Home » Archives by category » Shqipëria » Sociale » Psikologji

Shumica e njerëzve nuk dinë të jenë pozitivë…

Shumica e njerëzve nuk dinë të jenë pozitivë…

Lexuar 4233Si të jesh pozitiv në mendime dhe veprime. Një numër i madh njerëzish e kanë të vështirë të jenë pozitivë, madje edhe kur gjërat shkojnë mirë. Megjithëse është kaq…

ONIGOFAGIA

ONIGOFAGIA

Lexuar 2295ONIGOFAGIA / nail biting -Të ngrënurit e thonjëve “nervous habit” Body-focused repetitive behaviours(BFRB) Ngrënia e thonjëve është ves/sjellje vetëqetësuese. Të ngënurit e thonjëve lind në fëmijëri, kur subjekti nga…

Vetvrasjet dhe media

Vetvrasjet dhe media

Lexuar 6653Pse vrasim vehten? Sipas një sondazhi të realizuar nga INSTAT(Instituti i Statistikave) dhe ISHP (Shëndetit Publik) të RSH-së, rreth 5000 të intervistuarve ndjehen “të pashpresë” të cilet bëjnë pjesë në…