Faqe 1 prej 1

10 milion katolike ruse vdiqen-veper e çifuteve ne pushtete

PostPostuar: 19 Qershor 2010, 01:51
nga Laert
10 milion katolike ne ish BRSS u vrane nga ministri i brendeshme i BRSS - Laurent Beria
Imazh
Laurent Beria
(1899-1953 A.D.)

Laurent Pavlloviç Beria(Лавре́нтий Па́влович Бе́рия) kryesoi Komisionin e Stalinit për Ministrinë e Punve të Brendshme (NKVD-së ) të ish Bashkimit Sovjetik dhe shërbime të tjera të zbulimit sovjetik prej vitit 1938 deri më 23.XII.1953, kur përpjekjet e tij për suksesë të matejshme për interesat e Stalinit dështuen ai u ekzekutue.
Në librin, “Beria, Leitnanti i Parë i Stalinit”, veprimtaria e tij [Beria -s] janë përshkrue në detaje llahtaritë e gjakosun ndaj popullit prej duerve të tij dhe makinës të spiunazhit dhe policisë sekrete. Për shembull Beria përdoret një dhomë të veçantë ngjitur me zyrën e tij për Torturimin e Fëmijve të Vegjël ... Beria vrau një numër të madhë të sovjetikve të besimit katolikë prej 10 milionësh nga republikat e ish Bashkimit Sovjetik, por kurrë nuk u mësue në shkollë ky gjenocid me përmasa fetare nga një regjim tmerrsisht gjakatar. Dhe nëse ne mësojmë rreth tij, apo prej komunistve tjetër çifute vrasës në masë, që libri nuk i përmend ndonjë prej tyre hebrenj.
• Libri “Beria, Leitnanti i Parë i Stalinit” ka citime për qëllime reference historike dhe nuk ka mbështetje pro ose kundër këtij libri.

Imazh
Ambasadori amerikan David R. Francis

David R. Francis, ambasador i Shteteve te Bashkuara te Amerikes në Rusi, ka njoftue në Uashington:'' Paralajmëroi në 1 janar te vitit 1918 se "udhëheqësit bolshevik këtu, shumica e të cilëve janë hebrenj dhe 90 për qind e popullsise janë kthyer ne nje vend robërie, ku sundon dhuna shtetnore mbi popullsine. I kerkoi SHBA te tregonte kujdesje pak për Rusine apo ndonjë vend tjetër, pasi janë hebrenjë internationaliste dhe ata janë duke u përpjekur te eksportojne një revolucion komuniste në mbarë botën. "
Imazh

Imazh

Ambasadori i Holandës në Rusi, Oudendyke bani të njëjtën gja disa muej ma vonë: " Nëse nuk mbytet Bolshevizmi që në djep menjëherë, ai ashtë i detyruem të përhapet në një formë apo një tjetër në Europë dhe gjithë në botën, të ideuem e të organizuem nga hebrenjtë të cilët nuk kanë shtetësi dhe kanë si objektë shkatërrimin e Rendit Ekzistues në Botë."


U perkthye nga redaksia e verteta http://www.proletari.com
U morre nga ; http://images.google.dk/imgres?imgurl=h ... G%26um%3D1

10 milion katolike ruse vdiqen-veper e çifuteve ne pushtete

PostPostuar: 19 Qershor 2010, 01:55
nga Laert
Leon Trocki - çifute ukrainas
Imazh
(25 tetor 1879 - 21 gusht 1940)


Leon Trocki ishte një marksist rus i cili ndihmoi në realizimin e revolucionit të tetorit dhe ndihmoi në ardhjen në pushtet të Partisë Bolshevike në vitin 1917.

Emri i tij i vërtet është Lev Davidovic Bronstein lindur ne vitin 1879 në Ukrainë. Shumë shpejtë Trocki u bë një mbështetës i zjarrtë i ideve të Marksit.

Biografia

Leon Trocki lindi me 25 tetor te vitit 1879 dhe vdiq tragjikishte me 21 gusht te vitit 1940)

Emri i tij i vërtete është Lev Davidovič Bronštejn (Лев Давидович Бронштейн). Revolucionare dhe teoricien komunist. Ka qenë president i Sovjetit ne Shen Pjetergradit gjatë revolucioneve të viteve 1905 dhe të 1917. Ka qenë edhe një shkrimtar i talentuar, shokët e partisë ia vunë nofkën "Pena". Gjatë luftës kundër Stalinit, gjatë viteve njëzete, u përjashtua nga partia dhe u dëbua nga Bashkimi Sovjetik. U vra në Meksikë nga një agjent sovjetik. Idetë e Trockit formojnë bazat e komunistit të tanishëm të "trockistet".

