Home » Archives by category » Shke-Tek

Bujqësia organike

Bujqësia organike

Lexuar 2728Bujqësia organike është një lloj i bujqësisë që e konsideron të gjithë ekosistemin bujqësorë, shfrytëzon pjellorinë natyrore të sipërfaqes së tokës duke e favorizuar me ndërhyrje të kufizuara, dëshiron…

“Vijat e bardha”, lëndët kimike që na lëshojnë avionët

“Vijat e bardha”, lëndët kimike që na lëshojnë avionët

Lexuar 34966Në aeroportin e Tiranës ulen dhe ngrihen mesatarisht 50 avionë në ditë. Duke mos përmendur edhe avionët, të cilët kalojnë transit në territorin shqiptar, ky numër bëhet edhe më…

Njeriu që jetoi 256 vjet

Njeriu që jetoi 256 vjet

Lexuar 3037Kjo është vërtet një histori e çuditshme, e cila nis nga një fshat i vogël të Kinës në vitin 1677. Kjo është historia e Li Ching-Yun, e njeriut që…

Amerikani Robert Wadlow, njeriu më i gjatë në historinë e botës

Amerikani Robert Wadlow, njeriu më i gjatë në historinë e botës

Lexuar 2987Mes gamësh së gjerë të epiteteve, similitudave a pyetjeve retorike me të cilat abuzoheshin verbalisht deri në mërzi, njerëzit shtatlartë në Shqipëri, më banalja ishte pyetja “Sa është temperatura…

“Alienët jetojnë mes nesh”citon ish ministri i mbrojtjes kanadez Paul Hellyer

“Alienët jetojnë mes nesh”citon ish ministri i mbrojtjes kanadez Paul Hellyer

Lexuar 2821MOSKË – Paul Hellyer , ish ministri i mbrojtjes kanadez deklaron publikisht ne mediat ruse se jo vetëm alienët janë tashmë midis nesh , por ata refuzojnë për të ndarë…

Universi një hologram me 10 madhësi

Universi një hologram me 10 madhësi

Lexuar 1689Hipoteza bashkon teoritë që nuk pajtoheshin deri tani. Universi mund të jetë një hologram , ose më mirë të themi projektim i një bote me dhjetë madhësi, ku mund të…

Automobili fluturues

Automobili fluturues

Lexuar 1656Inxhinierët  lodhen prej vitesh për të krijuar një makinë që mund të fluturojë . Shumë kanë qenë prototipat . Kjo e fundit vjen nga Sllovakia . Është një makinë që…

Dritat e Tivolit(Danimark)

Dritat e Tivolit(Danimark)

Lexuar 1686 Për të moderuar ankthin e modernizimit njeriu ka shpikur parkun e lojarave. I dyti më antiku dhe më i famshmi në botë është pikërisht Tivoli i Kopenhagenit në Danimarkë…

Të prodhosh flakë me uj

Të prodhosh flakë me uj

Lexuar 2301Uji është input elektrike . Kjo është e mjaftueshme për të prodhuar një pipëz saldimi në bazë të një projekti kërkimor evropian i cili ka zhvilluar një pajisje të re…

Sekreti i jetës

Sekreti i jetës

Lexuar 2119Shumë nga sunduesit e së shkuarës e kanë ditur “sekretin” dhe e kanë përdorur atë. Ai është mbajtur larg nga masat, në mënyrë që të kishin pushtet dhe të…

Si të kontrolloni shtëpinë tuaj në distancë?

Si të kontrolloni shtëpinë tuaj në distancë?

Lexuar 1605 Me anë të sensorit gjurmues me celularin Me një sensor MiniFinder redKnows ju do të jeni në gjendje  të siguroni mbrojtjen e pronës tuaj me një sensor të…

…dhe kur thonë se legjendat janë trillime – Ja dhe gjarpëri me dy kokë

…dhe kur thonë se legjendat janë trillime – Ja dhe gjarpëri me dy kokë

Lexuar 2210Krakovë(Poloni)- Për të gjithë ata që legjendat i quanin trillime mitologjike erdhi konfirmimi se jo gjithçka është e trilluar. Pasi në një kopsht zologjik lindi një boa konstriktor(lloj i gjarpërit)…

Krijohen njerëzit hibrid me kafshët

Krijohen njerëzit hibrid me kafshët

Lexuar 5336Shkencëtarët kanë mundur të krijojnë më shumë se 150 hibride njerëzish të kryqëzuar me kafshë në laboratorët e Anglisë. Arsyeja e krijimit të tyre ishte… dëshira e studiuesve për…

Piramida më e madhe në botë e ndërtuar nga ilirët, gjendet në Bosnje

Piramida më e madhe në botë e ndërtuar nga ilirët, gjendet në Bosnje

Lexuar 4156Visoko, Bosnje– Një dokumentar i transmetuar nga televizioni History Channel, ka demonstruar pamje nga piramida e Visoko në Bosnje, piramidë që ka dy të veçanta. Së pari është më…

Gënjeshtari: Si ta kuptojmë kur e kemi përballë?

Gënjeshtari: Si ta kuptojmë kur e kemi përballë?

Lexuar 3987A keni menduar ndonjëherë në ekzistencën e mënyrave për të njohur një gënjeshtar? Një gënjeshtër? Një njeri, i cili po iu thotë të tjera gjëra nga ato që janë…

Page 1 of 41234