Home » Archives by category » Shqipëria » Historia » Shekulli jonë (Page 2)

Aviatorët që do të qëllonin nëndetësen atomike ruse në Vlorë

Aviatorët që do të qëllonin nëndetësen atomike ruse në Vlorë

Lexuar 3608Rrëfimet për heroizmat dhe ndëshkimet e aviatorëve gjatë kohës së komunizmit dhe si u shkatërrua arma pas viteve ’90-të. Në jetën si pilot ka patur edhe momente kur e…

LUFTA E DYTE BOTERORE – Pjesa e nente

LUFTA E DYTE BOTERORE – Pjesa e nente

Lexuar 5209LUFTA E DYTE BOTERORE PJESA E NENTE Rreth Revoltës Polake Sovjetikët avanconin dhe lëshonin vazhdimisht ofensiva të rënda kundra ushtrisë gjermane. Më 22.6.1944, Operacioni Bagration ishte një ofensivë që…

LUFTA E DYTE BOTERORE – Pjesa e tete

LUFTA E DYTE BOTERORE – Pjesa e tete

Lexuar 3956LUFTA E DYTE BOTERORE PJESA E TETE Betejat në Atlantik Erich Raeder ishte Komandanti i përgjithshëm i Flotës Gjermane nga tetori i vitit 1928 deri në janarin e vitit…

LUFTA E DYTE BOTERORE – Pjesa e shtate

LUFTA E DYTE BOTERORE – Pjesa e shtate

Lexuar 3001LUFTA E DYTE BOTERORE PJESA E SHTATE I Gjithë Globi në Luftë: 1942. Luftë në Çekosllovaki dhe Francë. Në maj të 1942, projektuesi i projektit Zgjidhja Përfundimtare, Reinhard Heydrich…

LUFTA E DYTE BOTERORE – Pjesa e gjashte

LUFTA E DYTE BOTERORE – Pjesa e gjashte

Lexuar 6469LUFTA E DYTE BOTERORE PJESA E GJASHTE Një shikim mbi Luftën Kino-Japoneze Deri në 1940, asnjë nga palët nuk kishte bërë ndonjë progres të dukshëm. Lufta u duk sikur…

LUFTA E DYTE BOTERORE – Pjesa e peste

LUFTA E DYTE BOTERORE – Pjesa e peste

Lexuar 3169LUFTA E DYTE BOTERORE PJESA E PESTE Beteja për Atlantikun Ndërkohë në pjesën veriore të Oqeanit Atlantik, anijet luftarake gjermane dhe anijet e vogla të luftimit si edhe nëndetëset…

LUFTA E DYTE BOTERORE – Pjesa e kater

LUFTA E DYTE BOTERORE – Pjesa e kater

Lexuar 3407LUFTA E DYTE BOTERORE PJESA E KATERT Periudha dhe Ngjarje të luftës Evropa si Fushë-Betejë Pushtimi i Polonisë Më 1 shtator 1939, Gjermania pushton Poloninë. Me pretekstin e rremë…

LUFTA E DYTE BOTERORE – Pjesa e trete

LUFTA E DYTE BOTERORE – Pjesa e trete

Lexuar 3496LUFTA E DYTE BOTERORE PJESA E TRETE Lëvizjet dhe Aleancat para luftës Në fillimet e luftës, Britania dhe Franca ndoqën një politikë mos veprimi ndaj Gjermanisë duke dashur të…

LUFTA E DYTE BOTERORE – Pjesa e dyte

LUFTA E DYTE BOTERORE – Pjesa e dyte

Lexuar 4083LUFTA E DYTE BOTERORE PJESA E DYTE Pasojat Në se ka një dhimbje në këtë botë, ajo shtrihet gjerë në zemrën njerëzore. Dy të rinj gjermanë. Fotoja i përket…

LUFTA E DYTE BOTERORE – Pjesa e Pare

LUFTA E DYTE BOTERORE – Pjesa e Pare

Lexuar 5743LUFTA E DYTE BOTERORE PJESA E PARE Lufta e Dytë Botërore ishte konflikti i armatosur midis Aleatëve dhe Boshtit Nazist, i përbërë nga Italia, Gjermania dhe Japonia nga viti…

LUFTA E PARE BOTERORE

LUFTA E PARE BOTERORE

Lexuar 10179Lufta e I Botërore nisi me vrasjen e kryedukës Franc Ferdinandit, trashëgimtarit të tronit të Perandorisë Austro-Hungareze në Sarajevë të Bosnjës nga kombëtaristi serbo-boshnjak Gavril Princip me 28 qershor…

Page 2 of 212