Shumica e njerëzve nuk dinë të jenë pozitivë…

Print Friendly, PDF & Email

Lexuar 4276
Si të jesh pozitiv në mendime dhe veprime.
Një numër i madh njerëzish e kanë të vështirë të jenë pozitivë, madje edhe kur gjërat shkojnë mirë. Megjithëse është kaq e thjeshtë, shumica e njerëzve nuk dinë të jenë pozitivë. Ndonjëherë, ata preferojnë të qëndrojnë në gjërat negative. Ashtu si çdo subjekt tjetër, njohuria se si të jesh pozitiv mund të mësohet dhe aftësia të zhvillohet. Ka të bëjë me ndryshimin e qëndrimit dhe mendimit tuaj.
Nëse vazhdoni të mendoni të njëjtat mendime, ditë e natë, ato mund, herët a vonë, të shfaqen në botën tuaj, duke u bërë realiteti juaj. Kjo do të thotë që nëse doni që jeta të jetë ashtu siç dëshironi, duhet të jeni të kujdesshëm për atë që mendoni. Ju duhet të filloni të mendoni më pozitivisht.
Mësoni si të ktheni ëndrrat tuaja në realitet me teknika të thjeshta të vizualizimit krijues. Përmirësoni jetën tuaj, gjeni dashuri, krijoni sukses dhe shumë më tepër.

Mendja juaj krijon realitetin tuaj
Siç e mendoni, ashtu do të jetë jeta juaj. Ndryshimi i qëndrimit dhe pritjeve, shpejt ose vonë, do të ndryshojë jetën tuaj në përputhje me rrethanat. Është mendja juaj që krijon llojin e jetës që jetoni. Nëse mendoni pozitivisht, ju do ta transformoni jetën tuaj në përputhje me rrethanat. Çdo gjë fillon nga brenda, nga veprimi më i thjeshtë, deri në arritjen më të madhe.
Ne nuk mund të kontrollojmë gjithmonë rrethanat tona të jashtme, por ne mund të kontrollojmë botën tonë të brendshme të mendimeve, ku çdo gjë fillon. Ne nuk mund ta kontrollojmë gjithnjë universin tonë të jashtëm, por mundemi, me disa përpjekje, të kontrollojmë universin tonë të brendshëm.
Nëse nuk jeni të kënaqur me jetën tuaj, ju duhet të ndryshoni mënyrën se si ndiheni dhe mendoni, dhe kjo është brenda mundësive tuaja.
Me pak punë dhe përpjekje, mund të ndryshoni qëndrimin tuaj, pritjet, veprimet dhe reagimet, dhe kjo do të çojë në më shumë motivim, lumturi dhe kushte të përmirësuara jetësore.
Ju mund të vendosni të ndryshoni se si mendoni dhe si ndiheni. Ju mund të mësoni të shihni gjithçka nga një këndvështrim më i gjerë, dhe lironi mendjen nga kufizimet. Kjo do t’ju ndihmojë të jeni më pozitiv në mendimet, ndjenjat dhe veprimet tuaja.

Si të jesh pozitiv

-Zëvendësoni mendimet tuaja negative me ato pozitive. Sa herë që e kapni veten duke menduar negativisht, plotësoni mendjen tuaj me mendimet e kundërta, lumturinë dhe suksesin.
-Përqendrohu në atë që dëshiron, jo në atë që nuk dëshiron.
-Fokusoni vëmendjen tuaj mbi gjërat e mira që keni në jetën tuaj dhe gjërat e mira që do të keni. Kjo do të hapë derën për bollëkun dhe prosperitetin në jetën tuaj.
-Mos e mbush mendjen me mendimet e mungesës. Mendoni dhe besoni se tashmë keni bollëk, sukses, dashuri dhe lumturi.
-Mësoni të ndjeni, mendoni dhe madje veproni sikur jeni duke jetuar tashmë jetën që dëshironi. Nëse mund të ndihesh, të mendosh dhe të veprosh vazhdimisht në këtë mënyrë, do të bëhesh më i lumtur dhe do të tërheqësh mundësi të reja në jetën tënde.

-Mendoni për atë që dëshironi, krijoni një pamje të saj në mendjen tuaj dhe e bëni atë shumë të qartë dhe të saktë. Mbajeni atje dhe përqendrohuni në atë në një mënyrë pozitive, derisa të bëhet realitet në jetën tuaj.
-Gjithmonë i thoni vetes, “Unë mundem”, “Unë jam në gjendje”, “Unë mund ta bëj”.
-Shiko për të mirën në çdo situatë. Gjithmonë ka diçka të mirë, ose të paktën diçka të dobishme për të mësuar, edhe në situata të vështira ose të pakëndshme.
-Ndiqni mendimet tuaja pozitive me veprime pozitive. Nuk mjafton të mendosh, gjithashtu duhet të veprosh për t’i bërë gjërat të ndodhin.
-Gjithmonë përqendrojeni vëmendjen tuaj në gjysmën e plotë të kupës, jo në gjysmën e zbrazët.
-Kini kujdes nga njerëzit me të cilët ju shoqëroheni. Zgjidhni të jeni rreth personave pozitivë dhe optimistë.
-Lexoni për njerëzit që kanë arritur sukses. Lexoni tregimet e tyre dhe shprehjet e tyre, në mënyrë që të bëheni të frymëzuar dhe të motivuar prej tyre.
Ne marrim atë që presim të marrim.
Revistapsikologji.com

Lexoni më shumë nga kjo kategori

Shpërndaje

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 05/10/2017. Filed under Psikologji. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Komento

Questo sito usa Akismet per ridurre lo spam. Scopri come i tuoi dati vengono elaborati.