Sekreti i jetës

Print Friendly, PDF & Email

Lexuar 2496
Sekreti i jetesShumë nga sunduesit e së shkuarës e kanë ditur “sekretin” dhe e kanë përdorur atë. Ai është mbajtur larg nga masat, në mënyrë që të kishin pushtet dhe të sundoni më lehtë mbi ta. Njerëzit që e kanë ditur këtë, kanë qënë figurat më të mëdha historike: Platoni, Shekspiri, Njutoni, Ajnshtajni, Hygoi, Bet’hoveni, Linkolni, Emersoni etj të cilët e kanë ditur dhe e kanë përdorur sekretin. Dhe ” sekreti ” ka qënë çelësi i suksesit të tyre. Po bëhet fjalë për sekretin i cili të mundëson të kesh çfarëdo që të dëshirosh.Kjo shpjegon atë që pse një grup i vogël njerëzish kanë patur pushtet dhe ndikim mbi një grup tjetër më të madh, të cilët për nga aftësitë dhe rrethanat mund të kenë qënë të barabartë. Ata dinin diçka, ata kuptuan “sekretin”. Zoti, Krijuesi i gjithësisë, e ka përsour krijmin dhe ka vendosur ligje që veprojnë mbi të. Këto ligje bëjnë të mundur që të mbretërojë rendi, rregulli dhe qëndrueshmëria. Ne të gjithë punojmë me fuqi të pashtershme, ne të gjithë udhëhiqemi nga të njejtat ligje, kudo që të ndodhemi. Ligjet e universit janë gjithpërfshirëse, ato realizohen njelloj në çdo vend dhe në çdo kohë. Pas kësaj fshihet një sekret, dhe ty po të tregohet.

Sekreti është ” LIGJI i TËRHEQJES “, një nga ligjet më të mëdhenj të universit, i cili mbretëron kudo në univers dhe që mundëson harmoni në çdo nivel të krijimit duke filluar që nga galaktikat gjigande, planetet e deri tek atomi dhe kuantet, grimcat me elementare të materies. Çdo nivel ka një bashkëveprim në bazë të këtij të cilin Zoti e vendosi mbi materien.

Por si funksionon kjo tek njeriu?

