Emrat e 196 zyrtarëve që do hetohen nga ILDKP

Print Friendly, PDF & Email

Lexuar 11945
Ministri i Mbrojtjes Gazment Oketa dhe zevendesja e tij Suzana Xhuka, gjate homazheve per nder te policeve, Fatos Xhani, Kastriot Feskaj, Saimir Duckollari dhe Altin Dizdari, te cilet kane humbur jeten dje, gjate nje aksioni per kapjen e te shumekerkuarit Dritan Dajti. Oficert e policise jane shpallur nga Qeveria deshmore te Atdheut.Inspektorati i Lartë i Deklarimit të Pasurive do të hetojë në mënyrë të thelluar pasuritë e 196 zyrtarëve të lartë të shtetit. Dje, ILDKP ka hedhur shortin elektronik për të caktuar funksionarët e administratës publike, të cilët do të kalojnë në sitën e këtij institucioni. Nga lista totale prej 4670 zyrtarësh, nga shorti i hedhur në listën elektronike dolën 6 emra deputetësh të legjislaturës së shkuar dhe një zëvendësministër. Në listën “VIP” që do të hetohet u përzgjodh në mënyrë të rastësishme emri i deputetit të Partisë Socialiste, Ben Blushi, gjithashtu i deputetëve Fidel Ylli, Arben Çuko. Po ashtu dolën emrat e ish- deputetëve të PS-së, Hazir Gashi, Edison Konomi dhe demokratit Mehmet Xheka.

Tre deputetët e legjislaturës së vitit 2009 nuk u zgjodhën në zgjedhjet e 23 qershorit, por hetimi i pasurisë për ata do të kryhet për vitin 2012 e në vazhdim. Ndërkohë që shorti elektronik përzgjidhi emrin e zv.ministrit të Ekonomisë dhe Energjetikës, republikanit Neritan Alibali. Shorti nxori dhe emrin e këshilltarit të Kryeministrit Berisha, Glori Hysi. Po ashtu në listën e personave që do të hetohet, do të jetë dhe zv.Shefi i Shtabit të Përgjithshëm, komandant i Forcës Tokësore, Viktor Berdo. Po ashtu dhe zv.drejtori i Përgjithshëm i SHISH, Ylli Alushi. 

DREJTËSIA
Kontrollit të ILDKP-së do t’i nënshtrohen 17 gjyqtarë të qarqeve të ndryshme, nga të cilët 8 janë të gjykatave të Tiranës. Nga emrat e njohur nga shorti i ILDKP-së, doli emri i Shekqim Mirit, që është gjyqtar i Apelit dhe anëtar i Këshillit të Lartë të Drejtësisë. Po ashtu, në shortin rastësor dolën dhe emrat e 15 prokurorëve të qarqeve të ndryshme të vendit. Në lupën e Inspektoratit të Lartë do të vendosen dhe pasuritë e 40 zyrtarëve të lartë të Tatim- Taksave, po ashtu dhe 30 funksionarë të Doganave. 

DEKLARATA
Kryeinspektorja e ILDKPsë, Zana Xhuka, deklaroi dje se asnjë zyrtar nuk është imun ndaj hetimit të pasurisë. “Asnjë zyrtar nuk është imun, i paprekshëm, nga përfshirja, ndikimi apo prodhimi aktiv apo pasiv i fenomeneve korruptive të të gjitha llojeve dhe natyrave”, theksoi Xhuka. Gjithashtu, kryetarja e ILDKPsë iu përgjigj dhe vonesave në publikimin e deklaratave të përvitshme të pasurisë së politikanëve, duke thënë se ndryshmet e reja në ligjin organik të këtij institucioni kërkojnë që të ushtrohet edhe një hetim i dytë i deklaratave vullnetare të pasurisë.

