Neo-nazizmi tipar real i politikës të Përëndimit

Print Friendly, PDF & Email

Lexuar 3750
Tabuja mbi shpirtin nazist të perëndimit.
Më vjen mirë kur thyhen tabutë, rrëzohen të tilla nga mendja e njeriut, pasi në të vërtetë ndjehet njeriu më i çliruar nga paqartësitë që vetëm errësojnë, pengojnë dritën e mendimit, si ushqim i të gjykuarit real.
Nuk ka pse i vjen keq askujt të shprehet realishtë njeriu mendimin e vet për identitein seksual, për fenë islame, për çifutët, për Hitlerin, për ortodoksët, për priftërinjtë, për grabitjen e pasurisë së kombeve nga kabinetete qeveritare kudo në botë me në krye kryeministrat e presidentat dhe gjithë parlamenti apo institucione të dukëshme dhe të padukshme që gllabërojnë më shumë se ato të dukshme e me rradhe banditizëm nga klasa e të pasurve,……….
Banditizmi i institucioneve të drejtsisë, mjeksisë, policisë, arsimit kundër shtresava të varfër në botë të pambrojtura nga ligjet e mrekullueshme që i kanë shpikë janë shndrruar në institucione përsekucioni mbi bazën selektive raciste, religjioze, nacional, ngjyrë e lëkurës, xhelozi dijesh e mençurie, ndaj njerve që i referohen vetëm realitetit dhe aspak subjektivitetit si shfaqje më antinjerzore e botës së qytetëruar e përëndimit dhe asaj amerikane.
Regjizori danez, Lars von Trier është një regjizor i kalibrit botëror i filmit, ku ka triumfuar me kupa festivalesh për filmin në vite. Ai ka shprehë publikishtë në Kanë se çdokush nga ne (aktorë, dramaturgë, artista, shkrimtarë, intelektualë, administratorë, shefa, zev-shefa, qeveritarë, kryeministra, presidenta e mbretërit) mban në zemër një Hitler të vogël. Aty pranë kishte një çifute që ishte aktore e filmave të tij. Media u gjendë para një deklarimi tabu për klasën intelektuale franceze, para një të vërtete, që mbulohet me milarda euro nga qeveritë, rojtaret shërbtore të verbta e mesjetare të policisë tyre të fshehtë, që merret me gjurmime të kësaj natyre. U bë bujë dhe u përmbysë rruzulli i botë perëndimore të Europës sepse i zbuloi një blozë të moralit tyre të civilizuar.

Danimarka nuk e mbrojti sikurse karikaturistin danez, të Muhametit
Reagimi i çifutve që kanë pushtuar bankat, shërbimet sekrete, komitetet e çmimeve në kinema e urdhëruan që kur të vijë Trier në Kanë do të rrijë 1 km larg sallës të dhënies të çmimeve.
Për çudi Danimarka heshti si qeveria dhe shoqëritë civile si dhe shoqatat e artit skenik e letrar. Mbeti pa mbrojtje morale dhe ligjore nga një sulm hebrenjshë njeriu i tyre. Karikaturisti danez Kurt Vestergaard cënoi rëndë besimin islam dhe shteti danez me në krye kryeministrin e sot është shef i NATO-s Anders Fog Rasmusen e mori në mbrojtje shtetrore në mënyrë demonstrative dhe publike. Ky refuzoi të sqaronte ambasadat e huaja me besim islam në Kopenhag për mbrojtjen kushtetuese të fyerjes të Muhametit nga karikaturat e piktorit danez Kurt Vestergaard. Rasmuseni nuk i mori parasysh pasojat shkatërrimtare të ambasadave daneze në vendet islamike si dhe djegien e Flamurit danez dhe kërcënimet diversive të danezve nëpër botë dhe në Danimarkë
U çua në këmbë klasa intelektuale e juridike, të artit dhe të gazetave në mbrojtje të veprës tij karikaturiste si dhe i dhuruan çmime edhe nga disa shtete perëndimore. Sot Kurt Vestergaard ruhet me roje jeta e tij.
Qytetarët dallojnë dy standarte qendrimi nga shteti dhe shoqëria daneze ndaj regjizorit Lars von Trier. Kërcënimi real i jetës të regjizorit është real nga diversioni i shërbimit sekret të mosadit të shtrirë në mbarë botën, që bën ekzekutime tej të maskuara. A duhet të besoj se shoqëria dhe shteti danez mbronte seriozishtë të drejtat e shprehjes së lirë të njeriut të përcaktuar në kushtetutën daneze? Shembulli Trier pasqyron se ndaj islamit mbrohet kushtetuta, ndërsa ndaj hebrejve nuk mbrohet kushtetuta. Për qytetarin e botës kjo sjellje e heshtjes daneze merrë në mbrojtje padrejtësinë hebreje dhe liçensimin e dorës lirë të hebrejve të hakmerren ndaj kujtdo që mendon se i ka fyer. Pasoja është tej e dëmshme sepse mbron ndjenjën e hitlerizimit në perëndim. Izraeli nuk e pranon realitetin sikurse shtetet perëndimore që duan me çdo çmim të mbahen gojët e kyçura të njerzve edhe në shekujt që quhen të dritës.
Lars von Trier me deklarimin e një të vërtete ka thyer botërishtë tabunë e moralit të botës europiane, që shihet si një botë progresive më shumë, por që fsheh edhe njolla errësire në moralin e tyre. Në se përkthehet real nga shoqëritë, akademite dhe shteti duhet ta marrë si një ndihmë për të rishikuar qendrimet dhe sjelljet e tyre naziste nëpërmjet partive gjoja nacionaliste që kanë pushtuar gati në gjithë perëndimin pushtetin, parlamentet dhe të gjitha institucionet e trajtimit të huajve. Heshtja e tyre provoi se nuk duan ta marrin seriozisht si një sinjal pozitiv, por si një sinjal që duhet ta çimentojnë dhe ta konservojnë si një institucion represivë në arkitekturën dhe programet e tyre shtetrore, juridike dhe partiake. Heshtja ishte dhe mbeti një turpë i ndërgjegjes tyre përjetsisht para botës tjetër e varfër, koloniale dhe në zhvillim.

