Home » Archives by category » Bota » Historia Botërore

“Shqipnia, humori i korridoreve të Jaltës 1945”

“Shqipnia, humori i korridoreve të Jaltës 1945”

Lexuar 3427Nga  ditari “Ditët e fundit të Rajhut të Tretë” i ambasadorit amerikan në Moskë William Averell Harriman.   “4 shkurt 1945 Konferenca e Jaltës: “Me propozimin insistues të Stalinit, seancën e…

Leo Freundlih “Akuza që ulërijnë” mbi holokaustin ndaj shqiptarëve

Leo Freundlih “Akuza që ulërijnë” mbi holokaustin ndaj shqiptarëve

Lexuar 2930 “Golgotha Shqiptare”- si u gjet libri i holokaustit ! Leo Freundlih, hebreu që protestoi kundër zhdukjes masive të shqiptarëve nga serbët në vitet 1912-1913. Holokausti mbi shqiptarët Serbët…

Holokausti, mit apo realitet?

Holokausti, mit apo realitet?

Lexuar 2964Dihet se data 27 janar është dita e kujtesës edhe në Shqipëri, pasi Kuvendi, prej gati 10 vjetësh e ka kaluar me ligj detyrimin për të përkujtuar. Shoahun që…

Persekutimi i egër komunist kundër krishterimit

Persekutimi i egër komunist kundër krishterimit

Lexuar 3822Mbi 200 milion viktimat të ekzekutuem nga komunizmi (1918-1991) – (2.7 milion viktima të torturuem, të zhdukun e të vramë në vit. Inventari i viktimave të Jaltës 1945.) Vetëm…

Në Parlamentin Kombëtar të Greqisë, gjatë një dhjetëvjeçari, flitej shqip

Në Parlamentin Kombëtar të Greqisë, gjatë një dhjetëvjeçari, flitej shqip

Lexuar 3042Shteti Shqiptar i 1912-ës, me të drejtë mund ta quajmë shtetin e dytë të shqiptarëve, pas atij të 1822-it, dhe i treti është ai i Kosovës!  Historianët grekë me…

AUSTRO – HUNGARIA DHE “MOSMIRNJOHJA” SHQIPTARE !

AUSTRO – HUNGARIA DHE “MOSMIRNJOHJA” SHQIPTARE !

Lexuar 3081100vjet nga viti 1913… Vetem fakte e data: (Do t’ i referohem pjesërisht studjuesit Gjush Sheldija). Në vitin 1856 vijnë në Shkoder pesë austriakë, per me bisedue me sundimtarin…

Viktimat shqiptar të Jaltës 1945(Pjesa e Tretë)

Viktimat shqiptar të Jaltës 1945(Pjesa e Tretë)

Lexuar 3641 Të përsekutuar! Shkoni te ambasadat anglo-amerikane në Tiranë Aty i keni Të drejtat dhe Paratë e juaja!  Viktima Shqiptare ndodhet prej 1992 deri 2012, 20 vjet  e kryqzuem…

Fr. Jerzy Popieluszko: Dëshmor i së Vërtetës

Fr. Jerzy Popieluszko: Dëshmor i së Vërtetës

Lexuar 3496Vrasja brutale e Fratit Jerz shpejtoi rrëzimin e sundimit komunist në Poloni. Në 28 vjetorin e martirizimit të tij.19 tetor 2012 Jeta dhe arsimimi Frati Jerzy Popieluszko ka lindur…

Viktimat shqiptar të Jaltës 1945(Pjesa e Dytë)

Viktimat shqiptar të Jaltës 1945(Pjesa e Dytë)

Lexuar 3533Të përsekutuarit, të burgosurit në 21 vjetorin e ”demokracisë”. Periudhë komedie nga qeveritë dhe anglo-amerikanët. Sjellja politike e dy qeverive të përbamë prej familjeve dhe parardhësive terroristë gjatë 21…

Viktimat Shqiptare të Jaltës 1945(Pjesa e Parë)

Viktimat Shqiptare të Jaltës 1945(Pjesa e Parë)

Lexuar 7066 Viktimat Shqiptare të Jaltës 1945.Duan drejtësi Anglisë dhe SHBA-s. Ndarja e Europës në Jaltë të 1945 Tre liderë si Çurçilli, diktatori Stalin dhe Ruzvelti më 11 shkurt të…

Edikti i Milanos dhe 1700 vjetori i Krishtërimit

Edikti i Milanos dhe 1700 vjetori i Krishtërimit

Lexuar 5351“Dekreti i Milanos’’. Në pranverën e vitit 313 në Milano u ligjërue Kristianizmi dhe u ndal përsekucioni i paganve gjaksor ndaj Kristianve. L’Editto di Milano Nel 313 Licinio e…

Muhaxhirët – Muhajir

Muhaxhirët – Muhajir

Lexuar 5924Muhaxhedin/Muhajir janë indianë që emigruan dhe u quajtën emigrantë myslimanë nga India dhe njerëz nga kombe të pjesëve të tjera të Azisë –Jugore e qendrore, që u zhvendos në…

Kolonitë dhe enklavat greke në Epir

Kolonitë dhe enklavat greke në Epir

Lexuar 7275Termi koloni është i dykuptimshëm. Kolonitë janë entitete që marrin forma të ndryshme, sipas konditave të vendit. Të tri tipet e kolonive janë: koloni e qeverisur (governed colony), koloni…

Heroi hungarez Janosh Huniadi mik i madh i heroit tonë Gjergj Kastrioti Skënderbe

Heroi hungarez Janosh Huniadi mik i madh i heroit tonë Gjergj Kastrioti Skënderbe

Lexuar 6411Që me 1443-44 e mëtej me 1448-56 Skënderbeu krijoi lidhje me Huniadin për të arritur një front të përbashkët në Kosovë,dhe për të ndihmuar forcat hungareze që luftonin në…

Zhvillimi i luftës italo-greke i vjeshtës së vitit 1940 në kufirin Shqipëri-Greqi

Zhvillimi i luftës italo-greke i vjeshtës së vitit 1940 në kufirin Shqipëri-Greqi

Lexuar 9144Përgatitja e pushtimit të Greqisë nga ana e Italisë fashiste. Në dritën e sukseseve të Hitlerit në rajone të tjera Mussolini formoi edhe më tej bindjen se lavdia perandorake…

Page 1 of 212