Home » Archives by category » Bota (Page 11)

Konferenca e Teheranit 28 nëntor – 1 dhjetor 1943

Konferenca e Teheranit 28 nëntor – 1 dhjetor 1943

Lexuar 5331 Konferenca e Teheranit(28 nentor – 1 dhjetor 1943). Ky shkrim ka të bëjë me takimin e Luftës së Dytë Botërore për udhëheqësit e Aleancës. Konferenca Teheran (koduar Eureka)…

Konferenca e Kajros 22 – 26 Nëntor 1943

Konferenca e Kajros 22 – 26 Nëntor 1943

Lexuar 4382Konferenca e Kajros. 22 – 26 Nëntor 1943 Konferenca e Kairos (koduar sekstant) të 22-26 nëntor 1943, të mbajtur në Kairo te Egjyptit, ku iu drejtua pozicionin e Aleatëve…

23 GUSHTE 1939 – PAKTI MOLOTOV – RIBENTROP

23 GUSHTE 1939 – PAKTI MOLOTOV – RIBENTROP

Lexuar 3170PAKTI FAMEKEQ I NDARJES SE EUROPES NE KOMUNIZEM DHE ANTIKOMUNIZEM – MOLOTOV-RIBENTROP ME 26 GUSHTE 1939. Ministri i Jashtem gjerman Joachim von Ribbentrop nenshkroi Paktin e mos-sulmimit te quajtur…

”Pushtimi i Irakut – akti kriminal i shekullit XXI” 20 mars 2003

”Pushtimi i Irakut – akti kriminal i shekullit XXI” 20 mars 2003

Lexuar 4155Besoj se njerëzit duhet të lenë mënjanë paragjykimet fetare, politike, racialet, nacionalet, urrejtjet të ndërsjellta dhe të gjykojnë per pergjegjesit e kesaj lufte te gabueshme kunder sovranitetit te Irakut..…