Ministria e Kulturës së Kosovës nuk është Xhami o Memli Krasniqi!

Print Friendly, PDF & Email

Lexuar 8227
Memli Krasniqi urren Nënë Terezën!
Ismail Kadare nxorri të palarat e Hashim Thaçit, ministrit të kulturës Krasniqi, kryeimamit të Kosovës, si dajë e Memlit dhe krejtë klasës shoqërore – politike të Kosovës në intervistën ”Po heshtim për krimet e Kosovës’’ më 12.5. 2011
Memli Krasniqi – nipi i kryemyftiut Naim Tërnava dhe ministri i kulturës hodhi përtokë foton e Nënë Terezes.
Përse vazhdon Memli Krasniqi  të jetë ende ministër i kulturës të Kosovës?
Aleksandër Çipa pyet Kadarenë:
Ka mendime aty këtu, se glorifikimi i Nënë Terezës në Shqipëri, në mënyrë të tërthortë, mund të prekë parimin e laicitetit.

Ismail Kadare përgjigjet:
Kurrsesi. Nervozizmi ndaj saj është krejtësisht i papërligjur. Një njollë për të gjithë. Përpara se një imam t’ia caktonte vendin e saj në ferr, përpara se një ministër kulture, vetëm disa minuta pas emërimit, (le ta quajmë “gjashtë minutshi”) të hiqte në mënyrë të bujshme portretin e saj, rimohuesit shqiptarë s’lanë gjë pa thënë, për humanisten e madhe. Vallë rimohuesit, e pas tyre imami dhe ministri, nuk e kuptojnë kaq gjë, se sot, në kulmin e racizmit antishqiptar, kur ky komb paraqitet përpara botës si një tribu që pjell veç gangsterë, vrasës, trafikantë prostitutash e organesh, befas  vjen një sinjal në shkallë planetare, për t’i kujtuar njerëzimit se ky popull, nderon dhe  zgjedh për model, jo vrasësit e trafikantët, por të kundërtën e këtij universi? Nëse është fjala për shkelje të parimit të laicitetit, me fjalë të tjera, që nëpërmjet humanistes i bëhet një theksim favorizues katolicizmit shqiptar, mendoj se kjo nuk është e vërtetë. E para, sepse në aureolën planetare të Nënë Terezës, zotëron dukshëm humanizmi. E dyta, sepse po të ishte për theksim fetar, anëtarësimi në Lidhjen Islamike do të ishte më bindës si shembull.( Kadare: Po heshtim për krimet e Kosovës)

Aleksandër Çipa/ Gazeta ”Shqip”

Po analizoj frazat e Kadaresë
Shkrimtari ynë i madh Kadare shprehu dhe publikoi nga Parisi për incidentin e rëndë sa moral, sa me  ngjyrime religjioze mbi sjelljen e turpëshme të Memli Krasniqit. Po ashtu në brengosjen e tij dallon sfondin e shëmtuar të ministrit të kulturës, Memli Krasniqi të sapo zgjedhur në qeverinë e Kosovës e nisi punën e tij me shkuljen nga muri të portretit të Nënë Terezes. Unë e kam ditur sjelljen antishqiptare, antifetare e antihumane të minsitrit M.Krasniqit, por risjellja e episodit që tronditi në Paris edhe shkrimtarin e madh Kadare më detyron të rikthehem edhe më qartë ndaj këtij soj speciet, që nuk mund t’i them shqiptar, por një soj ministri që nuk e meriton të jetë i Kosovës, por i talebanëve.
Kemi marrë vesh nga media dhe videoja, se e kanë marrë nga toka  portretin e Nënë Terezes pa u shkelur nga Memli Krasniqi me shumë gangsterë dhe fondamentalistë islamikë prej patriotëve shqiptar dhe humanistë të ministrisë kulturës, që nuk i mungojnë Kosovës Martire dhe e kanë rivendosë aty ku ishte.
Unë si gjithë populli shqiptar  i kemi falenderuar dhe i jemi mirënjohës shqiptarve të Kosovës për këtë veprim korrektë, serioz ndaj figurës të madhe pas Gjergj Kastriotit – Skënderbeu. Bija e Kosovës, Nënë Tereza tashmë është Nëna e gjithë Botës të Varfërve. Në çdo vend të botës pa dallim feje është e njohur si shërbëtorja e hallexhinjëve deri sa mbylli sytë e si e tillë portreti i saj ndodhet kudo dhe ruhet si një një ikonë e humanizmit botëror.

