Home » Archives by category » Shqipëria » Mitologjia

Kulti i gurit dhe i shpellave

Kulti i gurit dhe i shpellave

Lexuar 3750Kulti i gurit dhe i shpellave. 1. Cilësi shenjtërie. Ndër Shqiptarë, ashtu si dhe në popuj të tjerë të Europës e të Botës, ka qenë i pranishëm një kult…

Kultet e Natyrës dhe Mitet shqiptare

Kultet e Natyrës dhe Mitet shqiptare

Lexuar 7462KULTE TË NATYRËS 1. Njeriu e natyra Shqyrtimi i miteve, riteve e besimeve në lidhje me objekte, vende e dukuri të ndryshme të natyrës në popullin shqiptar është një…

Histori e Mitologjisë shqiptare

Histori e Mitologjisë shqiptare

Lexuar 39631. Gjurmë të hershme Dëshmitë burimore, shkrimet e kërkimtarëve në një shtrirje më të gjerë në këtë lëmë të dijes u takojnë shek.XIX-XX, por dhe në shekujt e Mesjetës…