Home » Archives by category » Shqipëria » Historia (Page 6)

LUFTA E DYTE BOTERORE – Pjesa e shtate

LUFTA E DYTE BOTERORE – Pjesa e shtate

Lexuar 2236LUFTA E DYTE BOTERORE PJESA E SHTATE I Gjithë Globi në Luftë: 1942. Luftë në Çekosllovaki dhe Francë. Në maj të 1942, projektuesi i projektit Zgjidhja Përfundimtare, Reinhard Heydrich…

LUFTA E DYTE BOTERORE – Pjesa e gjashte

LUFTA E DYTE BOTERORE – Pjesa e gjashte

Lexuar 5242LUFTA E DYTE BOTERORE PJESA E GJASHTE Një shikim mbi Luftën Kino-Japoneze Deri në 1940, asnjë nga palët nuk kishte bërë ndonjë progres të dukshëm. Lufta u duk sikur…

LUFTA E DYTE BOTERORE – Pjesa e peste

LUFTA E DYTE BOTERORE – Pjesa e peste

Lexuar 2378LUFTA E DYTE BOTERORE PJESA E PESTE Beteja për Atlantikun Ndërkohë në pjesën veriore të Oqeanit Atlantik, anijet luftarake gjermane dhe anijet e vogla të luftimit si edhe nëndetëset…

LUFTA E DYTE BOTERORE – Pjesa e kater

LUFTA E DYTE BOTERORE – Pjesa e kater

Lexuar 2593LUFTA E DYTE BOTERORE PJESA E KATERT Periudha dhe Ngjarje të luftës Evropa si Fushë-Betejë Pushtimi i Polonisë Më 1 shtator 1939, Gjermania pushton Poloninë. Me pretekstin e rremë…

LUFTA E DYTE BOTERORE – Pjesa e trete

LUFTA E DYTE BOTERORE – Pjesa e trete

Lexuar 2666LUFTA E DYTE BOTERORE PJESA E TRETE Lëvizjet dhe Aleancat para luftës Në fillimet e luftës, Britania dhe Franca ndoqën një politikë mos veprimi ndaj Gjermanisë duke dashur të…

LUFTA E DYTE BOTERORE – Pjesa e dyte

LUFTA E DYTE BOTERORE – Pjesa e dyte

Lexuar 3218LUFTA E DYTE BOTERORE PJESA E DYTE Pasojat Në se ka një dhimbje në këtë botë, ajo shtrihet gjerë në zemrën njerëzore. Dy të rinj gjermanë. Fotoja i përket…

LUFTA E DYTE BOTERORE – Pjesa e Pare

LUFTA E DYTE BOTERORE – Pjesa e Pare

Lexuar 4661LUFTA E DYTE BOTERORE PJESA E PARE Lufta e Dytë Botërore ishte konflikti i armatosur midis Aleatëve dhe Boshtit Nazist, i përbërë nga Italia, Gjermania dhe Japonia nga viti…

LUFTA E PARE BOTERORE

LUFTA E PARE BOTERORE

Lexuar 8405Lufta e I Botërore nisi me vrasjen e kryedukës Franc Ferdinandit, trashëgimtarit të tronit të Perandorisë Austro-Hungareze në Sarajevë të Bosnjës nga kombëtaristi serbo-boshnjak Gavril Princip me 28 qershor…

23 GUSHTE 1939 – PAKTI MOLOTOV – RIBENTROP

23 GUSHTE 1939 – PAKTI MOLOTOV – RIBENTROP

Lexuar 2690PAKTI FAMEKEQ I NDARJES SE EUROPES NE KOMUNIZEM DHE ANTIKOMUNIZEM – MOLOTOV-RIBENTROP ME 26 GUSHTE 1939. Ministri i Jashtem gjerman Joachim von Ribbentrop nenshkroi Paktin e mos-sulmimit te quajtur…

Studim i gjenetikes se prejardhjes shqiptare

Studim i gjenetikes se prejardhjes shqiptare

Lexuar 4562Gjenet e shqiptareve, 34% perendimore. Per te hedhur drite mbi origjinen e shqiptareve dhe te gjuhes shqipe, do t’i referohem librit te njohur “Gjenet, popujt dhe gjuhet”, si dhe…

Pellasget – Shqiptarët dhe gjuha e tyre hyjnë në degën japetike – Kapitulli i II

Pellasget – Shqiptarët dhe gjuha e tyre hyjnë në degën japetike – Kapitulli i II

Lexuar 4332Shqiptarët dhe gjuha e tyre hyjnë në degën japetike Në morinë e gjuhëve në botë janë më të përsosura  ato gjuhë të popujve të racës; –         Të Kaukazit që…

Pellasgët dhe shqiptarët – Gjeneza – Kapitulli I

Pellasgët dhe shqiptarët – Gjeneza – Kapitulli I

Lexuar 3014Pellasgët dhe shqiptarët Sinteza e leximit të librit shkencor historiko – filologjik ’’Shqiptarët dhe problemi pellasgjik’’ të filologut  historian Spiro N.Konda të diplomuar në Universitetin e Athinës. Botuar në…

PELLASGET

PELLASGET

Lexuar 3564Pellazgët (pelargu ose lejleku pkth ) ishin një popull i lashtë indo-evropian që sipas disa shkrimeve antike të lëna nga (Homeri, Herodoti, Tukididi etj.) jetonin në pellgun e Egjeut…