EMRAT E ZYRTAREVE
Lindita Xhillari   Avokati i Popullit
Neritan Alibali    METE
Edmond Arizaj  Ministria e Shëndetësisë
Valbona Kuko    Këshilli i Ministrave
Viktor Berdo     Ministria e Mbrojtjes
Zef Bushati      MTKRS
Ben Blushi       Kuvendi i Shqipërisë
Arben Çuko      Kuvendi i Shqipërisë
Arben Micko     Gjykata Rrethit
Fahrije Stringa(Buda)    Gjykata Rrethit
Kaçe Agolli      Gjykata Rrethit
Rezarta Vigani(Balliu)     Gjykata Rrethit
Sokol Tona      Gjykata Rrethit
Rexhep Karaj     Gjykata Rrethit
Irena Hoxha      Gjykata Rrethit
Enkelejda Kashuri(Doda)    Gjykata Rrethit
Durim Hasa     Gjykata Rrethit
Dhimiter Pojanaku     Gjykata Rrethit
Blerona Hasa     Gjykata Rrethit
Markelian Kuqo    Gjykata Rrethit
Sotiraq Lubonja     Gjykata Apelit
Albano Çepele     Gjykata Rrethit
Valbona Vata        Gjykata Apelit
Shkëlqim Miri            Gjykata Apelit
Iliba Qirko (Bezati)             Gjykata Apelit
Arjan Balliu           Këshilli i Lartë i Drejtësisë
Irena Çunati(Qeleshi)          Prokuroria e Rrethit
Besnik Muçi                 Prokuroria Krimeve të Rënda
Dritan Nushi                 Prokuroria e Rrethit
Genti Xholi               Prokuroria e Apelit
Elvin Gokaj                    Prokuroria e Rrethit
Alfred Sali                     Prokuroria e Rrethit
Dritan Prençi                Prokuroria e Rrethit
Olsian Çela                 Prokuroria Krimeve të Rënda
Ferdinand Elezi                Prokuroria e Apelit
Merita Sanxhaku               Avokati i Popullit
Pirro Samara                    Këshilli i Lartë i Drejtësisë
Saimir Laçej                    D.P. Doganave
Arjan Bozhaj               D.P. Policisë së Shtetit
Marjana Kureta                          AKEP
Petrit Gjokuta                       KQZ
Ylli Alushi                              SHISH
Pëllumb Isufaj                 D.P. Përmbarimit (MD)
Gjok Vuksani                      MBUMK
Mehmet Xheka                      Kuvendi i Shqipërisë
Erion Imeraj(Ymeraj)                    Prokuroria e Rrethit
Skënder Labinoti                        D.P. Doganave
Pluton Vasi                               Radio Televizioni Shqiptar
Margarita Balla(Zguri)                    D.P. Tatimeve
Mimoza Shtrepi(Kosova)                  D.P. Tatimeve
Ilir Ngjela                                                D.P. Tatimeve
Nazmie Demaliaj(Berisha)                  D.P. Tatimeve
Aleksandër Muçko                     D.P. Doganave
Lirim Kuka                       D.P. Tatimeve
Merita Spahiu              D.P. Tatimeve
Aurel Qehajaj             D.P. Tatimeve
Arben Zaimi              D.P. Tatimeve
Lindita Dungu             D.P. Tatimeve
Olsi Kuca               D.P. Tatimeve
Nevila Nika                  D.P. Arkivave
Kastriot Gusho                   D.P. Doganave
Glori Husi                Këshilli i Ministrave
Naimov Gjondedaj                     D.P. Doganave
Arqile Papa                   D.P. Doganave
Sokol Seseri                   D.P. Doganave
Muharrem Mullaj               D.P. Doganave
Nazmi Selimi                D.P. Doganave
Shpend Kuçi                D.P. Doganave
Ilir Pejo                   D.P. Doganave
Lorenc Kaçulini              D.P. Doganave
Fatos Pashaj            D.P. Doganave
Albana Thano          D.P. Doganave
Artian Adili                  D.P. Tatimeve
Skënder Madani                 DPSHTR
Bashkim Bekteshi               Ministria e Punëve të Jashtme
Resmie Tabaku                D.P. Doganave
Besnik Ismailaj                   D.P. Doganave
Bedri Luku                   ZQRPP
Seit Guri                   D.P. Tatimeve
Elona Aliaj              D.P. Tatimeve
Skënder Uku                   MASH
Huzri Gjoka             D.P. Tatimeve
Seid Çelbeqiri                    D.P. Tatimeve
Aneta Neziraj             D.P. Tatimeve
Gëzim Allbani                D.P. Tatimeve
Hysen Hysenllari                      D.P. Tatimeve
Amoleza Shaba                D.P. Tatimeve
Gjergji Dudi                   D.P. Doganave
Saimir Çurumi             D.P. Doganave
Edmond Zejno                 D.P. Doganave
Arsen Belaj                    D.P. Doganave
Ermal Toro                   D.P. Doganave
Valter Hoxha                      D.P. Doganave
Brikena Lubonja(Ukperaj)          Gjykata Rrethit
Bilbil Quni                        D.P. Doganave
Halil Hyseni           Autoriteti i Aviacionit Civil
Rovena Çadri(Sulstarova)            MASH
Aurel Cenolli                   D.P. Tatimeve
Lavdrim Vranga                D.P. Tatimeve
Përparim Kastrati              D.P. Doganave
Sokol Gashi                      D.P. Doganave
Ilirjan Gjoni            D.P. Doganave
