Faqe 1 prej 1

KENDI I FESTAVE TE NDRYSHME

PostPostuar: 18 Gusht 2009, 19:32
nga Laert
Perse eshte 1 Qershori festa nderkombetare e femijeve?
Imazh

Dita e femijeve eshte vendosur me daten 1 Qershor sepse me kete date eshte mbajtur konferenca boterore e mireqenies se femijeve ne Geneve ne 1925. Ne fakt 1 Qershori e ka origjinen nga Shtetet e Bashkuara dhe Kina, por nuk ka te beje me komunizmin.

Ne vitin 1925 konsulli i pergjithshem Kinez ne San Francisko mblodhi sebashku nje numer te konsidesueshem femijesh jetim Kineze te celebronin ne festivalin e '' Anijes se Dragoit ''. Kjo gje koncidoi te ishte ne te njejten dite me konferencen ne fjale.

Festa e 1 Qershorit filloi te festohet pas dy vitesh. Shume vende te botes e kane pranuar ate si festen nderkombetare te femijeve dhe realizojne festime te cilat kane si qellim te rrisin vemendjen ne drejtim te mireqenies se tyre.

[phpBB Debug] PHP Warning: in file /web/htdocs/www.proletari.com/home/mkportal/include/PHPBB3/php_out.php on line 33: Creating default object from empty value
Theme by Zeuder
Copyright 2009 - 2010 da Proletari