Njeriu është krijesa më e mrekullueshme në natyrë. Ai shfaq dukshëm madhështinë, urtësinë dhe përkryerien e arkitektit dhe Krijuesit të tij, Zoti të gjithësisë. Ndryshe nga krijesat e tjera, njeriu ka një dhuratë të paçmueshme e cila bën që të ketë diferencë të dukshme ndërmjet tij dhe krijesave të tjera, dhe e bën më superior se ato në shumë aspekte dhe kjo dhuratë është mëndja.
Mëndja është burimi nga ku lind sekreti. Gjithçka që vjen në jetën tuaj e tërhiqni ju aty, dhe ju e tërhiqni nga virtyti i imazheve që ndodhin në mëndjen tuaj.
Mënyra më e thjeshtë për ta kuptuar këtë është ta mendoni veten si një magnet, dhe ju tërhiqni çdo gjë që mendoni dhe e gjitha kjo përkthehet në tre fjalë të thjeshta: mendimet – bëhen – gjëra.
Mendimet kanë frekuencat e tyre dhe çdo mendim mund të matet sipas frekuencës që ka.
Nëse ju mendoni ose imagjinoni diçka, ai mendim transmeton sinjale magnetike në hapsirë në vija paralele që më pas rikthehen përsëri tek ju.
Pra nëse ju mendoni për gjëra pozitive, ato gjëra do t’i tërhiqni dhe do t’i merrni, pokështu e njejta gjë ndodh nëse mendoni gjëra negative.
Kur mendoni për gjërat që doni apo që nuk doni, dhe përqëndroheni tek ato me gjithë vëmendjen tuaj, “Ligji i tërheqies” do t’ju sjellë gjithmonë atë që mendoni. Pra ai varet nga mendimet tuaja.
Gjëja që duhet të dini është se ligji i tërheqjes është gjithmonë në punë, ashtu siç është në punë edhe mëndja juaj. Çfarëdo që të mendoni për të kaluarën, të tashmen apo të ardhmen, ai është gjithmonë në punë dhe do të veprojë.
Nëse ankoheni për diçka, në fakt ju po e përkeqsoni atë edhe më shumë.
Kur përqëndroheni tek diçka me shumë pasion, e bëni atë të ndodhë edhe më shpejt, prandaj përqëndrohuni tek ato gjëra që dëshironi dhe jo tek gjërat që nuk i dëshironi. Nëse jeni pesimistë, ju tërhiqni rreth vetes njerëz dhe rrethana të ngjashme me atë që mendoni, prandaj kujdesuni dhe përqëndrouni vetëm tek ato gjëra që ju pëlqejnë, dhe që do të donit t’i kishit.
Krijimi vazhdon gjithmonë. Sa herë që një individ ka një mendim ose një mënyrë kronike të zgjatur të të menduarit, ai është përfshihet në proçesin e krijimit, diçka do të shfaqet nga ato mendime. Duhet të jeni optimistë në perspektivat dhe orientimet tuaja për të ardhmen, në mënyrë që të tërheqni rreth vetes njerëz, ngjarje dhe rrethana optimiste.
Ju mund ta shihni ligjin e atraksionit kudo.
Ju tërhiqni rreth vetes çdo gjë: njerëzit, punën, rrethanat, shëndetin, pasurinë, borxhin, gëzimin, makinën që ngisni, komunitetin në të cilin jetoni dhe i tërheq pas vetes si magnet. Atë që mendoni e sillni.
Jeta është manifestim fizik i asaj që keni në kokë. Fizika kuantike fillon duke u orientuar nga një zbulim shkencor që thotë se:
” Mëndja i jep formë gjësë që po perceptohet. ”
Vetëm atëherë kur ne marrim informacion nëpërmjet pesë shqisave tona për diçka, atëherë ajo fillon të ekziston për ne. Ky është sekreti i materies.
Njerëzit duhet të dinë dy gjëra:
E para, është provuar shkencërisht se një mendim pozitiv është qindra herë më i fuqishëm se një mendim negativ.
E dyta është se falë Zotit ky ligj ka një realizim të vonshëm, që do të thotë se mendimet nuk bëhen menjëherë të vërteta, do të kishte probleme po të ishte kështu. Vonesa në kohë ju shërben. Ju lejon të rivlersoni, të mendoni për atë që doni dhe të bëni një zgjedhje më të lehtë dhe më të përshtatshme.
Shumica jonë tërheqin automatikisht, mendojnë se nuk kanë kontroll mbi asgjë, dhe ndjenjat e tyre i drejton “piloti automatik”, pra gjithçka na vjen automatikisht. Nëse e dëgjoni këtë për herë të parë, mund të mendoni që tani do t’ju duhet të kontrolloni çdo mendim tuajin. Për ne është e pamundur të kontrollojmë çdo mendim që kemi.
Kërkuesit thonë që ne kemi rreth 60 000 mendime në ditë. Imagjinoni se sa të lodhur do të ndjeheshim po të kontrollonim të gjitha mendimet që do të na vinin. Por ka një mënyrë më të lehtë për ta bërë këtë, janë ndjenjat tona.
Ndjenjat tona na tregojnë se çfarë po mendojmë. Pra mendimet shkaktojnë ndjenja, ajo që po mendojmë po përkthehet në ndjenja.
Emocionet janë një dhuratë e pabesueshme për të na treguar se çfarë po tërheqim pranë vetes.
Kemi dy lloje ndjenjash: të mira dhe të këqija, dhe ju e kuptoni ndryshimin mes tyre sepse të parat ju bëjnë të ndjeheni mirë ndërsa të dytat keq.
Kryesorja është të keni ndjenja të mira dhe ju e dini kur vijnë, sepse ju bëjnë të ndjeheni mirë.
Ato janë: entuziazmi, gëzimi, mirnjohia, dashuria…
Kur përjetoni ndjenja të mira, do tërhiqni rreth vetes ndjenja edhe më të mira, dhe gjëra që ju bëjnë të ndjeheni mirë.
Ndërsa ndjenjat e këqija janë: pikëllimi, faji, inati, zemërimi…
Janë këto ndjenja që të bëjnë të pafuqishëm, ato janë ndjenjat e këqija. Përpiquni t’i largoni ato, përndryshe ato do t’ju shtohen edhe më shumë.
Nëse ndjeheni mirë po krijoni një të ardhme që është në rrugë të mbarë me atë që dëshironi.
Dhe nëse ndjeheni keq po krijoni një të ardhme që s’përputhet me atë që dëshironi. Pra ju do të merrni atë që ndjeni, jo thjeshtë atë që mendoni.
Prandaj njerëzit, si të ngrihen në mëngjes, ashtu u shkon edhe dita. Nëse e fillojnë ditën mbarë, janë të lumtur, me humor të mirë dhe nuk lejojnë që diçka tua ndryshojë humorin, do të tërheqin rreth vetes njerëz dhe rrethana gjithnjë e më të mira.
Po kështu, nëse ndjehn keq, do tërhiqin gjëra edhe më të këqij. Pra mendimet dhe ndjenjat tuaja krijojnë jetën tuaj.

