Home » Archives by category » Shqipëria » Mendimi shqiptar (Page 10)

Dilemat e Skenderbeut

Dilemat e Skenderbeut

Lexuar 5329!!!!!!Dilemat e Gjergj Kastriotit!!!! A ishte sllavë apo islam? A ishte serbë apo grek? A ishte produktë i Rilindjes shqiptare? A luftoji për babën, a për Papën? A e…

Doktrina politike kombëtare e Shqipërisë

Doktrina politike kombëtare e Shqipërisë

Lexuar 6156Doktrina politike kombetare e Shqiperise (Skica ide te ’’Instituti i Politikes kombtare te Shqiperise) Landa – Trajtim teorik Pak hyrje Domosdoshmeria vizionare. Paksa po e prek ket teme kardinale.…

Mercenarizmi, mendësia e rreshtit dhe liria

Mercenarizmi, mendësia e rreshtit dhe liria

Lexuar 5173Kush heq dorë nga liria për të mbërritur sigurinë, ai nuk e meriton as lirinë dhe as sigurinë (B. Franklin) Mercenarizmi ka reshtur së qëni një fenomen dhe është…

Dinjiteti vetjak dhe ai kombëtar

Dinjiteti vetjak dhe ai kombëtar

Lexuar 2947Ndër përbërësit themelorë në jetën e një individi janë ndërgjegjja, dashuria dhe dinjiteti kombëtar. Të tria këto elemente të domosdoshme formuese janë të ndërlidhura fort me njëra-tjetrën sa nuk…

Greva e urisë një teatër i “rregjizorit” Edvin Rama me sponsor Xhorxh Sorosin

Greva e urisë një teatër i “rregjizorit” Edvin Rama me sponsor Xhorxh Sorosin

Lexuar 3866Përshëndetje i dashur popull i lodhur nga këto trupa teatrale politikanesh që duan të jenë në qendër të vemendjes dhe që vuajnë nga semundje të ndryshme për pushtet. Nga…

Klubi i komplotistave

Klubi i komplotistave

Lexuar 3260Me daten 2 dhjetor te 2009 festoi ish presidenti Alfred Moisiu e festoj 80 vjetorin ne mes miqesh, ku u mblodhen presidenti i sotem i PD-es Bamir Topi, diktatori…

Page 10 of 10« First‹ Previous8910