Besnik Osmeni             Qarku Berat
Rajmond Plaka               Qarku Fier
Mergim Hoxha               D.P. Policisë së Shtetit
Feriz Hoxha                   Qarku Kukës
Muis Llani               Qarku Dibër
Ilia Mani                 Qarku Korçë
Blerta Selenica             Ministria e Brendshme
Dan Xhebexhia              D.P. Doganave
Julvit Shazivari               D.P. Tatimeve
Ahmet Matoshi                 D.P. Policisë së Shtetit
Aljona Mansaku                KQZ
Genci Harxhi                D.P. Tatimeve
Baftjar Kazia               D.P. Doganave
Edvin Shvarc                   Presidenca
Elton Hamza                    D.P. Doganave
Erida Kokonozi(Lamka)       Prokuroria e Rrethit
Adriana Xhuveli              Ministria e Integrimit
Dorina Bejko(Sadikllari)               Prokuroria e Rrethit
Altin Uka                 Enti Rregullator i Ujit (KM)
Florian Pustina                 Bashkia Tiranë
Taulant Kondi             D.P. Policisë së Shtetit
Enea Karaulli                    D.P. Tatimeve
Eriselda Bala                 Prokuroria e Rrethit
Silvana Lule                   Prokuroria e Rrethit
Ilir Dedja                   D.P. Policisë së Shtetit
Antoneta Malja                  ATSH
Ilirjan Çelçima                 D.P. Doganave
Enkelejda Pashko                D.P. Doganave
Fiqiri Meta                     SHISH
Ilir Minina                 D.P. Tatimeve
Najada Duka                D.P. Tatimeve
Dhurata Qendro               D.P. Tatimeve
Ndriçim Lila                Qarku Elbasan
Luan Çuedari            Ujësjellës-Kanalizime sh.a.
Orgest Kuka                 D.P. Tatimeve
Mirela Hila                 Kom. Mbrojtjen Dh.Personale
Denada Dibra(Seferi)            MPÇSSHB
Olger Eminaj              Prokuroria e Rrethit
Mimoza Çomo             Prefektura
Geldion Hysolli             Kuvendi i Shqipërisë
Herion Lahi               Bashkia Tiranë
Gentian Opre                Ministria e Financave
Klodjan Seferaj               Këshilli i Ministrave
Sherbet Sharka                Qarku Fier
Mimoza Sallaku               D.P. Tatimeve
Hazir Gashi                 Kuvendi i Shqipërisë
Fidel Ylli                  Kuvendi i Shqipërisë
Irisida Vathi               D.P. Tatimeve
Fation Keci                 INUK
Mario Berberi            D.P. Tatimeve
Alfred Tusha               D.P. Tatimeve
Florand Prifti               D.P. Tatimeve
Kujtim Lamaj                  D.P. Tatimeve
Edvin Myrte                D.P. Doganave
Dritan Logli                 D.P. Tatimeve
Behar Bejko                     Ministria e Punëve të Jashtme
Irma Dhimitriadhi        Ministria e Drejtësisë
Ardian Lubonja    Ministria e Punëve të Jashtme
Endri Ademi                 D.P. Tatimeve
Agim Halilaj             Ministria e Brendshme
Arben Çela                   OST
Jashar Tabaku               Qarku Elbasan
Mimoza Adhami             Avokatura e Shtetit
Esat Shehu                 Qarku Dibër
Bletar Jaupaj                D.P. Tatimeve
Irsa Domnori                 D.P. Tatimeve
Kestrin Katro                  AMF
Gjergj Doçi              Qarku Lezhë
Pashk Gjoni                  Qarku Lezhë
Rajmonda Beluli(Kosiqi)       AKBN
Edison Konomi              Kuvendi i Shqipërisë
Marjeta Prendi                 Ministria e Financave
Florian Bilali              MPPT
Arben Prrenjasi              Ministria e Brendshme
Jorida Shytaj                     Ministria e Integrimit
Kleves Janku                    AKBN
Fisnik Tabaku               Autoriteti i Aviacionit Civil
Lulzim Konçi                    Shërbimi Social Shtetëror
Aleksander Shanaj              Shërbimi Social Shtetëror
Zamira Sinaj                     Ministria e Shëndetësisë
Nikolin Martini                    Ministria e Shëndetësisë
Imelda Shkëmbi                    MMPAU
Arjan Kokona                MPÇSSHB
Bilbil Myftari                  MBUMK
Gëzim Hasani                    ALUIZNI
Alfred Hoxha                 ALUIZNI
Gëzim Isakaj                      SHISH
Xhevdet Haxhiu             Këshilli i Lartë i Drejtësisë
Blendi Seferi                    D.P. Tatimeve
Nexhmi Hyseni                 ISKSH
Feim Godo                Autoriteti i Aviacionit Civil
Jorgaq Thanas                   AKBN
Bajram Berçani                    Prokuroria e Rrethit
Meri Çapeli                          D.P. Tatimeve

 Panorama

Lexoni më shumë nga kjo kategori

Shpërndaje

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 06/09/2013. Filed under Korrupsion. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Komento

Questo sito usa Akismet per ridurre lo spam. Scopri come i tuoi dati vengono elaborati.