” Krijo universin tënd gjatë rrugës.”
Wiston Çërçill

Është e rëndësishme që të ndjeheni mirë, sepse kjo ndjenjë është sinjali që shkon në univers dhe fillon të tërheqë më shumë, nga ai tek ju. Sa më shumë të ndjeheni mirë, aq më shumë do të tërhiqni gjëra që ju ndihmojnë të ndjeheni edhe më mirë dhe ju ngrenë lart e më lart.
Kur ndjeheni keq, e dini që këtë mund ta ndaloni ?
Mendoni diçka të bukur ose diçka që ju e dini më mirë se mund tjua ndryshojë gjendjen. Mendojeni atë dhe mbajeni në kokë dhe mos lini diçka tjetër t’jua largojë këtë. Bllokoni çdo gjë përveç këtij mendimi, dhe patjetër që do të ndjeheni më mirë dhe do ta përmisoni ndjeshëm gjendjen emocionale. Jeta mund të jetë absolutisht fenomenale, dhe ashtu do të jetë, kur të filloni ta përdorni sekretin.

Cila është detyra jonë në procesin e krijimit dhe cila është detyra e universit ?

Le të përdorim një metaforë. Mendoni për Aladinin dhe llambën e tij. Aladini e fërkon llambën dhe del xhindi. Xhindi i thotë gjithmonë një gjë: “Dëshira jote është urdhër për mua.”
Merreni këtë metaforë dhe zbatojeni në veten dhe në jetën tuaj. Procesi krijues ka ekzistuar dhe do të ekzistojë edhe në të ardhmen.
Ai përbëhet nga tre hapa:
Hapi i parë është të kërkoni… T’ë përcaktoni se çfarë doni nëpërmjet mendimeve tuaja.
Hapi i dytë është të besoni… Besoni që tashmë është i juaji. Kini atë që quhet besim i patundur. Nuk është e nevojshme të dini se si do të realizohet kjo, juve ju duhet vetëm ta dëshironi. Shumë prej nesh nuk ja kanë arritur të dëshirojnë diçka, sepse nuk kanë mundur ta kuptojnë se si do t’ju ndodhë.
Nëse bëni pak kërkime, ata që kanë mundur të arrijnë diçka, nuk e kanë ditur se si do të ndodhë ajo. Ata dinin vetëm që do ta bënin. Ju nuk e dini se si do t’ju shfaqet dhe kjo s’ka shumë rëndësi për ju rëndësi kanë mendimet pozitive. Ajo që ju duhet është ndjenja e fortë e besimit se ajo gjë do të ndodhë dhe kjo do t’ju ndihmojë ta tërhiqni.
Shumicën e kohës kur nuk shohim gjërat që kemi kërkuar, zhgënjehemi, hidhërohemi dhe fillojmë të dyshojmë. Dyshimi të sjell një ndjenjë hidhërimi. Njiheni atë ndjenjë dhe zëvëndësojeni me një ndjenjë besimi të patundshëm. Unë e di dhe e kam të qartë se do të ndodhë … dhe do të ndodhë… kini pak durim dhe rezultatet do të shfaqen.
Hapi i tretë është të marrësh. Gjeneroni ndjenjat e idesë së të pasurit të asaj që doni. Bëni çdo gjë që do t’ju ndihmojë për ta pasur atë gjë. Duhet të ndjeheni mirë për këtë njësoj sikurse do të ndjeheshit kur ta merrnit atë gjë. Ju do të tërhiqni çdo gjë që do të kërkoni, prandaj mbani imazhet e asaj që doni. Mund t’ja filloni nga hiçi, dhe nga hiçi e pa asnjë mundësi rrugët do t’ju hapen.
Më pas, detyra juaj është të veproni sapo t’ju vijnë idetë, impulsi i brendshëm dhe rrethanat e përshtatshme pastaj veproni pa hezitim.
“Bëni hapin e parë në besim. S’keni pse t’i shihni të gjitha shkallët, vetëm bëni hapat e parë.”
N. L. King

