Home » Entries posted by Revista Shqiptare
Stories written by Revista Shqiptare

Kosova në rrezik: Parlamenti i Kosovës diktaturë antikushtetuese dhe antidemokratike

Kosova në rrezik: Parlamenti i Kosovës diktaturë antikushtetuese dhe antidemokratike

Lexuar 2765Presidenti i sapozgjedhur Behgjet Pacolli e merr me “dhunë” postin e presidentit të Kosovës së pavarur. Klasa politike e Kosovës drejtohet nga diktatura “demokratike” e thaçistëve dhe e agjentit…

Trazirat në Libi: Janë vrarë në ekspedita shtetnore si ‘masakra’ e Benghazi-t

Trazirat në Libi: Janë vrarë në ekspedita shtetnore si  ‘masakra’ e Benghazi-t

Lexuar 2404Doktor ‘Braikah’ në Bengazi përshkruan ‘një masakër “( Video amatore me këtë intervistë supozohet se tregon trazirat e fundit në disa pjesë të Libisë) Detajet kanë dalë të figurave…

Enveristat nën grackën e dy zviceranve sllavë

Enveristat nën grackën e dy zviceranve sllavë

Lexuar 410514:40:11  Akt – akuzonjësi: Kush ashtë Dick Marti dhe objekti mbi Kosovën dhe Shqipërinë? Dik Marti ka lindur në Sorengo [Komunë e Kantonit të Ticinios(1.666 banorë) qark i qytetit të…

Femra shqiptare dhe të drejtat e saj

Femra shqiptare dhe të drejtat e saj

Lexuar 6757Mirë është që të hidhet një shikim nga prapa së paku për tu ngushëlluar(ngushëllimi është dhe ndryshe lubrifikimi i psiqikës…) si dhe për të parë pozicionin e femrës në…

Scutari(Skodra-Shkodra) e la sua storia

Scutari(Skodra-Shkodra) e la sua storia

Lexuar 3880La trimillenaria Shkodra, l’antica residenza dei re illirici, la romana e poi bizantina Scodra, la Skadar dei dinasti serbi, la medioevale e poi veneziana Scutari, la turca Iskenderie, è…

Parlamentarizmi foleja ‘demokratike’ e oligarkeve

Parlamentarizmi foleja ‘demokratike’ e oligarkeve

Lexuar 1615Presidenti ne demokracite parlamentare eshte mbeturine e ekzekutivit, figure qe rron per hir te se kaluares monarkike, dmth thjesht nje simbol qe buron nga tradita. Roli i tij politik…

Shqiperia historikisht e djathte

Shqiperia historikisht e djathte

Lexuar 1161Kam kohe qe deshiroj apo me shqeteson ose me mire qe takoj shpesh kete teme ne kerkimet dhe studimet apo debatet dhe diskutimet qe reflektoj shpesh me miqte e…

Misteret e Qemal Stafës

Misteret e Qemal Stafës

Lexuar 5933Pesë misteret që shoqëruan Qemal Stafën. Edhe pse kanë kaluar 68 vjet nga vrasja e tij, ai moment ka vazhduar të jetë në qendër të diskutimeve të njerëzve, veteranëve,…