Home » Archives by category » Shqipëria » Kultura » Qytetet dhe trevat shqiptare

PAZARI I VJETER I SHKODRES

PAZARI  I  VJETER  I  SHKODRES

Lexuar 17641962 KUJTIME… KJO HYMJE E VAZHDONTE QENDRESEN ! Deri kah viti 1968 vazhdonte me qendrue në kambë kjo pamje, derisa shkatrruesit janë kujtue per sheshimin e plotë të kësaj…

Shllak – Gjeografia dhe Emocione

Shllak – Gjeografia dhe Emocione

Lexuar 5563Toponimi i fjalës SHLLAK Ndër fjalorë nuk gjendet etimologjia (prejardhja) e toponimit “Shllak”. Mirëpo, gjuhëtari, ashtu si antropologu që gjen një dhamb, një brijë e dy koca të tjerë,…