Home » Archives by category » Shqipëria » Mjeksia (Page 2)

Stomaku, ulçerat dhe gastriti, ushqimet që kurojnë sëmundjet

Stomaku, ulçerat dhe gastriti, ushqimet që kurojnë sëmundjet

Lexuar 16485Ndër sëmundjet kryesore të stomakut është ulceri stomakut e i duodenit. Në ecurinë e sëmundjes ulceroze një rol të rëndësishëm luan regjistrimi ushqimor i të sëmurit Stomaku luan një…

Mjekët: Ndotja e Tiranës, rritet impotenca te meshkujt

Mjekët: Ndotja e Tiranës, rritet impotenca te meshkujt

Lexuar 6975Ndotja e ambientit në Tiranë nuk po shkakton vetëm probleme që kanë të bëjnë me anën estetike. Ky i fundit, është një problem fare i papërfillshëm në krahasim me…

Roli i vitaminës B12

Roli i vitaminës B12

Lexuar 3305Shmangni sklerozimin(demens) e trurit. Vitamina B12 asht e njohun si vitamina e të moshuarve apo të vjetërve, nga që kanë nevojë ma të madhe të moshuarit. Mungesa e Vit.…

Ilaçet, si do të shmangen abuzimet me recetat

Ilaçet, si do të shmangen abuzimet me recetat

Lexuar 4384QSUT, Hoxha: Protokollet mjekësore ndalojnë abuzimet. OBSH-BB: Shqiptarët, të parët në Evropë për konsum ilaçesh. Shqiptarët përdorin ilaçe dyfishin e normave të lejuara, madje vendi ynë kryeson listën e…

Ushqimet që përmbajnë rrezik për zhvillimin e kancereve

Ushqimet që përmbajnë rrezik për zhvillimin e kancereve

Lexuar 4056Ndikimi i ndërsjellë në mes të të ushqyerit dhe rreziku nga kanceri. Studime të shumta kanë treguar se ka ushqime dhe mënyra të sjelljes, të cilat e shtojnë apo…

AIDS, si u krijua arma biologjike

AIDS, si u krijua arma biologjike

Lexuar 3508A ishte “paraqitja” e AIDS-it një aksident i rastësishëm i natyrës apo AIDS është një eksperiment biologjik për të pastruar botën nga homoseksualët, zezakët dhe raca të tjera të…

Farmacitë e Tiranës shesin ilaçe të ndaluara në SHBA

Farmacitë e Tiranës shesin ilaçe të ndaluara në SHBA

Lexuar 14733Këto barna që, sipas një studimi të fundit, kanë efekte anësore shumë herë më të mëdha sesa sëmundja që shërojnë, jepen zyrtarisht me recetën e mjekut, por sikurse shumë…

Infeksionet e vaginës

Infeksionet e vaginës

Lexuar 124295Forma më e zakonshme e infektimit në vaginë është kërpudhat, por nuk mund të jetë një infeksion vaginal ose vaginakatar. Shkarkimet vaginale e lengut është një gjendje normale në…

Nxirja në plazh, si të mbrohemi nga rrezet e dëmshme

Nxirja në plazh, si të mbrohemi nga rrezet e dëmshme

Lexuar 4061Një nga armiqtë e lëkurës është dielli, gjegjësisht rrezet UV Rrezet e diellit na dhurojnë kënaqësi, shëndet. Dielli është burimi i jetës dhe energjisë. Mirëpo, vetëm disa janë efekte…

Kurat popullore për katër sëmundjet e zorrëve

Kurat popullore për katër sëmundjet e zorrëve

Lexuar 9468Ndryshimet kryesore që vihen re në këtë trakt mund të përmblidhen si: në pakësimin ose shtimin e sekretimit të gjëndrave të zorrës, që ndikon në procesin e tretjes dhe…

Llixhat kura që natyra na ka dhuruar

Llixhat kura që natyra na ka dhuruar

Lexuar 7932Shëndeti është baza për një jetë më të mirë, por është mirë kur kujdesi për të pasur një shëndet të mirë, alternohet me kënaqësi. Ujërat termale apo llixhat, janë…

Dhimbjet neuropatike, vuajne 15 per qind e shqiptareve

Dhimbjet neuropatike, vuajne 15 per qind e shqiptareve

Lexuar 5132Moshat e rritura jane pacientet dominues te dhimbjes neuropatike. Stresi, lodhja, problemet profesionale jane nder faktoret kryesore, te cilet kane rritur numrin e pacienteve qe vuajne nga semundjet neurologjike.…

Kodi gjenetik i viruseve të gripit

Kodi gjenetik i viruseve të gripit

Lexuar 4020Shkencaret amerikane kane “cjerre masken” duke ndare ne pjese kodin gjenetik dhe duke forumuar nje kod te vetem te perbashket te ketyre viruseve qe na lodhin cdo vit duke…

Morfologjia e leukociteve

Morfologjia e leukociteve

Lexuar 6218Sipas metodës Papenhajmit të ngjyrosjes, leukocitet i ndajmë në dy grupe: 1. Leukocite limfatike (Limfocitet) 2. Leukocite mieloike (Monocitet, qelizat dendrine, mastocitet dhe granulocitet) Limfocitet ndahen në: Limfocite-B, Limfocite-T.…

Nervi Vagus

Nervi Vagus

Lexuar 11322Një nerv shumë i rëndësishëm por pak i njohur nga pacientet që vuajnë shpesh pa e ditur shkakun. Emërtimi vagus vjen nga latinishtja që do të thotë “endacak” ose “i…

Page 2 of 3123