Arsyet perse kemi emigruar?

Te njihemi me njeri-tjetrin dhe te shohim qe se si nepermjet fjaleve transmetohet karakteri dhe personaliteti jone shoqerise virtuale qe kemi krijuar mbas nje monitori pc por dhe mund te shnderrohet ne realitet.

Moderators: Laert, I-AMESHUAR

Re: Arsyet perse kemi emigruar?

Postby klisi » 26 Mar 2009, 14:43

NIKO wrote:Kliso, pse kshu love1 ti me?? S`doli gjo n`Itali nga ajo an?? Hahaha... :) her tjeter mos u beso kaq leht thashethemeve plako. T`pakten nga kjo an, per mu o gjynof me u qajt. :-D

Une zbulova se edhe Italia ishe Ha Merr dhe Ik.
Une kshu bera, hengra morra edhe ika.
klisi
Drejtues

Postby Jackass » 30 Mar 2009, 18:21

:muah :muah :muah :muah :muah eshte e pabesueshme sa i gezuar jam kur kuptohen njerzit .....
Nje rrenqethje me pershkon trupin.... populli shqiptar i kap gjerat me te njejtat vale ........
Greqi nga kurjoziteti
Itali nga theksi veneto (çapa na karrega sentete zo ) :)
France nga halli....
Vendet e tjera kane qene intervale mixed by personal qef

Arsye kryesore emigracjoni ka qene ...studimi ...jo i gjeofizikes as kimise biollogjike
por studimi i vetvetes..... Nota shume te keqija ne pergjithsi :)
Po nje dipllome do ja jap vetes mos heret a vone !
Dipllomen e emigrantit model :(
Ja maji erdhi perseri....me 29 do bejme dashuri, la la la
Jackass
Drejtues

Postby Arla » 30 Mar 2009, 21:06

Me sa kuptoj une shqiptaret nuk duhet ta kerkojne ndryshimin tek vendet qe vizitojne por tek vetja. Dth une jam me e perfituar qe nuk kam emigruar. Me dhimbsen disa qe kane shkuar ne emigrim dhe duket sikur kane shku ne burg .
The world of my own
Arla
Drejtues

Postby Kristela » 30 Mar 2009, 22:26

Mos u ndje edhe aq e perfituar Arla, nuk e di se a ke nigju shprehjen : "Ma mire nje i shetitun sesa nje i ditun" , nuk bahet fjale per nji shetitje 2 javore apo nji mujore, se aty s'kupton gja, vecse te duket e bukur gjithcka ne siperfaqe, ... se bota perendimore asht shume eksperte te krijoje fasaden perfekte, dhe ne shqiptaret te pa dalun/shetitun i kena kaperdi gjithcka ca shifshim ne Tv pa i pertyp...

... E veshtira asht te jetosh, te hasesh sfida ne nje popull te huj, qe s'kan asigja t'perbashket me ty.

Ne njerezit per fat te keq jena miop, jo ne kuptimin e numrit te fundit te kavanozave qe perdor, po kur je larg vendit tan i kupton ma mire gjanat, arsyet pse jemi ne populli shqiptar kshu si jemi, dhe sa shume duhet ta vleresojm prejardhjen tone. Sa duhet ti vleresojme virtytet e mira, qe ne dhe pak popujve te tjere i kane mbet, dhe sa origjinalë jena, duke fillu qysh ne gen...e kam fjalen e ne gjithcka tjeter.

Keto gjana pra e dashtun Arla, shumica e shqiptarve nuk i kan dit kur kan jetu ne shqipni, por i moren vesh sa iken prej anej.
Besoj qe ky mesim i ka ba mir shum shqiptarve qe kan ik prej hallit, por ka shum qe kan ik edhe nga kureshtja, e tashi kerkojn te kthehen sapo shqiperia te marri nji kthes nga kahu pozitiv.

Pershnetje
Me causa sensacion
Kristela
Drejtues

Postby summer spell » 31 Mar 2009, 18:17

Pershendetje... paskam len une pa pastuar te kjo tema?? Cudi :engjell . Nejse
Arsyer qe shumica e shqiptareve kane emigruar jashte kryesisht kane qene ekonomike, ne '90 kur u hapen kufijne te shqiptaret ishin te lire ato nga nje izolim total pane boten me sy.Shq nuk kishin buke per te ngren, nuk kishin kushte te mjaftueshme per nje jetese normale.Nuk mendoj qe ne '90 ka ikur dikush per studime ato pasuan vitet me vone qe njerezit mendonin qe jashte eshte me mire dhe jashte ka kushte poer studente dhefamiljet e tyre qe emigrnin me vone.Pastaj pasi njerezit u stabilizuan jashte ndodhi ngjarja e '97 qe te gjithe pastaj u cuna dhe iken prap ose dhe ato qe ishin ketu shkuan jashte per te jetuar pasi ndodhen trazirat...
Familja ime ne '92 kryesisht emigroi per arsye ekonomike....pastaj femijet (une) u rriten dhe shkolluan jashte, nuk jemi penduar pasi atje jeta na eci sepse ka shume raste qe ste ecen fare dhe beheshme keq se vendi yt... dhe tani jetojme ne Shq ( gje qe une se kam dashur po kush me pyti :dru: )

