Mikroçipi RFID për të gjithë amerikanët në 2013-tën

Print Friendly, PDF & Email

Lexuar 5408
Është konfermuar projekt ligji i Obamës për shëndetësinë që do të bëjë të detyrueshëm instalimin e impianti mikroçip RFID në trupin e njeriut. Objektivi është që deri në fillim të vitit 2013 të krijohet një rregjistër nacional të identifikimit që do të lejojë  “përkujdesjen” me saktësi të pacientëve duke pasur në dispozicion të gjitha informacionet e nevojshme mbi shëndetin e tyre.

Projekti i ri mbi shëndetësinë i koduar HR 3200 në paragrafin 2521 fq.100o-1006 i prezantuar së fundi në senatin amerikan nga administrata e Obamës ka marrë dritën jeshile.

Ky projekt ligj parashikon instalimin e mikroçipit më të vogël të krijuar ndonjëherë nga njeriu me madhësinë e një kokërr orizi i koduar BT952000, i krijuar nga Motorola për llogari të firmës së fuqishme amerikane të sistemit të sigurisë  Mondex Smartcard.

Mikroçipi BT952000 u projektua nga dot. Karl(Carl) Sanders dhe u publikua në 17 konferenca të Urdhërit-Rendit të Ri Botëror(New World Order) për zhvillimin botëror të ekonomisë dhe identifikimit të qënies njerëzore.

Në një dokument zyrtar ndodhet dhe prova që ky aparat është parashikuar që në vitin 2004 nga Agjensia Amerikane e Ushqimit dhe Mjeksisë(FDA) i titulluar:

Guidance for Industry and FDA Staff – Class II Special Controls Guidance Document: Implantable Radiofrequency Transponder System for Patient Identification and Health Information – 10 Dhjetor 2004

Përkthimi shqip: Linja drejtuese e industrisë dhe FDA-së – Klasi II dokument special drejtues: Instalimin e sistemit radiofrekuencë të trasportueshëm për identifikimin dhe informacioneve të pacientëve.

Pra ky impiant mikriçipi ishte në studim që në vitin 2004 për ta instaluar në trupin e njeriut pasi vetëm aty mund të ruhen me sigurinë më të lartë të gjitha informacionet e nevojshme të identifikimit duke eliminuar kështu karta krediti,pasaportë dhe të gjitha mjetet aktuale të identifikimit njerëzor.

Me pretekstin e për të siguruar një shërbim shëndetsor më të mirë dhe konservim të shëndetit të shtetasve do jenë të markuar-vulosur nga një mikroçip elektronik dhe i skeduar. Dhe kjo do të jetë e detyrueshme për të gjithë shtetasit amerikanë duke filluar nga viti 2013-të

Si punon dhe nga se është i përbërë mikroçipi Bio-çip?

Bio-çipi ka gjatësinë 7mm dhe gjerësi 0.075mm, përafërsisht sa një kokërr orizi. Përbëhet nga një  Transponder dhe një bateri litium rimbushëse. Kjo bateri mbushet nga një qark termik që prodhon tensionin elektrik duke shfrytëzuar luhatjet e temperaturës trupore. Transponderi është një sistem magazinimi dhe leximit të informacionit mikroqarqe integruese. Leximi bëhet nëpërmjet valëve elekromagnetike siç bëhet në kontrollimin në distancë.

Në cilën pjesë të trupit të njeriut do të instalohet ky mikroçip?

U shpenzuan 1.5 milion dollar vetëm për të gjetur pjesën më të përshtatshme në trupin e njeriut për të instaluar bio-çipin. Pas shumë kërkimeve dhe testeve u identifikuan vetëm dy pjesë në trupin  e njeriut që përshtaten me projektin në fjalë.

-Dora e djathtë në qendër të shpullës, mes gishtit drejtues dhe atij të mesit.

-Ballin e kokës

Testimi i këtyre dy “vendeve” në trupin e njeriut sipas Motorolës jep rezultatet e pritura si dhe është e pamundur të hiqet kirurgjikisht pasi kapsula e vogël do të shpërthente dhe do të përhapej në trupin e njeriut duke i krijuar ndotje toksike të rrezikshme për shëndetin e tij, po ashtu me anë të sistemit satelitar GPS do të sinjalizonte organeve kompetente për vendodhjen e njeriut që do të provonte të bëjë një gjë të tillë.

Ky bio-çip ka dhënë sukses në botën e të pasurve që e përdorin tashmë për të rritur shkallën e sigurisë mbi shëndetin dhe pasurinë e tyre.

Burimet amerikane, franceze, italiane dhe revistat shkencore/teknologjike
Përgatiti: Pellasgilirarbër/Proletari.Com

Lexoni më shumë nga kjo kategori

Shpërndaje

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 01/08/2011. Filed under Bota Aktuale,Shke-Tek. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

2 Responses to Mikroçipi RFID për të gjithë amerikanët në 2013-tën

Komento

Questo sito usa Akismet per ridurre lo spam. Scopri come i tuoi dati vengono elaborati.