Home » Archives by category » Shqipëria » Mendimi shqiptar » Analizë (Page 4)

Sali Berisha, kujdesë me historinë shqiptare!

Sali Berisha, kujdesë me historinë shqiptare!

Lexuar 3962Berisha përbaltosi foltoren e parlamentit shqiptar. Nën kujdesin personal të zj. Jozefina Topalli, kryetare e Kuvendit Popullor të Shqipnisë organizoi më 17 janar të 2012 si ditën e vdekjes…

Qelepirllëku dhe Ndërrimi i Fesë faktorët e një Shqipërie të dobët

Qelepirllëku dhe Ndërrimi i Fesë faktorët e një Shqipërie të dobët

Lexuar 6724Qelepirrllëku që në në turqisht do të thotë kelepir- shitblerje, marëveshje, por që në të folurën shqipe ashtu sikundër dhe fjalë të tjera turke kanë marrë kuptime të tjera…

Haleja po shpërthen në Partinë Socialiste

Haleja po shpërthen në Partinë Socialiste

Lexuar 3627 Kush është Partia Socialiste?   Përkufizimi i Partisë Socialiste i vitit 2011 Partia Socialiste është vazhdimësi e strukturës të ish PPSH si dhe është bashkimi i trusteve mafioze…

Kalërimi Blendi Fevziut me librin e Enverit në dorë dhe `efekti Flutur` në publicistikën shqiptare (në vënd të oponencës)

Kalërimi Blendi Fevziut me librin e Enverit në dorë dhe `efekti Flutur` në publicistikën shqiptare (në vënd të oponencës)

Lexuar 3770Publicistika e paprecedent e librit për Enver Hoxhën me të dhëna arkivore `të papara`, me cfaqje butaforike `të papara` në mjedise sociale, universitare, e politike, të Blendi Fevziut, po…

Hijet e Skënder Luarasit

Hijet e Skënder Luarasit

Lexuar 14156 Skënder Luarasi nën filtrin e historisë Pak fjalë Te libri ,,Migjeni’’ i botimit të vitit 1957 shkruejti biografinë me titull ”Jeta”,shkrimtari, profesori dhe përkthyesi Skënder Luarasi më 26…

Partia Zi e Kuq pa Shqiponjë

Partia Zi e Kuq pa Shqiponjë

Lexuar 9525Udhëheqsit e Partisë Zi e kuqe; –         Kryetar – Bamir Rexhep Tahyp Erdogani Toptani dhe Nën-kryetar – Kreshnik Ahmet Davutoğlu Spahiziu Dalja në skenë e Shoqatës politike Aleanca Kuq…

Vip-at duke ndjekur Trendin e historianit njëlloj si shkruesi Vanjek i Shvejkut

Vip-at duke ndjekur Trendin e historianit njëlloj si shkruesi Vanjek i Shvejkut

Lexuar 2920Ata që e kanë lexuar `Ushtari i mirë Shvejk` nuk mund të mos kujtojnë shkruesin e batalionit Vanjek i cili ishte caktuar të shkruante historinë e `lavdishme` batalionit gjatë…

Ku e ka origjinën në Washington diplomacia e eliminimit politik të Edi Ramës, e ambasadorit Arvizu

Ku e ka origjinën në Washington diplomacia e eliminimit politik të Edi Ramës, e ambasadorit Arvizu

Lexuar 4908Tashmë është mëse e qartë se Washingtoni nuk donte që Edi Rama të zgjidhej për herë të katërt kryetar i Bashkisë së Tiranës. Gjithashtu, tashmë mëse e qartë se…

Dhjetë urdhërimet e një politikani

Dhjetë urdhërimet e një politikani

Lexuar 7294Sot të bërit politikë tashmë i ngjan shumë një shpërndarësi të drogës, një trafikanti të njerëzve, apo një fallsifikatori të monedhës, jo vetëm në syrin e popullit por edhe…

Edi Rama, Për programin, Kasandrat dhe Obamizat

Edi Rama, Për programin, Kasandrat dhe Obamizat

Lexuar 1635Edi Rama ishte një twitter, një blog, një editorial dhe një libër larg fitores në zgjedhjet e radhës. Që prej së martës, ai dhe partia e tij janë një…

NË KËRKIM TË SË VËRTETËS

NË  KËRKIM  TË  SË  VËRTETËS

Lexuar 12051Ka libra që lexohen me ëndje, në të cilët jeta rrjedh e qetë në larminë e saj të përditëshme, në të cilët lexuesi njëjtësohet me personazhet, ka përshtypjen  se ato ngjarje i ka jetuar apo dëgjuar dhe kur arrin…

Migjeni Poeti i epsheve – Në pyllin e glorifikimit 100 vjetori i lindjes

Migjeni  Poeti i epsheve – Në pyllin e glorifikimit 100 vjetori i lindjes

Lexuar 13412 Pjesa e Parë. Pak nga jeta e Migjenit 1911 – 13 tetor – 2011 Familja Më 13 tetori të 1911 lindi përballë Kishës Françeskane të lagjes Gjuhadol të…

Shqipëria dështon me dashje BE-në, por zgjedh Lindjen-Turqinë e Erdoganit

Shqipëria dështon me dashje BE-në,  por zgjedh Lindjen-Turqinë e Erdoganit

Lexuar 2971Nuk është për tu habitur që hidhërimi i njerëzve të thjeshtë i shkaktuar nga zhgënjimi i politikës shqiptare për tu afruar me BE nëpërmjet plotësimit të 12 kërkesave standarde,…

Greqi – Serbi – Turqi, ringjallet trikëmbëshi armiqësor

Greqi – Serbi – Turqi, ringjallet trikëmbëshi armiqësor

Lexuar 7478Ka disa kohë që autoritetet shtetërore të Republikës turke kanë kërkuar që të rishikohet themelisht historia e Perandorisë Osmane, në mënyrë të veçantë historia e sundimit të saj në Gadishullin…

Celulat antiamerikane- të njëjta me Antishqiptarizmin

Celulat antiamerikane- të njëjta me Antishqiptarizmin

Lexuar 5511Nuk është për tu habitur kur nga goja e Arvizu-së në bisedën në ORA-NEWS të dt.21/09/2011, shqiptarët dëgjuan për celula antiamerikane në Shqipëri. Po këtë hipotezë e ka hedhur…