Home » Archives by category » Shqipëria » Sociale » Romët

Sërish zjarr te romët, digjen banesat tek Uzina

Sërish zjarr te romët, digjen banesat tek Uzina

Lexuar 3368Policia: Dyshime për zjarr të qëllimshëm. Banorët: Nuk ua vumë ne flakën. Digjen 10 banesa të romëve pranë ish-Uzinës së Autotraktorëve në Tiranë. Zjarri ra dje rreth orës 17:00.Dy…

Tiranë, racizëm ndaj romëve

Tiranë, racizëm ndaj romëve

Lexuar 7958Tiranë-45 familje të komunitetit rom që jetonte pranë stacionit të trenit në Tiranë, janë dëbuar me dhunë nga vendbanimet e tyre dhe më pas barakave u është vënë flaka.…

Shkodër, 100 familje rome mbeten të pastreh

Shkodër, 100 familje rome mbeten të pastreh

Lexuar 6870Shkodër, u dogjën cadrat, romët apel për ndihmë. Banorët romë që kanë mbetur pa strehë pasi pasditen e së hënës barakat e tyre u dogjën, kërkojnë ndihmë për të…