Lex pak me lart per dicka qe kishin folur Ameshuari me ate Nikon...njerez ju flisni per gjerat qe ekzistojne ne Shq ath pse nuk ktheheni ju ne vendin tuaj, qe ta rregulloni ose te pakten te beni nje perpjekje?? Jo vetem te rrini jashte dhe te thoni kshu e ashtu dhe nuk behet apo eshte vend m.... apo ku di une ?? Nese ne brezi ri nuyk perpiqemi te bejm ndryshimin ath do lem brezin e vjeter qe eshte rritur me ide komuniste, me ide te prapambetura te qeverise dhe te ndikoje ne jeten tone... !!

Respekte :muah

to SeX mazI sou Htan toso Kalo pou aKoma kai oi Geitones vghkan na Kanoun Tsigaro
summer spell
Drejtues

Postby Kristela » 03 Apr 2009, 10:43

Po as ne Greqin super-raciste nuk jetohet besoj, mesa pashe ke jetu ne Greqi summer. Un per vedi se kam provu Greqin po kam nigju prej shqiptareve tjere, plus nga diskriminimi qe i bahet shqiptareve atje qe jepet nepermjet mediave.
Me causa sensacion
Kristela
Drejtues

Postby ksanthi » 03 Apr 2009, 11:13

Kristela qe te flasesh per nje popull ne rradhe te pare duhet ta njohesh , te kesh jetuar me te .Personalisht jetova 8 vjet ne greqi , 7 vjet ne Rodos ( ishull grek ) 6 muaj ne Athine dhe 6 muaj ne Larise .Ndesha njerez qe na shikojne me tjeter sy te cilet jane nje perqindje e vogel ndesha dhe te tjere qe sot i kam miq, kam ngrene ne nje pjate me ta , kam fjetur ne nje shtepi , me kane ndihmuar ne caste te veshtira te jetes .Ne greqi pjesa derrmuese e shqiptareve jane biznesman dhe mos harro se shumica e shqiptareve nuk i perkrahin , thone ; <avash do vete tek ai fshatari alvanosi >.
Tani me shtetin grek ne nuk mund ta veme , keto ligje ka , kur shteti yne nuk mundi te na mbante dot ateher nuk kemi pse kerkojme nga nje shtet i huaj te na respektoje . Ligjet ne greqi jane te njejta per te gjithe emigrantet nga e gjithe bota .une kam nje mike franceze nje ruse dhe per ato te njejtat ligje zbatohen.
Sa per ato videot qe jane qe qellojne shq te njejtat gjera bejne dhe me greket , para pak muajsh vrane nje cun 15 vjec Aleksin dhe plot e plot historira te tjera .
Pastaj ata shqiptaret e famshen nuk na shfrytezojne ? nuk na kane rrahur? nuk kerkojne leke nden dore?
Image
ksanthi
Drejtues

Postby Arla » 03 Apr 2009, 11:25

E di ku qendron problemi i emigrimit? Tek largimi i popullesise te jemi real Shqiperine emigrimi i mban dhe mos te harrojme qe shume adoleshente kane gjetur nje familje te dyte ne vendet ku jetojne dhe kane mesuar te punojne ndershmerisht. Nuk te percmon njeri po nuk u bere i keq per ambjentin qe te rrethon.
The world of my own
Arla
Drejtues

Postby Kristela » 03 Apr 2009, 16:43

Mesa kam pa un, nuk jane shumica e shqiptareve qe punojne ndershmerisht, se shqiptareve sidomos te rinjve i pelqejne paret e shpejta, dhe njihen per pune te pista. E vertete qe shqiperia prej emigrimit po mbahet, po te gjitha ato vilat qe bahen per nji vit emigracion e makinat e shtrenjta e bizneset ne shqipni sa hap e mbyll syte, nuk tregojne pare te ndershme.

Me ndershmeri nuk bahesh kurre i pasun.

E sa per Greqin, nuk e di po emigrantet qe jetojne atje vetem tu u anku i nigjoj, fakt asht qe Greqia renditet nder vendet ma raciste ne Europe. Un te thashe personalisht qe nuk e njoh nga afer Greqin po vetem nga larg, dhe sinqerisht nje shtet qe ka parime te tilla, qe ti vesh te rrahin njeni tjetrin te rinjte qofte edhe vete greket, me duket shtet i paformum ne princip dhe qe perkrahin antivlerat.

:flm
Me causa sensacion
Kristela
Drejtues

Postby HEN-RI » 26 Apr 2009, 16:38

Une per te bere jete perendimore...sepse u merzita duke hang trahana dhe papar mengjez per mengjez.
HEN-RI
Drejtues

Previous

Return to Shoqeria jone virtuale