15 tetor - Dita Botërore e Shkopit të Bardhë e të Verbërve - October 15 World White Cane Day-guiding the Blind
15 tetor – Dita Botnore e Grave të Fshatit - October 15 International Day of Rural Women
16 tetor - Dita Botërore e Ushqimit - October 16 World Food Day
16 tetor - Dita Botërore e Anesteziologëve - October 16 World Anaesthesiologists Day
17 tetor - Dita Botërore e Traumave Njerzore - October 17 World Trauma Day
20 tetor - Dita Botnore të Osteoporozës - October 20 World Osteoporosis Day
24 tetor – Dita Botnore e Zhvillimit të Informacionit - October 24 World Development Information Day
24 tetor - Dita Botërore e e poliomelitit - October 24 World Polio Day
24 tetor – Dita Botnore e OKB-ës - October 24 UN Day
30 tetor - Dita Botërore e Kursimit - October 30 World Thrift Day

Nëntori

1 Nandori - Dita Botërore Vegjetariane - November 1 World Vegan Day
5 Nëntor Dita Botërore e komunikimit ndërnjerzor – November 5-World Interact Day -
6 nëntor - Dita Ndërkombëtare për parandalimin e shfrytëzimit të Mjedisit në Luftën dhe konflikti i armatosur - November 6 International Day for Preventing the Exploitation of the Environment in War and Armed Conflict
8 nëntor - Dita Botërore e Radiologëve - November 8-World Radiographer Day
9 nandor - Dita Botërore e Lirisë - November 9-World Freedom Day
14 nëntor - Dita Botërore Diabetit - November 14-World Diabetes Day
16 nëntor - Dita Ndërkombëtare e Tolerancës - November 16-International Day for Tolerence
17 nëntor - Dita Ndërkombëtare e Studentëve - November 17-International Students Day
19 nëntor - Dita Botërore e Banjës Tualetit(WC) - November 19-World Toilet Day
19 nëntor - Dita Ndërkombëtare e Burrit - November 19-International Men's Day
20 nëntor - Fëmijët Universal, Dita aos - November 20-Universal Children's Day
20 nëntor - Dita e Industrializimit të Afrikës - 20 November - Africa Industrialization Day
21 nëntor - Dita Botërore e Peshkimit - November 21-World Fisheries Day
21 nëntor - Dita Botërore e Përshëndetjes - November 21-World Hello Day
21 nëntor - Dita Botërore e Televizionit - November 21-World Television Day
25 nëntor - Dita Ndërkombëtare për Eliminimin e Dhunës Kundër Grave
25 nëntor - Dita e Mos-therjes të Bagtive e Shpendve - November 25 International Meatless
29 nëntor - E diela e tretë e nëntorit - Dita Ndërkombëtare e Solidaritetit me popullin palestinez - International Day of Solidarity with Palestinian People - Third Sunday of November World Day of Remembrance for Road Traffic Victims

Dhjetor
2 dhjetor - Dita Botërore e AIDS - December 1 World AIDS Day
2 dhjetor – Dita Botnore e Mësimit të Kompjutrit - December 2 World Computer Literacy Day
2 dhjetor Dita Ndërkombëtare për Zhdukjen e Skllavërisë - December 2 International Day for the Abolition of Slavery
3 dhjetor - Dita Ndërkombëtare e Personave me Aftësi të Kufizuara - December 3 International Day of People with Disability
3 dhjetor - Dita Botërore e Konservimit - - December 3 World Conservation Day
5 dhjetor - Dita Ndërkombëtare e Vullnetarëve për Zhvillimin Ekonomik dhe Social - December 5 International Volunteer Day for Economic and Social Development
7 dhjetor - Dita Ndërkombëtare e Aviacionit Civil - December 7 International Civil Aviation Day
9 dhjetor - Dita Ndërkombëtare Kundër Korrupsionit - December 9 The International Day Against Corruption
10 dhjetor - Dita Ndërkombëtare e Transmetimit - December 10 International Day of Broadcasting
10 dhjetor - Dita e të Drejtave të Njeriut - December 10 Human Rights Day
11 dhjetor - Dita Ndërkombëtare e Maleve - December 11 International Mountain Day
14 Dita Botërore e Energjisë Natyrore(Shfrytzimi i Mullijve të erës,..) - December 14 World Energy Day
18 dhjetor - Dita e Emigrantit - December 18 International Migrants Day
20 dhjetor - Dita Ndërkombëtare e Solidaritetit Human - December 20 International Human Solidarity Day
29 dhjetor - Dita Ndërkombëtare e Biodiversitetit - December 29 International Biodiversity Day

E pregatiti në shqip Bep Martin Pjetri
E premte, më dt. 17.V.2013
''Skllavëria jonë vjen nga fakti se i nënshtrohemi Sundimit të Gënjeshtrës, se nuk ia çjerrim Maskën e nuk protestojmë kundër saj çdo ditë”:Martiri Polak, Frati Jerzy Popiełuszko. Në shqipë prej polonishtes Bep Martin Pjetri
"Ku asht Shpirti i Zotit, aty asht Liria"("Ubi spiritus Domini ibi libertas") At Gjergj Fishta
"Të vdekun kanë lindë ata, që Sot Heshtin!"Fritz Kolë Radovani
Përgjigju duke Cituar
Posto një përgjigje 3 postime · Faqe 1 prej 1
Antarë duke shfletuar këtë forum: Asnjë antar i regjistruar dhe 1 vizitor
Powered by phpBB3
Copyright ©2008 phpBB Group.
Të gjitha oraret janë UTC + 2 orë . Ora 26 Korrik 2021, 02:17
Designed by Monitonix
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /web/htdocs/www.proletari.com/home/mkportal/include/PHPBB3/php_out.php on line 33: Creating default object from empty value
Theme by Zeuder
Copyright 2009 - 2010 da Proletari