Home » Archives by category » Shqipëria » Mendimi shqiptar (Page 3)

Ekipi “antiterrorist” i ardhur nga Washingtoni në Tiranë shkel në tokë të minuar

Ekipi “antiterrorist” i ardhur nga Washingtoni në Tiranë shkel në tokë të minuar

Lexuar 1616Në kohën e Luftës së Spanjës (1936-1939), që u shndërrua në një fushëbetejë globale mes komunistëve dhe antikomunistëve, Mbreti Zog urdhëroi që komunistët shqiptarë, jo vetëm të lejoheshin të…

Kush ishte, është dhe do të jetë Partia Demokratike…

Kush ishte, është dhe do të jetë Partia Demokratike…

Lexuar 2215U bënë tashmë 23vite që u plurarizua  politika shqiptare duke krijuar shumë parti të kryesuara nga Partia Demokratike. Besoj se nuk kemi nevoj të përsërisim tashmë faktet e pakontestueshme…

Radikalizimi që vjen nga Radika

Radikalizimi që vjen nga Radika

Lexuar 2764Çdo shtet i ri që krijohet përpiqet të bëjë ndonjë akt të pastër force ndaj ndonjërit prej fqinjëve, për t’ u afirmuar, dhe për t’ u treguar qytetarëve të…

Vdekja e Sokol Olldashit si vrasje rituale

Vdekja e Sokol Olldashit si vrasje rituale

Lexuar 3191Historia na tregon se çdo sundimtar që kërkon ta mbajë gjatë pushtetin kryen një vrasje të parë rituale, e cila bëhet në mënyrë të tillë që të tregojë mënyrën…

Kush e vrau Sokol Olldashin?

Kush e vrau Sokol Olldashin?

Lexuar 3740 Që e kanë vrarë nuk ka asnjë dyshim. Nuk dua të përsëris këtu gjithë të dhënat që kanë dalë në shtyp për versionin e vrasjes. Unë e kam…

Europa e “krishterë” dhe Shqipëria “myslimane”

Europa e “krishterë” dhe Shqipëria “myslimane”

Lexuar 1655Me qëllime të mbrapshta në këto ditë ka gjarpëruar në Shqipëri idea se mosmarrja e vendit kandidat nga Europa është bërë për shkak të pranisë  së myslimanëve në Shqipëri.…

Pesë misteret e aksidentit të Olldashit, nevoja për Komision Hetimor Parlamentar

Pesë misteret e aksidentit të Olldashit, nevoja për Komision Hetimor Parlamentar

Lexuar 1814 Drejtësia shqiptare bën mirë që po e heton aksidentin e deputetit të PD, Sokol Olldashi. Por mjegullnaja e krijuar dhe disa pikëpyetje të mëdha, kanë nevojë për domosdoshmërinë…

A.Zogu- Paradoksi-Tradhtari që nderohet sepse ka vrarë Heronjtë e Atdheut

A.Zogu- Paradoksi-Tradhtari që nderohet sepse ka vrarë Heronjtë e Atdheut

Lexuar 1780Një turp i vërtetë ka ndodhur sot më 17 nëntor 2012 dhe pikërisht kur duhej festuar dita e clirimit e 68 viteve më parë nga okupatorët nazi-fashistë; u rivarros…

Neo-Nacionalizmi shqiptar një rrezik real për Integrimin

Neo-Nacionalizmi shqiptar një rrezik real për Integrimin

Lexuar 2026Vazhdojnë të bien në vesh të shurdhër paralajmërimet e BE dhe të PPE për të patur kujdes ndaj `akteve ekstremiste kundër Kristianizmit në truallin Europian` të miratuar në 5…

Integrim në BE apo drejt Turqisë Autoritariste?

Integrim në BE apo drejt Turqisë Autoritariste?

Lexuar 2695Nuk mund të mos shohësh me përcmim kur një gazetë e një partie politike të vogël të bëjë thirrje të hapura pro-turke për një bashkim ekonomiko-shpirtëëror duke na kujtuar…

Tiranë: Mbeturinat e pushtuesve osman ripërtërihen në mbështetje të Erdoganit

Tiranë: Mbeturinat e pushtuesve osman ripërtërihen në mbështetje të Erdoganit

Lexuar 1834Shqipërisë nën ethet e votimeve dhe nën presionin e neokomunistëve u shtohet edhe një stres tjetër ai i pushtuesve osmanëllinj që dalin me parti të reja nën mantelin e…

Nacionalizmi dhe identiteti shqiptar

Nacionalizmi dhe identiteti shqiptar

Lexuar 1929Identiteti shqiptar  përthyhet në një shumësi (nën)identitetesh ose identitetesh nënkombëtare, por njëkohësisht ngelet bllok monolitik. Si çdo njësi që nuk është grimce elementare në vetvete/absolute, edhe identiteti shqiptar përbëhet…

KATËR RREZIQET QË KËRCËNOJNË KOMBIN SHQIPTAR

KATËR RREZIQET QË KËRCËNOJNË KOMBIN SHQIPTAR

Lexuar 26101- TKURRJA PROGRESIVE E HAPËSIRËS JETIKE TERRITORIALE. Dihet se populli shqiptar ka humbur tashmë më shumë se gjysmën e trojeve të tij të dikurshëm. Ky proces shpërbërës vazhdon edhe në…

FAJTORË SUPER TË AFTË DHE TË PAFAJSHËM NAIVË

FAJTORË SUPER TË AFTË DHE TË PAFAJSHËM NAIVË

Lexuar 5924Si s’të lodhi robëria, Shqiptar! Çajupi Ajo që pritej, ndodhi. Veriu i Kosovës ka marrë rrugën t’i bashkohet fondit në rritje të ish-trojeve shqiptare. Aktualisht ai nuk është serbizuar…

Çakërdisja mentale e Ismail Halit Kadaresë

Çakërdisja mentale e Ismail Halit Kadaresë

Lexuar 2045“Ismail Kadare: Shqipëria e ngatërruar dhe e korruptuar ëndërron Europën, por ajo s’ka pikën e dëshirës të na presë“ Intervista e Kadaresë nga Frederic Ferney(dtl.1951, shkrimtar eseist dhe gazetar…