Home » Archives by category » Shke-Tek » Interesante

Njeriu që jetoi 256 vjet

Njeriu që jetoi 256 vjet

Lexuar 2347Kjo është vërtet një histori e çuditshme, e cila nis nga një fshat i vogël të Kinës në vitin 1677. Kjo është historia e Li Ching-Yun, e njeriut që…

Amerikani Robert Wadlow, njeriu më i gjatë në historinë e botës

Amerikani Robert Wadlow, njeriu më i gjatë në historinë e botës

Lexuar 2021Mes gamësh së gjerë të epiteteve, similitudave a pyetjeve retorike me të cilat abuzoheshin verbalisht deri në mërzi, njerëzit shtatlartë në Shqipëri, më banalja ishte pyetja “Sa është temperatura…

Dritat e Tivolit(Danimark)

Dritat e Tivolit(Danimark)

Lexuar 1212 Për të moderuar ankthin e modernizimit njeriu ka shpikur parkun e lojarave. I dyti më antiku dhe më i famshmi në botë është pikërisht Tivoli i Kopenhagenit në Danimarkë…

Sekreti i jetës

Sekreti i jetës

Lexuar 1547Shumë nga sunduesit e së shkuarës e kanë ditur “sekretin” dhe e kanë përdorur atë. Ai është mbajtur larg nga masat, në mënyrë që të kishin pushtet dhe të…

…dhe kur thonë se legjendat janë trillime – Ja dhe gjarpëri me dy kokë

…dhe kur thonë se legjendat janë trillime – Ja dhe gjarpëri me dy kokë

Lexuar 1699Krakovë(Poloni)- Për të gjithë ata që legjendat i quanin trillime mitologjike erdhi konfirmimi se jo gjithçka është e trilluar. Pasi në një kopsht zologjik lindi një boa konstriktor(lloj i gjarpërit)…

5 mënyra për të spiunuar ty në kompjutër dhe në celular!

5 mënyra për të spiunuar ty në kompjutër dhe në celular!

Lexuar 5975Me anë të kompjuterit, laptopit dhe celularit të dhënë nga shefi ka 5 mënyra gjurmimi  për të spiunuar mbi jetën t’uaj private nga shteti, spiuni, apo,….qytetari i thjeshtë. Mënyra…

Rekord nën ujë, 36 orë lojë me letra

Rekord nën ujë, 36 orë lojë me letra

Lexuar 1888GJERMANI- Lojë me letra pa ndërprerje prej 36 orësh. Asgjë e veçante sikur të ishte vetëm kaq. Ajo që e bën ngjarjen një rekord, madje edhe botëror është se…

Google “ndihmon” protestuesit në Egjipt

Google “ndihmon” protestuesit në Egjipt

Lexuar 5136Google ka lansuar një shërbim special për t’iu mundësuar njerëzve që janë në Egjipt që të dërgojnë cicërime në Twitter duke shtypur një numër të telefonit dhe duke e…

Si fitoi rrjeti Facebook 1.86 miliardë dollarë në vitin 2010?

Si fitoi rrjeti Facebook 1.86 miliardë dollarë në vitin 2010?

Lexuar 4877Facebook mori 1.86 miliardë dollarë përfitime nga reklamat gjatë vitit 2010 dhe pjesa më e madhe e këtyre përfitimeve nuk vijnë nga reklamat e emrave të mëdhenj. Sipas një…

10 mënyra se si Facebook-u mund t’iu shkatërrojë jetën

10 mënyra se si Facebook-u mund t’iu shkatërrojë jetën

Lexuar 7262Si mund t’u gjejnë kreditorët dhe punëdhënësit në rrjetin social. Rrjeti më i madh social në botë regjistron së shpejti përdoruesin e 500 miliontë. Këtë javë Facebook-u do regjistrojë…

Egjipt, zbulohet varri i Kleopatres dhe Mark Antonit!

Egjipt, zbulohet varri i Kleopatres dhe Mark Antonit!

Lexuar 3453KAJRO – Shpresa të reja në fushën e arkeologjisë, dyshohet se po zbulohet varri legjendar i Kleopatrës dhe Mark Antonit. “Arkeologët në kërkim të varrit të Mark Antonit dhe…