Home » Archives by category » Ekonomi » Ekonomia Botërore

Janet Yellen kryetarja e re e Rezervës Federale (Fed)

Janet Yellen kryetarja e re e Rezervës Federale (Fed)

Lexuar 2086Janet Yellen bëri sot betimin në Uashington si kryetarja e re e Rezervës Federale. Zonja Yellen ka qenë zëvendës kryetarja e Rezervës Federale dhe bëhet e para grua që…

Biznesi elektronik

Biznesi elektronik

Lexuar 4834Biznesi elektronik – filloi në vitin 1996, kur kompania Amazon.com filloi të sjellë në internet industrinë e librave elektronik ,duke mundësuar prezantimin e katalogëve, broshurave, kryerjen e pagesave etj. Modeli…

Krerët e G20 bien dakord për rritjen e burimeve të FMN

Krerët e G20 bien dakord për rritjen e burimeve të FMN

Lexuar 3138Krerët e G20-ës në kanë i kanë dhënë fund samitit të tyre, me një plan për të nxitur rritjen ekononomike dhe për të ribalancuar ekonominë botërore. Kriza në vazhdim…

Vendet e industrializuara në qendër të kritikave të FMN dhe Bankës Botërore

Vendet e industrializuara në qendër të kritikave të FMN dhe Bankës Botërore

Lexuar 2815Me paralajmërime për rreziqe të vjetra dhe të reja, përfundoi takimi i pranverës i FMN-së dhe Bankës Botërore. Në qendër të kritikave ishin vendet e industrializuara: borxhet e tyre…

Bujqët kinezë shesin prodhimet e tyre online

Bujqët kinezë shesin prodhimet e tyre online

Lexuar 2914Për vite të tëra, Wan Yulan dhe burri i saj kanë vozitur automjetin e tyre që ka tri rrota për në një treg në Peking, për të shitur brokoli,…

OPEK-u është gati për të shtuar kapacitetin e prodhimit të naftës më shumë në qoftë se e ndërpret Libia: IEA

OPEK-u është  gati për të shtuar kapacitetin e prodhimit të naftës më shumë në qoftë se e ndërpret Libia: IEA

Lexuar 3817RIYADH: Kreu i Agjencisë Ndërkombëtare të Energjisë tha të martën se çdo pakësim të prodhimit të naftës, si rezultat i trazirave të vazhdueshme në Libi mund të shkaktojë rritjen e çmimit të naftës, por që nuk janë të rezervave strategjike dhe Organizata e Vendeve Eksportuese të Naftës është gati për t’u përdorur kapacitetin e saj rezervë.…

GAZPROMI marrëveshtje Gjermano-Ruse e rrezikshme për sigurinë në Europë

GAZPROMI marrëveshtje Gjermano-Ruse e rrezikshme për sigurinë në Europë

Lexuar 4285“Gazpromi” “blen” politikanët. Me një projekt të ri ambicioz në rrugë e sipër, siç është ndërtimi i gazsjellësit në shtratin e detit Baltik, gjiganti rus, ‘Gazprom’, po krijon ndarje…

Greqia – Delja e zezë e ekonomisë së Europës

Greqia – Delja e zezë e ekonomisë së Europës

Lexuar 2845Greqia në krizë financiare. Papandreu: Kombi në rrezik.Greqi ndodhet ne krize financiare qe kercenon kombin, ka deklaruar kryeministri Grek Jorgos Papandreu i cili eshte shprehur se e sheh të…