Home » Archives by category » Shqipëria » Mendimi shqiptar » Analizë (Page 6)

Kadareja nuk është as pro Kosovës dhe as kundra Serbisë

Kadareja nuk është as pro Kosovës dhe as kundra Serbisë

Lexuar 4030Në intervistën ekskluzive për RTK për Radion të 25.4.2011. “Shkrimtari i mirnjohur, Ismail Kadare tha se beson në raporte të mira në të ardhmen ndërmjet Kosovës dhe Serbisë. …”…

Lufta elektorale në Shqipëri dhe gjuha e komunikimit

Lufta elektorale në Shqipëri dhe gjuha e komunikimit

Lexuar 1604Analistët: Komunikimi mes kandidatëve e qytetarëve në këtë fushatë është më praktik dhe më i moderuar. Por media inkriminohet duke u imponuar të transmetojë materiale të përgatitura nga vetë…

Zhani Mihail Ciko urren At Gjergj Fishtën!

Zhani Mihail Ciko urren At Gjergj Fishtën!

Lexuar 6360Homazh i koncerteve për Luftën e Kosovës. Në emisionin televiziv të RTVSH ”Këtu nisë historia” e regjizorit Osman Mula dhe të nënregjizorit,  Enison Osman Mula të mbramjes të së…

Vota dhe rëndësia e saj

Vota dhe rëndësia e saj

Lexuar 14308Shqipëria ka shumë histori të hidhura dhe abuzime të shumta në lidhje me temën. Por unë do të dëshirojë që së pari të kërkoj të hedh rreze dielli mbi…

E Bukura dhe mungesa e të Shëmtuarës

E Bukura dhe mungesa e të Shëmtuarës

Lexuar 6305Në jetën e përditshme është tashmë e pamundur që të anashkalojmë këtë pikëpamje apo dhe iluzion që na është diktuar nga e ashtuquajtura shoqëri. Shumëkush ka pasur probleme me…

Kadareja i ka borxhë Gjeniut të Letrave At Gjergj Fishtës një pendesë të besueshme

Kadareja i ka borxhë Gjeniut të Letrave At Gjergj Fishtës një pendesë të besueshme

Lexuar 5235Kadareja me fyerjet, shpifjet, poshtërimet publike në kohën e komunizmit pa u ndal të merrte frymë si njeri deri në vitin 1990 ndaj At Fishtës dhe Fishtës ka fyer…

Shqipëri-Greqi marrëdhëniet me 1944

Shqipëri-Greqi marrëdhëniet me 1944

Lexuar 3804Xhelozia për pushtet i ka bërë të dyja partitë (PD e PS) që të harrojnë në praktikë çështjen çame, duke u thyer para trysnisë greke. PD, kur ishte në…

Bamir Topi nuk është as presidentë dhe as politikan

Bamir Topi nuk është as presidentë dhe as politikan

Lexuar 3686Ma besoni sa herë trishtohem kur ndëgjoj intervistat e B.Topit si presidentë sepse e di me siguri matematike se vetëm gabon shumë rëndë si funksionar se për moralin e…

Katrori i pamundshëm

Katrori i pamundshëm

Lexuar 1572Megjithatë, mund të jetë e vërtetë që bisedimet e filluara me Serbinë janë dialog teknik. Pra, nuk janë dialog politik por veçse teknik. Kjo nuk do të thotë që…

Japonia kërkon ndihmë, Shqipëria hesht…

Japonia kërkon ndihmë, Shqipëria hesht…

Lexuar 5035Siç besoj e dimë të gjithë se çfarë ndodhi dhe vazhdon të ndodhë në Japoni. Shumë vende të botës reaguan në mënyra të ndryshme ndaj fatkeqësisë natyrore që solli…

Komploti kundra demokracisë shqiptare

Komploti kundra demokracisë shqiptare

Lexuar 5360Po bëhen 21 vjet nga dita kur shqiptarët morën mundimin të “përmbysnin” regjimin hoxhian. Po bëhen 21 vjet që besojmë në demokraci duke e lakuar dhe transformuar në forma…

Studentë të instrumentalizuar apo studentë të pavarur?

Studentë të instrumentalizuar apo studentë të pavarur?

Lexuar 2579STUDENTË TË INSTRUMENTALIZUAR APO LËVIZJE E PAVARUR? NJË VËSHTRIM I SHKURTËR MBI DISA TRAJTIME TË LEVIZJES STUDENTORE TË VITEVE 1990-1991 NË 20 VJETORIN E SAJ NË VEND TË HYRJES…

Plani mbrojtës i diktatorëve

Plani mbrojtës i diktatorëve

Lexuar 2261Roje pretoriane, vende të fshehta për vete dhe familjarët, si dhe dhunë për të pabindurit. Ja si qëndrojnë në pushtet diktatorët. Një diktator nuk mund të kuptohet pa dhomën…

Shteti dhe vdekja

Shteti dhe vdekja

Lexuar 3824Shakespeare (Shekspiri) e kishte më për zemër që të shkruante sonete (poezi), për të cilat besonte se qenë ajo pjesë e veprës së tij që do ta bënte të…

Komisioni hetimor parlamentar shqiptar për 21 janarin dhe komisioni hetimor parlamentar amerikan për 11 shtatorin

Komisioni hetimor parlamentar shqiptar për 21 janarin dhe komisioni hetimor parlamentar amerikan për 11 shtatorin

Lexuar 4120Për herë të parë në Shqipëri, në 25 janar 2011, një ambasador amerikan doli në konferencë për shtyp me drejtuesen e Prokurorisë së Përgjithshme të Shqipërisë, në lidhje me…