Faqe 1 prej 1

Historia e Kryeministrave qe drejtuan Shqiperine ne vite

PostPostuar: 21 Qershor 2009, 01:54
nga I-AMESHUAR
Historia jone e shkurter politike edhe pse jemi nje komb i vjeter kemi histori shtetformues te ri ne krahasim me kontinentin qe ndodhemi, edhe pse po i afrohemi 100 vjecarit te krijimit te shtetit te pare shqiptar.

Do deshiroja tju sillja ne kujtesen historike te drejtimit te qeverive shqiptare ne vite duke sjelle nje liste te detajuar.


31 politikanet qe drejtuan 56 qeverite shqiptare.

1 Ismail Qemali 12.1912 - 01.1914
2 Turhan Pasha 03.1914 - 05.1914
3 Turhan Pasha 2 05.1914 - 09.1914
4 Esad Toptani 09.1914 - 01.1916
5 Turhan Pasha 3 12.1918 - 01.1920
6 Sulejman Delvina 01.1920 - 11.1920
7 Iliaz Vrioni 11.1920 - 07.1921
8 Iliaz Vrioni 2 07.1921 - 10.1921
9 Pandeli Evangjeli 10.1921 - 12.1921
10 Qazim Koculi 12.1921 - 12.1921
11 Hasan Prishtina 12.1921 - 12.1921
12 I. Kosturi 12.1921 - 12.1921
13 Xhaferr Ypi 12.1921 - 12.1922
14 Ahmet Zogu 12.1922 - 02.1924
15 Shefqet Verlaci 03.1924 - 05.1924
16 Iliaz Vrioni 3 05.1924 - 06.1924
17 Fan Noli 06.1924 - 12.1924
18 Iliaz Vrioni 4 12.1924 - 01.1925
19 Ahmet Zogu 2 01.1925 - 01.1925
20 Ahmet Zogu 3 02.1925 - 09.1925
21 Ahmet Zogu 4 09.1925 - 02.1927
22 Ahmet Zogu 5 02.1927 - 10.1927
23 Ahmet Zogu 6 10.1927 - 05.1928
24 Ahmet Zogu7 05.1928 - 09.1928
25 Koço Kota 09.1928 - 01.1929
26 Koço Kota 2 01.1929 - 03.1930
27 Pandeli Evangjeli 2 03.1930 - 04.1931
28 Pandeli Evangjeli 3 04.1931 - 12.1932
29 Pandeli Evangjeli 4 01.1933 - 10.1935
30 Mehdi Frasheri 10.1935 - 11.1936
31 Koço Kota 3 01.1937 - 04.1939
32 Shefqet Verlaci 2 04.1939 - 11.1939
33 Mustafa Kruja 11.1941 - 01.1943
34 Eqerem Libohova 01.1943 - 02.1943
35 Maliq Bushati 02.1943 - 05.1943
36 Eqerem Libohova 2 05.1943 - 08.1943
37 Rexhep Mitrovica 10.1943- 06-1944
38 Fiqir Dine 07.1944 - 08.1944
39 Ibrahim Biçaku 09.1944 - 11.1944
40 Enver Hoxha 11.1944 - 11.1954
41 Mehmet Shehu 11.1954 - 12.1981
42 Adil Çarçani 01.1982 - 02.1991
43 Fatos Nano 02.1991 - 04.1991
44 Fatos Nano 2 04.1991 - 06.1991
45 Ylli Bufi 06.1991 - 12.1991
46 Vilson Ahmeti 12.1991 - 04.1992
47 Aleksander Meksi 04.1992 - 06.1996
48 Aleksander Meksi 2 06.1996 - 03.1997
49 Bashkim Fino 03.1997 - 07.1997
50 Fatos Nano3 07.1997 - 09.1998
51 Pandeli Majko 09.1998 - 10.1999
52 Ilir Meta 10.1999 - 09.2001
53 Ilir Meta 2 09.2001 - 02.2002
54 Pandeli Majko 2 02.2002 -... 2002
55 Fatos Nano 00.2002 - 09.2005
56 Sali Berisha 09.2005 dhe vazhdon...

---

Statistikat mbi moshen,kohen e drejtimit dhe post marrjes.

- Kryeministri me i ri ne historine e Shqiperise eshte Ahmet Zogu i cili u be kryeminister ne moshen 27 vjeçare.

- Kryeministri me afat shkurter ne historine e shqiperise e mbase edhe te botes eshte Qazim Koculi i cili u zgjodh me 6 dhjetor te vitit 1921 qe dha dorheqjen pas 13 oresh.

- Kryeministri me jetegjate ne historine e Shqiperise eshte Mehmet Shehu me 37 vite.

- Kryeministri qe ka drejtuar me shume qeveri ne historine e Shqiperise eshte Ahmet Zogu me 6 here.

Re: Historia e Kryeministrave qe drejtuan Shqiperine ne vite

PostPostuar: 24 Qershor 2009, 20:53
nga Labeat
Shume interesante sepse asnjehere nuk i kam njohur te gjithe ish kryeministrat qe kane drejtuar vendin tone :bravo:

Historia e Kryeministrave qe drejtuan Shqiperine ne vite

PostPostuar: 24 Qershor 2009, 21:38
nga Laert
1Adil Çarçani 01.1982 - 02.1991
2 Fatos Nano 02.1991 - 04.1991
3 Fatos Nano 2 04.1991 - 06.1991
4 Ylli Bufi 06.1991 - 12.1991
5 Vilson Ahmeti 12.1991 - 04.1992
6 Aleksander Meksi 04.1992 - 06.1996
7 Aleksander Meksi 2 06.1996 - 03.1997
8 Bashkim Fino 03.1997 - 07.1997
9 Fatos Nano3 07.1997 - 09.1998
10 Pandeli Majko 09.1998 - 10.1999
11 Ilir Meta 10.1999 - 09.2001
12 Ilir Meta 2 09.2001 - 02.2002
13 Pandeli Majko 2 02.2002 -... 2002
14 Fatos Nano 00.2002 - 09.2005
15 Sali Berisha 09.2005 dhe vazhdon...

Pra per 18 vjet kemi pase 8 kryeministra qe bene nje bire ne uje per Shqiperine. Per hire te se vertetes kryeministri numer 9-te Sali berisha ka be nje pune shekullore. Ato shihen jo vetem ne dite me diell, por edhe ne dite padiell, naten.
Sala nuk ka me ndeje shume kryeminister, por kryeveprat kane me mbajte vulen e qeverise dhe popullit me ne krye Sali Berishen.
Nese politizohen atehere nuk jane ndertuar asgja dhe keto i kane nderutar kryeministrat e meparshem, por populli ka qene qorre dhe nuk i ka. Kena ece me mbulesa tavoline ne koke si grate ashtu dhe burrat.
Nuk duhet politizuar kryeveprat e Sales sepse humbe njeriu dinjitetin shqiptar padashur. Ruajuni o bashkatdhetar nga kjo semundje e keqe e cperfytyrimit.

Per fatin tone te keqe kemi pase kryeministra tradhetare sikurse ishte ai i fundit M.Shehu i akuzuar nga ish bashkeluftetari dhe bashkepuntori i tij E.Hoxha, gje qe e deshmon edhe bashkeshortja N.Hoxha(Xhuglini) bashke me Ramizin dhe te tjere socialista.

[phpBB Debug] PHP Warning: in file /web/htdocs/www.proletari.com/home/mkportal/include/PHPBB3/php_out.php on line 33: Creating default object from empty value
Theme by Zeuder
Copyright 2009 - 2010 da Proletari