Trashëgimia hitleriane në civilizimin europian të perëndimit
Atë që politika dhe shteti nuk e shpreh realitetin e moralit tyre, që e kyçet me hanxharët e policisë të fshehtë është arti – zëri emocional, lajmëtarja e ksaj kobi moral të shekullit të ri. Dihet se ”Arti i paraprin politikës,,
Kështuqë edhe ”Arti është pasqyra e vetëdijes dhe e moralit të supersturkutrës së një kombi”.
Si dy përkufizime autori u ka shpreh se Hitleri la dy vepra në botë:
– La një mgazinë me krime të përbindshme me kafka njerzish në krematoriume dhe në fronte lufte.
– La metodat, karakterin, moralin, sistemin kriminal te hetimit ndaj njeriut, la llojet e krimeve si të përndjekjes të shtetit ndaj qytetarit që nuk është me një fe me shtetin, apo është ndryshe në mendime me shtetin, që është dhe mbeti pjesa me mediokre e shoqërisë. Hitleri la të gjallë racizmin e ngjyrave të lëkurës, të syve, të flokve, të kombeve e me rradhë.
Regjizori i madh danez nuk guxon ta fshehi, ta maskoi kët fytyrësi të fshehur nha xhelatët e policisë të fshehtë të Europës perëndimore sepse si përfaqsuesi i artit do ta dëmtonte rëndë moralin dhe pasionin për artin, që ka si mision të ekspozoji njeriun real. Janë ndjenja të tilla naziste real që nuk bën të injorohet e të mos afishohen asaj bote njerzore që vuan pasi bën pjesë në pasurinë shpirtërore të qeveritarve, administratorve dhe gjithë piramidës shtetërore dhe asaj akademike.
Arti thotë të vërtetën dhe ne si njerëz të çveshur nga urrejtja ndaj cilindo me këtë guxim deklarativ i jepë shoqërisë mesazh, që të shërohet nga kjo mortajë e shëmtuar që është institucionalizuar në veprimtarinë e shërbimeve policore e sekrete si dhe në veprimtarinë e shtetit, drejtsisë,parlamentit e me në krye kryeministrat që shpesh nxjerrin kokën e tyre të Hitlerit që e mbajnë në zemër, në shpirt e në ndërgjegjen e tyre të zezë. Prandaj i lutem çifutve të mos hakmerren me aksione diversive në bashkëpunim me reparte sekret fondamentaliste të tipit hitleriano-taleban ndaj regjizorit për llojin e shprehjes sikurse ndodhë edhe me islamikët nëse u thuhet një e vërtetë historike ndaj fesë tyre.

