Home » Archives by category » Mali i Zi

Shqiptarët e Malit te Zi humbin komunen e Ulqinin pas 24 vjetësh

Shqiptarët e Malit te Zi humbin komunen e Ulqinin pas 24 vjetësh

Lexuar 4994Mal i Zi – Politika e jashtme shqiptare, ndryshe nga vendet e tjera të rajonit, nuk ka treguar asnjëherë se di të mbrojë interesat e shqiptarëve jashtë kufirit duke…

Shqiptarët kërkojnë gjuhën e tyre në Parlamentin malazez

Shqiptarët kërkojnë gjuhën e tyre në Parlamentin malazez

Lexuar 5313Podgoricë – Përfaqësuesit politikë të shqiptarëve në Parlamentin e Malit të Zi, ditën e enjte kanë kërkuar që t’u mundësohet përdorimi i barabartë i gjuhës së tyre amtare e…

Malësia rrezikohet nga boshnjakëzimi

Malësia rrezikohet nga boshnjakëzimi

Lexuar 5482Këshilltari i Lidhjes Demokratike në Kuvendin komunal të komunës urbane të Tuzit Nikollë Camaj mendon se Partia Boshnjake në Tuz po favorizohet shumë. Ai po ashtu  shprehu shqetësimin së…

Politikanët shqiptarë të Malit të Zi do tu ankohen qeverive të Kosovës dhe Shqipërisë

Politikanët shqiptarë të Malit të Zi do tu ankohen qeverive të Kosovës dhe Shqipërisë

Lexuar 4960Politikanët shqiptarë nuk besojnë se Bardhi ka bërë thirrje për trazira. Siç raportojnë mediat Malazeze  Kryetari dhe  deputeti i LDnëMZ,  Memet Bardhi , ka thënë se “shqiptarët  janë pjekur”…

Shqiptarët e Plavë- Gucisë të shqetësuar nga “regjistrimi elektronik”

Shqiptarët e Plavë- Gucisë të shqetësuar nga “regjistrimi elektronik”

Lexuar 5204Apelohet që të bëhet çmos për regjistrimin e numrit të madh të diasporës nga kjo anë që jeton e punon në Amerikë. Ulqin – Shqiptarët e krahinës së Plavës…