Home » Entries posted by Patrioti (Page 75)
Stories written by admin

LUFTA E PARE BOTERORE

LUFTA E PARE BOTERORE

Lexuar 9782Lufta e I Botërore nisi me vrasjen e kryedukës Franc Ferdinandit, trashëgimtarit të tronit të Perandorisë Austro-Hungareze në Sarajevë të Bosnjës nga kombëtaristi serbo-boshnjak Gavril Princip me 28 qershor…

Shqipëria i akordon 400 mijë euro komunës serbe të Graçanicës

Shqipëria i akordon 400 mijë euro komunës serbe të Graçanicës

Lexuar 2261Në Tiranë, Kryeministri Sali Berisha njoftoi sot se do të akordojë një fond prej 400 mijë eurosh për komunën serbe të Graçanicës në Kosovë. Deklarata e kryeministrit Berisha u…

23 GUSHTE 1939 – PAKTI MOLOTOV – RIBENTROP

23 GUSHTE 1939 – PAKTI MOLOTOV – RIBENTROP

Lexuar 3218PAKTI FAMEKEQ I NDARJES SE EUROPES NE KOMUNIZEM DHE ANTIKOMUNIZEM – MOLOTOV-RIBENTROP ME 26 GUSHTE 1939. Ministri i Jashtem gjerman Joachim von Ribbentrop nenshkroi Paktin e mos-sulmimit te quajtur…

Studim i gjenetikes se prejardhjes shqiptare

Studim i gjenetikes se prejardhjes shqiptare

Lexuar 5345Gjenet e shqiptareve, 34% perendimore. Per te hedhur drite mbi origjinen e shqiptareve dhe te gjuhes shqipe, do t’i referohem librit te njohur “Gjenet, popujt dhe gjuhet”, si dhe…

Pellasget – Shqiptarët dhe gjuha e tyre hyjnë në degën japetike – Kapitulli i II

Pellasget – Shqiptarët dhe gjuha e tyre hyjnë në degën japetike – Kapitulli i II

Lexuar 4999Shqiptarët dhe gjuha e tyre hyjnë në degën japetike Në morinë e gjuhëve në botë janë më të përsosura  ato gjuhë të popujve të racës; –         Të Kaukazit që…

Pellasgët dhe shqiptarët – Gjeneza – Kapitulli I

Pellasgët dhe shqiptarët – Gjeneza – Kapitulli I

Lexuar 3523Pellasgët dhe shqiptarët Sinteza e leximit të librit shkencor historiko – filologjik ’’Shqiptarët dhe problemi pellasgjik’’ të filologut  historian Spiro N.Konda të diplomuar në Universitetin e Athinës. Botuar në…

PELLASGET

PELLASGET

Lexuar 4257Pellazgët (pelargu ose lejleku pkth ) ishin një popull i lashtë indo-evropian që sipas disa shkrimeve antike të lëna nga (Homeri, Herodoti, Tukididi etj.) jetonin në pellgun e Egjeut…

Klubi i komplotistave

Klubi i komplotistave

Lexuar 3326Me daten 2 dhjetor te 2009 festoi ish presidenti Alfred Moisiu e festoj 80 vjetorin ne mes miqesh, ku u mblodhen presidenti i sotem i PD-es Bamir Topi, diktatori…

”Pushtimi i Irakut – akti kriminal i shekullit XXI” 20 mars 2003

”Pushtimi i Irakut – akti kriminal i shekullit XXI” 20 mars 2003

Lexuar 4221Besoj se njerëzit duhet të lenë mënjanë paragjykimet fetare, politike, racialet, nacionalet, urrejtjet të ndërsjellta dhe të gjykojnë per pergjegjesit e kesaj lufte te gabueshme kunder sovranitetit te Irakut..…

14 Janar 1990 – SHKODER – Tentative per rrezimin e bustit te ”STALINIT”

14 Janar 1990 – SHKODER – Tentative per rrezimin e bustit te ”STALINIT”

Lexuar 14139 Sinjali i parë i qëndresës antikomuniste në Shqipëri. Demonstrata e 14 janarit 1990 në Shkodër në raportet zyrtare Njëra nga dy demonstratat e “heshtura” të janarit 1990 Në…