Të prodhosh flakë me uj

Print Friendly, PDF & Email

Lexuar 2752
Saldatriçe me ujeUji është input elektrike . Kjo është e mjaftueshme për të prodhuar një pipëz saldimi në bazë të një projekti kërkimor evropian i cili ka zhvilluar një pajisje të re për saldim . Prodhon vetë karburanti e vet , pa përdorimin e bombolave ​​të gazit të cilat paraqesin rreziqe të larta.

” Këtu kemi një sistem me elektrolizator , ” thotë Andrew Ellis, një studiues në ITM Power, një kompani me bazë në Mbretërinë e Bashkuar . ” Ajo ‘ është zhvilluar për të përdorur një rrjet standartë të energjisë dhe ujit . Uji është i ndarë në hidrogjen dhe oksigjen dhe bënë të rrjedhin në drejtim të makinës të saldimit ku flaka prodhohet që të mund të përdoret për saldim ose për aplikimet e tjera industriale që kërkojnë përdorimin . Pra, është thjesht përdorimi i ujit për të prodhuar flakën . “

Përdorimi i elektrolizatorit është zakonisht i kufizuar për koston e lartë të membranave dhe katalizatorëve bërë nga platini apo metale të tjera të çmueshme .
Hulumtuesit kërkojnë për të bërë këtë teknologji më të përballueshme .

” Një ekip i tërë kimistësh që ka punuar për formulat e reja të membranës , të cilat kanë ndihmuar për të rritur performancën e elektrolizatorit, ” shton Ellis . ” Hulumtimi ka përqendruar edhe në katalizatorët me qëllim për të reduktuar sasinë e platinit dhe të përdorin materiale të lira në qelizat . Ky hulumtim ka çuar në një ulje të konsiderueshme në koston e sistemeve me elektrolizatorë . “

Hidrogjeni dhe oksigjeni vijnë të rikombinuar në majë të saldatriçes, ku ata gjenerojnë një flakë pak të ftohtë dhe shumë më e lehtë për të trajtuar në krahasim me propanin dhe acetilen që përdoret zakonisht . ” Ju mund të shihni se ky zjarr është shumë më i parëndësishëm sesa flaka oksi – acetilen , ” thotë Rory Olney , konsulent në saldim . ” Vendi nuk nxehet, po ashtu dhe shkëlqimi nga drita qe gjeneron flaka është më pak agresive për sytë, mjafton të vejmë syze normale mbrojtëse . “

Bombolat me acetilen të ngjeshur janë të rrezikshme . Përdorimi i tyre është i ndaluar në disa vende, ku ka rrjedhje gazi mund të jetë shumë e rrezikshme . Flaka e oksi – acetilen kërkon kujdes të madh kur punojnë me metale të buta si alumini . Temperatura qe përftojmë janë shumë të larta dhe mund të shkrijnë materiale si alumini. Kjo është ” një nga të metat “, thotë Steven Baines , një specialist në materiale dhe koordinator i SafeFlame projektit evropian .

Flaka e hidrogjenit është e lehtë dhe madje edhe më e pastër . Djegja prodhon vetëm avujt uji. Ndërmarrjet e vogla dhe të mesme do të jenë në gjendje për të vlerësuar të mirat në të ardhmen e afërt , kur teknologjia do të tregtohet . Deri më tani , një nga avantazhet kryesore të kësaj saldatatriçeje është se ajo mbetet e ftohtë sepse flaka nuk djeget brenda por jashtë gypit – thotë Olney . ” Pra kur punojmë me një saladatriçe të tillë do mund ta vendosim në vendin e saj menjëherë ngaqë mbetet e ftohtë. “
Safeflameproject.Eu
Përgatiti në shqip: Edmond Pjetri/Proletari.Com

Lexoni më shumë nga kjo kategori

Shpërndaje

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 25/12/2013. Filed under Shke-Tek. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Komento

Questo sito usa Akismet per ridurre lo spam. Scopri come i tuoi dati vengono elaborati.