Ndërsa në vendin e saj të gjenezës në Kosovë e tmerron, e satanizon pamja e përditëshme e portretit të Nënës Madhe ministrin e ri të kulturës dhe në moshë të ri 31 vjeçarin. Duhet shoqëria dhe klasa politike të reagonte me masa dhe jo me deklarata.

Kosova është gjetur në befasi nga ky provokim talebanësh, që frymëzohen nga shpellat e fondamentalizmit religjioz islamik dhe nga guzhinat antishqiptare në Ballkan, në Europë në Azi e në Afrikë.

Memli Krasniqi vazhdon pas kësaj vepre antikombëtare të kapardiset me roje sigurimsash nëpër podiume, në parlamentë, me skortën shoqëruese, që e paguan shtrenjtë taksa e popullit fukara të Kosovës duke mbajtë fjalime jo viagrash, por fjalime ,,xhevahiresh’’ para bijve të Nënë Terezes, por mban fjalime edhe nëpër xhamitë e Kosovës, ku bën thirrje që t’i pengojmë njerëzit që na stresojnë etjera pallavra boshe e pa pikë kulture.

Njihet si ministri, si deputeti, si politikani, si ish zëdhënësi personal i kryeministrit Hashim Thaçit, që nuk ka respektë për mediat, , madje nuk ja përton të fyeji gazetarët dhe të polemizojë vulgarisht deri në kaca-fytje dhëmb për dhëmb.

A kanë të drejtë shqiptarët të dijnë për jetën dhe familjen e M.Krasniqit?
Kur shtetasi bëhet figurë qendrore në politikë, parlamentë, në qeveri,….i lind e drejta sipas normave demokratike të njihet biografija nga shoqëria. Prandaj më duhet të shfletoj disa faqe nga biografija e hedhësit përtokë të Portretit të Nënë Terezes si dhe të themeluesit të shtetit të dytë shqiptar të Kosovës– të ndjerin Ibrahim Rugova. Të më falni se dua të trajtoj vetëm figurën e Nënës Terezes pasi ka dimensione tjera dhe Rugova ka tjera përmasa. Është e pamundur të trajtohen të dy personalitete kaq të mëdha për dy shtetet shqiptare dhe për mbarë konstelacionin shqiptar në botë në një shkrim të vetme nga ana ime. Prandaj  do të ndalem vetëm për Nënë Terezen sepse ka pasë reagime ndaj sjelljes brutale dhe absurde të misnistrit M.Krasniqit mbi hedhjen përtokë edhe  të fotos të I. Rugovës në një ditë pas 6 minutash të parë të marrjes të portofolit tij si ministër.

Pak biografi të Memli Milazim Krasniqit

Karrierë viagrash
E filloi jetën e tij me muzikë me këngë ” Viagra & Memli Krasniqi – Hupe Kontrollen ;  ”Viagra s’ka lidhje”, Blero Memli Krasniqi – (hajde se femna po te bon skena)
Me tekste viagrash paska gjetë suksesin e tij që mbërriti deri të posti i deputetit dhe i ministrit të kulturës të Kosovës.