Çifutët duhet të mos lozin rolin e përsekutorit, e aksioneve terroriste ndaj atyre që flasin hapur në mbështetje të Hitlerit, por duhet të jenë paqsor dhe të influencojnë për të gjetë shkaqet e mandej të ndihmojnë shëndoshjen e kushtetutave sidomos në vendet demokratike në Perëndim të Europës, në SHBA, Australi, Kanada e ,……….
Në perëndim të Europës i lejojnë me kushtetutë partitë naziste, që të maskuar me emra nacionalistësh janë pjesa më vendimarrse në qeveri, prandaj nuk është i çmendur regjizori von Trier, që është interpreti i njollave hitleriane të ndërgjegjes të pushtetarve, partiakve, parlamentarve, akademikve dhe institucioneve në tërësi .
Konstatimi, shkaku dhe pasoja janë trio e një zinxhiri që duhet demokracia tï vlersoji në themel të kushtetues këtë Hitler të gjallë që ekziston në zyrat e kryeministrave perëndimor dhe në krejt aparatin ushtarak-policor-ekonomik-kultural e politik. Besoj se është i qartë mesazhi i regjizorit i shprehur qartë e shkurtë me katër fjalë, që e quan të rrezikshme fshehjen e këtij realiteti që qendron në administratat e të gjitha shteteve demokratike të Perëndimit, USA, Australisë dhe Kanadasë,….
Regjizori i shpall luftë kundër Hitlerit në të vërtetë që është ripërtërirë në zemrat e qeveritarve dhe partiakve perëndimor e më zi po konservohet duke ja përuar brezave me aq zell si instrument represioni ndaj miliona e miliona të huaj hallexhinjë dhe ….në shtetet e tyre.
Çdo të thotë ta fshehësh këtë mortajë hitlerian të institucionalizuar në moralin dhe në kodet e kushtetutës të vendeve të përparuara? Çdo të thotë ta mbash me hanxharë e me terror çifute-talebane shprehjen e kësaj ndjenje të shëmtuar reale në kafkën e moralit të njerzve me pushtetë?
Çdo të thotë Izraeli nëse vazhdon të investoje ende për të përdor dhunë fondamentaliste të tipit taleban, diversive kundër regjizorve e me rradhe, që proklamojnë botërishtë cilësinë hitleriane, që është kodifikuar në ADN-ën e moralit të pushtetarve?
Sa më shumë të ushtrojë përsekucion dhe dhunë Izraeli ndaj temave tabu, aq më shumë e bën më perfide të ruhet fshehja e ndjenjës të një tumori në trupin e qeverive perëndimore. Pasojat e kësaj violencë bëjnë që të ngrehin një monument të padukshëm Hitlerit dhe në një kohë jo të largët të rishfaqet Hitleri i Vërtetë me bëmat e saj në botën e Europës Perëndimore edhe më tmerrshëm se Hitleri i Gjermanisë sipas shenjave reale të dukshme. Fshehja e kësaj ndjenje hitleriane rrezikon atë që shpreh regjizori danez, që nëse sot vazhdojmë ta mbajmë me verbësi atëhere nesër dp të rishfaqet një tjetër Hitler, por me portret edhe më kanibal. Duke qenë e afishuar publikishtë këtë qenie të gjallë të sozive të Hitlerit që flen dhe rishfaqet në zyrat e kryeministrave, presidentave, gjykatsve, prokurorve, hetuesave, policve, shërbimeve sekrete, kryetarve të partive i jepë mundis asaj pjese të shëndoshë të shoqërisë të pregatisë preventivat e shëndoshjes të kësaj të keqe të rishfaqur me aq energji dhe me zell me ligje dhe me solucione tjera.
Brenga e trajtimit nazistë të maskuar të miliona e miliona hallexhinjë të huaj në shtetet perëndimore është plagë, që vret dinjitetin e tyre tashmë në breza. E keqja e ksaj është kthyer në normalitetë dhe në suksesë të madhë ndaj të huajve. A kam ë tragjike për kulturën dhe qytetërimin europian?
Kur do të preket sadopak kjo shëmti në ekranin e debatit masivë të botës të poshtruarve prej gangsterve qeveritarë europian? Unë di se në ferrë, në flakë do të përfundojnë nazistat europianë me familie, me breza, me shtete, me toka e pasuri, me kodosha e plehra qeveritar.

Labeat Burimi/Proletari.Com
E mërkurë më dt.14.IX.2011

Lexoni më shumë nga kjo kategori

Shpërndaje

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 15/01/2012. Filed under Bota,Politika Botërore. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

One Response to Neo-nazizmi tipar real i politikës të Përëndimit

Komento

Questo sito usa Akismet per ridurre lo spam. Scopri come i tuoi dati vengono elaborati.