Home » Archives by category » Shqipëria » Mjeksia (Page 3)

Puthja mbron shendetin e fetusit

Puthja mbron shendetin e fetusit

Lexuar 3278Romantiket e pasherueshem do te rrudhin fytyren dhe nuk do ta pranojne si te vertete shkencore.Megjithate duket se origjina e puthjes, gjesti qe te dashuruarit kryejne per te kurorezuar…

Këshilla për Zemrën: Luleshtrydhja është shumë e mirë për zemër

Këshilla për Zemrën: Luleshtrydhja është shumë e mirë për zemër

Lexuar 4396Një lajmë i mirë arrin nga Universiteti i Oklahomës, SHBA, ku shkencëtarët kanë vërejtur se luleshtrydhjet e ulin nivelin e kolesterolit në gjak. Studiuesit gjatë 4 javëve kanë përcjellë gra…

Alkooli ‘mbron’ zemrat e burrave

Alkooli ‘mbron’ zemrat e burrave

Lexuar 3944Alkooli Shkencëtarët në Spanjë kanë dalë me prova të reja që sugjerojnë se konsumimi në sasi të moderuar, e madje edhe pak të tepruar, i alkoolit ul rrezikun nga…

Dhimbjet e herdheve(testikujve) – SKROTUM-it si rast kanceroz

Dhimbjet e herdheve(testikujve) – SKROTUM-it si rast kanceroz

Lexuar 19327Sëmundjet e herdheve(testikujve) Edhe pse është e lehtë për të qartësuar tiparet anatomike dhe patologjike e qese e herdheve, sëmundjet e qese e herdheve mund të jetë një objekte…

Autizmi, 200 raste të reja në 2 vitet e fundit

Autizmi, 200 raste të reja në 2 vitet e fundit

Lexuar 3778Numri i fëmijëve të prekur nga sëmundja e autizmit në Shqipëri, ka pësuar rritje gjatë 10 viteve të fundit. Në 160 fëmijë, 1 është i prekur prej saj, më…

Shefi i ORL, Prof. Pjerin Radovani: Zhurmat, probleme me dëgjimin dhe shëndetin mendor

Shefi i ORL, Prof. Pjerin Radovani: Zhurmat, probleme me dëgjimin dhe shëndetin mendor

Lexuar 6928Shefi i shërbimit të ORL-së, Prof. Pjerin  Radovani, shpjegoi pasojat negative nga zhurmat. Është e patolerueshme, asnjë vend i BE-së nuk e lejon këtë fenomen Zhurmat sjellin pasoja negative…

Page 3 of 3123