Lindur në një familje çifute në Yanovka (Ukraine). Sipas kalendarit gregorian data e lindjes së tij është 7 nëntor 1879 (në Rusi në vitin 1918 u vendës kalendarin julian). U afrua me idetë revolucionare që në moshe të re, kur ka qenë student në universitetin Odesa. Për herë të parë u arrestua në vitin 1898 kur punonte si organizator për Sindikatën e Punëtoreve të Rusisë Qendrore. Në vitin 1900 u dënua me katër vjet dëbim për në Siberi. Në vitin 1902 arriti të arratisesh nga Siberia dhe u largua për në Londër. Atje u bashkua me Vladimir Leninin, në atë kohë redaktor i gazetës "Iskra" (Shkëndija), organ i Partisë Social Demokratë e Punëtorëve të Rusisë (POSDR). Kur morri pjesë në kongresin e dytë të POSDR, në verë 1913, u bashkua me Menshevikët(antibolsheviket), edhe pse nuk i qëndroi besnik. Në vitin 1905 u rikthye në Rusi. Përfshirja e tij në grevën e madhe të tetorit, emerimi si president i Sovjetit të Shen Pjetergradit dhe përkrahja e tij për revolucion, e sollën në arrestimin dhe i dhanë si vendim : dëbimi për jete. Në vitin 1907 arratiset dhe largohet përsëri për në Londër, ku merr pjese në kongresin e katërt të partisë. Në tetor martohet në Vjenë. Në vitin 1906 ai shkruan librin "Rezultate dhe Perspektive" i cili ishte i bazuar në idetë e Marksit, Trocki argumenton se klasa e punëtoreve do të zhvillohet kur të mos ekzistojë me klasa imperialiste. Kjo teori presupozon se revolucioni Rus do të jetë filli i një revolucioni global dhe suksesi i socializmit në Rusi do të ndiqet edhe nga shumë vende evropiane. Në vitin 1912 punoi si reporter për gazetën radikale "Kievskaia Mysl"(''Mendimi i Kievit'') në Ballkan, ku ishte dëshmitar i luftërave të 1912-1913. Shkrimet e tij i boton në librin "Luftërat ballkanike" (1912-1913). Gjate afrimit të Luftës së Parë largohet për në Zvicrën neutrale dhe më pas për në Francë. U dëbua nga Franca dhe jetonte në Nju Jork kur Revolucioni Rus (shkurt 1917) largoi Carin. U kthye në Rusi në mars të 1917, ku u bashkua me bolsheviket dhe u morr me veprimtari për të hedhur qeverinë e përkohshme e udhëhequr nga Aleksandër Kerenski. Në 26-27 tetor të 1917 (6-7 nëntor sipas kalendar julian) Trocki ishte një nga organizatoret e revolucionit të tetorit të cilin përmbysen qeverinë e përkohshme. Pas revolucionit Trocki emërohet Sekretar i Punëve të Jashtme, me qellim kryesor për të negociuar paqën me Gjermanet dhe aleatet e saj . Por në traktatin e Brest-Litovskit, Rusia u detyrua të linte gati 1/3 të territorit të saj për të dalë nga lufta e parë botërore. Trocki kundërshtoi këtë traktat, e cila më pas u firmos nga anëtaret e partisë bolshevike. Në këto rrethana Trocki jep dorëheqjen si Sekretar i Punëve të Jashtme. Më pas Trocki u emërua Komisar Supreme i Forcave Ushtarake të Rusisë, i cili formoi një ushtri të fortë dhe të stërvitur sovjetike e quajtur "Armata e kuqe". Trocki u shqua për aftësi organizive te një lideri të zote dhe shumë shpejt fitoi respekt dhe admirim nga trupat e tij ushtarake. Ndoshta ishte për këto aftësi të Trockit që bolsheviket fituan Luftën Civile (1918-1921). Pas vdekjes së Leninit, Stalini ishte në gjendje që të konsolidonte kontrollin e tij mbi Partinë dhe qeverinë. Në këtë pikë, Trocki ishte i pafuqishem për ti dalë ballë Stalinit. Në kongresin e dymbëdhjetë të partisë, Trocki u përpoq që ti kundërviheshe Stalinit, i cili bashkë me Kamenievin dhe Zinovievin perbenin berthamen e Byrose Politike te KQ Te BRSS. Më pas u dëbua për në Turqi, u largue për në France, Norvegji dhe përfundimisht në Meksikë. Më 21 gusht vritet nga sekretari i tij, që më pas doli se ishte një agjent sekret i dërguar nga Stalini, emri i tij është Ramon Mercader. Trupi i Trockit u varros rreth shtëpisë së tij në Coyoacan (një fshat pranë qytetit të Meksikos). Përpara vrasjës së tij, Trocki në testamentin e tij shkruante : "Cilado qofshin shkaqet e vdekjes sime, unë do të vdes me besimin e patundshëm për të ardhmen komuniste, ky besim në njeriun dhe në të ardhmen e tij, më jep një forcë rezistente, që asnjë besim fetar nuk mund të ma japi. Përtej dritarës mund të shohë barin e gjelbër dhe qiellin e kaltër dhe kudo dritën e diellit. Jeta është e bukur. Të munden gjeneratat e ardhshme ta çlirojnë nga çdo e keqe, shtypje apo dhune."

