Home » Archives by category » Shqipëria » Historia » Shekulli jonë

“Shqipnia, humori i korridoreve të Jaltës 1945”

“Shqipnia, humori i korridoreve të Jaltës 1945”

Lexuar 3426Nga  ditari “Ditët e fundit të Rajhut të Tretë” i ambasadorit amerikan në Moskë William Averell Harriman.   “4 shkurt 1945 Konferenca e Jaltës: “Me propozimin insistues të Stalinit, seancën e…

100 VJET FLAMUR…

100 VJET FLAMUR…

Lexuar 2716 [issuu width=550 height=356 embedBackground=%23fcfcfc backgroundColor=%23222222 documentId=121229103837-099b0e47c6804c92b083b12e395401a0 name=100_vjet_flamur… username=proletari unit=px v=2]…

Viktimat shqiptar të Jaltës 1945(Pjesa e Tretë)

Viktimat shqiptar të Jaltës 1945(Pjesa e Tretë)

Lexuar 3641 Të përsekutuar! Shkoni te ambasadat anglo-amerikane në Tiranë Aty i keni Të drejtat dhe Paratë e juaja!  Viktima Shqiptare ndodhet prej 1992 deri 2012, 20 vjet  e kryqzuem…

Viktimat shqiptar të Jaltës 1945(Pjesa e Dytë)

Viktimat shqiptar të Jaltës 1945(Pjesa e Dytë)

Lexuar 3533Të përsekutuarit, të burgosurit në 21 vjetorin e ”demokracisë”. Periudhë komedie nga qeveritë dhe anglo-amerikanët. Sjellja politike e dy qeverive të përbamë prej familjeve dhe parardhësive terroristë gjatë 21…

Viktimat Shqiptare të Jaltës 1945(Pjesa e Parë)

Viktimat Shqiptare të Jaltës 1945(Pjesa e Parë)

Lexuar 7066 Viktimat Shqiptare të Jaltës 1945.Duan drejtësi Anglisë dhe SHBA-s. Ndarja e Europës në Jaltë të 1945 Tre liderë si Çurçilli, diktatori Stalin dhe Ruzvelti më 11 shkurt të…

Përse nuk ndëshkohet Turqia për gjenocidin në Shqipni?

Përse nuk ndëshkohet Turqia për gjenocidin në Shqipni?

Lexuar 5024Pak hyrje. Ndëshkimi moral i agresorit ashtë një e drejtë humane dhe një aktë ligjor. Kërkimi i faljes nga agresori ashtë një detyrim human dhe ligjor, por edhe një…

KUSH E FILLOI DHE E VAZHDOI LUFTEN PËR ZHDUKJEN E KLERIT KATOLIK SHQIPTAR ?

KUSH E FILLOI DHE E VAZHDOI LUFTEN PËR ZHDUKJEN E KLERIT KATOLIK SHQIPTAR ?

Lexuar 5258 (Pjesa e Njëzetenjë) Jam i sigurtë se askush nuk e ka as burrninë, as guximin qytetar me thanë: “Na!” Asnjë veprim nuk asht ba spontan. Historia e Shqipnisë…

Evropa sabotoi historinë tuaj në shekullin XIX, kur Ilirinë e quajti Ballkan

Evropa sabotoi historinë tuaj në shekullin XIX, kur Ilirinë e quajti Ballkan

Lexuar 12517Aleksandre Lambert: Ja përse shqiptarët duhet të jenë shumë krenarë për të shkuarën. Ndonjëherë të lodhur nga vetvetja për shkak të atyre që mësojmë në jetën aktive, na vjen…

Rroli i Aleancës Panortodokse Ballkanike në Copëtimin e Shqipërisë post-Osmane

Rroli i Aleancës Panortodokse Ballkanike në Copëtimin e Shqipërisë post-Osmane

Lexuar 4775– Divorci nga Shteti Osman. Fati i Perandorisë multietnike Osmane u vendos në ditët kur ky shtet arriti ditët e shekullit të XIX. Me ardhjen e Sulltan Abdulhamidit II shteti…

Shqipëria e ndarë në pesë pjesë të ballkanit

Shqipëria e ndarë në pesë pjesë të ballkanit

Lexuar 7539 Pjestim për pesë i Shqipërise natyrale. Duket paksa paradoksal, por kjo është e vërteta e Shqipërisë Natyrale. Për shkaqe nga më të ndryshmet, Shqipëria Natyrale, populli i quajtur…

Pushtimi i Shqipërisë nga Italia fashiste 7-4-1939

Pushtimi i Shqipërisë nga Italia fashiste 7-4-1939

Lexuar 9591Britania dhe pushtimi i Shqipërisë nga Italia (SIPAS ANGLEZEVE) Perandoria Britanike thuhet se nuk bëri asgjë kur Italia fashiste pushtoi Shqipërinë më 1939. Kjo është thënë gjithmonë gjatë 50…

Historia e Shqipërisë në Nato

Historia e Shqipërisë në Nato

Lexuar 5180 Historia e Forcave të Armatosura të Shqipërisë kishte filluar që në vitin 1913, pas pavarësisë së saj. Tani Frocat e Armatosura të Shqipërisë I janë bashkuar ushtrive të…

Historia e copëtimit të Shqipërisë – 27 Prill 2009

Historia e copëtimit të Shqipërisë – 27 Prill 2009

Lexuar 3089 Marrëveshja e ujërave me Greqinë, ‘Shekulli’ organizon sot dëgjesë publike Takimi në hotel “Tirana”, bashkëbisedim mes ekspertit Pashaj dhe të ftuarve për skandalin e shkeljes së integritetit territorial…

Regjimenti Shqiptaro-Gjerman SS 21 – Mars 1944

Regjimenti Shqiptaro-Gjerman SS 21 – Mars 1944

Lexuar 4618Regjimenti 21 SS Skanderbegu Shqiptar Nr.1 ishte pjese e  një  Regjimenti SS gjerman si pjese perberese e “Forcave të Armatosura SS”, fjalë për fjalë “Armët SS” ishin ne nje…

Aleanca Ballkanike dhe çështja shqiptare

Aleanca Ballkanike dhe çështja shqiptare

Lexuar 42365Kryengritjet e mëdha shqiptare dhe lufta italo-turke e kishin dobësuar pozitën e Turqisë në Ballkan dhe u kishin krijuar popujve të kësaj zone kushte të favorshme për zhdukjen e…

Page 1 of 212