Sa kohë do të zgjasë realizimi dhe zbatimi ?

Nuk ka një rregullore që thotë se kjo do të zgjasë gjysmë ore, një ditë, një javë apo një muaj… kjo varet nga harmonia juaj me universin.
Dimensionet s’janë asgjë për universin. Në nivel shkencor, nuk është më e vështirë të tërheqësh diçka gjigande sesa diçka të vogël.
Universi ndodh gjithçka pa u sforcuar fare.
Bari nuk rritet me vështirësi, është planifikuar bukur, po kështu edhe lëvizja e planetëve gjigandë.
Gjithçka varet nga ajo që po ndodh, kështu që ne themi: ” Kjo është e madhe, do të dojë ca kohë, kjo është e vogël do t’i kushtoj një orë kohë. Këto janë rregullat tona që i përcaktojmë vetë. Por sipas ligjeve të universit s’ka asnjë rregull, ju siguroni ndjenjat, dhe do të merrni përgjigje.
Njerëzit e fillojnë zbatimin e kësaj me gjëra të vogla. Për shembull: bëjeni qëllimin tuaj për të tërhequr një finxhan kafeje sot, dhe do ta tërhiqni.
Përfytyroni një bisedë me një mik të vjetër që keni kohë që s’e keni takuar. Dikush do të fillojë t’ju flasë për atë njeri, ai do t’ju telefonojë, ose do të merrni një letër prej tij.
Ose para se të shkoni në një vend me makinë ku keni problem me vendin e parkimin, mendoni një hapsirë që do ta gjeni për të parkuar. Dhe atë do ta gjeni ose do të prisni 1-2 minuta, dhe dikush do tjua lirojë një vend. Praktikojeni dhe do të habiteni se si do t’i gjeni vendet e parkimit.
Shumë njerëz ndjehen të bllokuar, të burgosur ose të izoluar nga rrethanat e tyre aktuale. Por sido që të jenë rrethanat tuaja, ky është vetëm realiteti juaj aktual. Dhe ky realitet do të fillojë të ndryshojë si pasojë e përdorimit të sekretit, pra ligjit të tërheqjes. Kur të doni të ndryshoni rrethanat, më parë duhet të ndryshoni mendimet dhe ndjenjat tuaja.
Nëse ju nuk prisni gjëra të bukura, ky mesazh dërgohet në univers dhe rezultatet do të jenë jo të këndshme. Ju e konfirmoni çdo ditë gjendjen tuaj.
Shumë njerëz e shohin veten e tyre dhe thonë: “ky jam unë”. Nuk jeni ju, por jeni ai që keni qënë. Nëse shihni gjendjen tuaj aktuale, mund të mos keni shumë para, apo s’keni lidhjet që doni, ose shëndeti dhe forma fizike s’ju kënaqin, s’jeni ju ai, ky është rezultati i mendimeve tuaja dhe veprimeve që kemi bërë në të kaluarën.
Kur shikoni gjëndjen aktuale dhe e përkufizoni veten si të tillë, e dënoni veten që të jeni të tillë edhe në të ardhmen. ” Ne jemi rezultat i asaj që kemi menduar.” Buda, nandaëeb.
Gazeta Standart

Lexoni më shumë nga kjo kategori

Shpërndaje

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 17/09/2013. Filed under Interesante. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Komento

Questo sito usa Akismet per ridurre lo spam. Scopri come i tuoi dati vengono elaborati.