u more nga: - http://sq.wikipedia.org/wiki/Leon_Trotsky
Landa e marre prej linkut te masiperme '' Leon Trocki'' u korrektue nga Bep Martin Pjetri

10 milion katolike ruse vdiqen-veper e çifuteve ne pushtete

PostPostuar: 19 Qershor 2010, 01:56
nga Laert
Obiach Sobelsohn (A.K.A. Karl Radek)

Sobelsohn Tobiach (A. K. A. Karl Radek)
Terroristët çifut kishin vra Krerët e qeverive të shumta Perandorake prej viteve 1901-1905. Pesë prej tyre ishin: Bogolepov (1901), Sipyagin (1902), Bogdanovic (1903), von Plehve (1904), dhe Grand Duka Sergei (1905). Car e ka quajtur Peter Stolypin kryeministri. Stolypin t'i japë fund terrorit me zbatimin e ligjit ushtarak. 600 ishin numri i te gjykuarve nga jane nga gjykata dhe ekzekutuar në 1906, ndërsa shumica, prej 3500 veta kane iku jashtë vendit, kryesisht në Palestinë. Shtëpia e Stolypin-it u bombardua në pranverën e vitit 1906. 27 u vranë dhe 32 të plagosur. Kryeministri Stolypin ishte qëlluar në një distancë me një pistoletë nga cifuti terroriste Bogrov Mordekai në opera në Kiev më 1 shtator 1911. Stolypin vdiq 4 ditë më vonë. Ashtu si atmosfera e luftës është përdorur si një shkëndijë nga revolucionarë cifute në përpjekjen e tyre të parë për të përmbysur Rusine sariste në 1905, Luftës së Parë Botërore do të së shpejti do të ndezur dhe mbi të kapitalizuara.
[/color]
[/b]U more; _ http://images.google.dk/imgres?imgurl=h ... G%26um%3D1

10 milion katolike ruse vdiqen-veper e çifuteve ne pushtete

PostPostuar: 19 Qershor 2010, 01:58
nga Laert
Kush financoi rrezimin e Carit?
Imazh
Hebre antikatolik dhe antisllave i pabesë Jakob Shif

Në qeverinë e parë të Rusisë komuniste ka qenë vetëm 13 komisar etnike ruse dhe më shumë se 300 komisar hebre nga një total prej 384. Ne Nju Jork miliarderi çifut Shif Jakobi (i cili në pronësi Kombëtare dispononte nje Trust, si banka më e madhe në Shtetet e Bashkuara) i cili ka financuar * Leninin dhe Trockin me 22 milion dollare për të përmbysur Carin, me kushte te mos preken hebrenjte dhe per të vrarë dhe për të krijuar tirani bolshevik në popllsine ortodokse ne Rusi .
Eshte e ndaluar te vehet ne tekste mesimore Gjenocidi i 10 milion katolikeve te torturuar, te vrare, te zhdukur nga hebrenjte dhe ortodokset qe kishin pushtet ne sherbimin sekret, ne polici, ne parti, ne qeveri, si qendrore dhe ato lokale prej viti 1922 deri ne vitin 1953. Edhe sot Kisha e ndjek kete linje te maskuar me pushtetin e saj influente e prezent ne sherbimet sekrete, policore dhe shteterore. Ky gjenocid mbahet i fshehte edhe sot. Nuk dihet se kur do te vije ajo dite te hapet kjo faqe tragjike ne Rusi!!! Bota e din, por ben sikur s'din gje sepse i ka pelqyer ky gjenocid.
ImazhImazh

U more; _ http://images.google.dk/imgres?imgurl=h ... G%26um%3D1

[phpBB Debug] PHP Warning: in file /web/htdocs/www.proletari.com/home/mkportal/include/PHPBB3/php_out.php on line 33: Creating default object from empty value
Theme by Zeuder
Copyright 2009 - 2010 da Proletari