Karriera akademike, shumë diploma dhe poste të larta politike
I lindur në Prishtinë në 25 janar të 1980. Baba ështe Milazim Krasniqi, lindi në fshatin Breznicë, Kosovë më 1955 dhe gjatë kohës së komunizmit ishte për 10 vjet prej 1988-1999, Sekretar i Shoqatës së Shkrimtarëve të Kosovës. Memli ka dy motra; Bubulina e dl. 28.10.1987 dhe Teuta Krasniqin e dl. 27.7.1982 e martuar me Blerim Muharremin. Memli ka përfunduar studimet për Shkenca Politike dhe Administratë Publike në Fakultetin Filozofik të Universitetit të Prishtinës, ndërsa ka mbaruar magjistraturën në Marrëdhënie Ndërkombëtare në Shkollën Londineze për Ekonomi dhe Shkenca Politike të Universitetit të Londrës (LSE). Ka marrë mjaftueshëm njohuri edhe në fushën e komunikimit, pasi në vitet 1999 – 2000 ka punuar si gazetar/korrespodent nga Kosova për agjencinë amerikane të lajmeve Associated Press, ndërsa në vitin 2002 ka qenë Drejtor për Marrëdhënie Publike në Qendrën e Telemjekësisë së Kosovës. Ishte viti 2004 kur ai është kyçur aktivisht në Partinë Demokratike të Kosovës (PDK), fillimisht duke drejtuar Qendrën për Studime Politike (QSP), që ka funksionuar në kuadër të kabinetit të Kryetarit të partisë, z.Hashim Thaçi. Që nga krijimi i Kabinetit për Qeverisje të Mirë të PDK-së, Memli është udhëheqës i Departamentit për Rini. Po ashtu, bën pjesë në bordin e drejtorëve të Institutit Kosovar për Demokraci, që është krijuar si pasardhës i QSP-së. Në tetor të vitit 2006 është zgjedhur Kryetar i Rinisë Demokratike të Kosovës – subjektit rinor të PDK-së që përfaqëson të gjithë anëtarët e saj ndërmjet moshave 16 – 30 vjeç. Nga ky pozicion, Memli është edhe anëtar i Kryesisë së PDK-së.

Pak komentë:
Unë nuk dua të investigoj për sinqeritetin e malit të diplomave dhe të karrierës të Memlit Krasniqit pa u bë ministër se jam i sigurtë se do të gjejë qyfyre sikurse ishte qyfyre jeta e karrierës tij e një kasnecit nomadë me ato farë këngash viagrash. Unë ende nuk kam mësuar nga fjalimet islamike nëpër xhamia të Kosovës dhe në parlamentë, nëpër ministri dhe në tekste këngësh të tij asnjë togë fjalësh të mençurisë, si njeriu dhe si posedues i një mal diplomash.

Nuk janë ato diploma dhe tekste këngësh që e quajnë njeri M. Krasniqin, por veprat e tij, që në 6 minutshin e parë të karrierës si ministër trondit mbi 12 milion shqiptar dhe institucionet europiane dhe botërore me përdhosjen e figurës kombtare dhe atë botërore.

Romani “Gjashtë minuta” që tronditi konstelacionin shqiptar dhe botën’’  me autor Memli Krasniqi.
Më kujtohet dikur kam ndeshë me romanin ”10 ditë që tronditën botën’’, por shekulli i XXI shpalli në Ballkan, m’u në Kosovë romanin  ,,Gjashtë minuta, që tronditi konstelacionin shqiptar dhe botën’’  me autor Memli Krasniqi.
Sapo u ngjitë më dt. 24 shkurtë të 2011 nëpër shkallët e ministrisë Memli Krasniqi si ministër i kulturës i shoqëruar nga ekipi i oficerve të sigurisë dhe i kabinetit të ministrisë kulturës, menjëherë ju sollë në trurin e vogël ministria rrumbullak, kur ndeshi përballë fytyrën e shenjtë të Nënë Terezes – Shenjtores të Botës Njerzore.
Menjëherë i kërceu gjaku në tëmth dhe e hodhi përtokë foton e Nënë Terezes dhe u futë si triumfator në zyrën e tij i çakërdisur dhe i gëzuar, që ju dha mundësia të hakmerrej ndaj një figure me përmasa kombëtare dhe botërore.
Kur morri dhenë sakrilegjimi, përdhosja e figurës të Nënë Terezes nga Memli Krasniqi dhe justifikimi i tij  ishte akoma më i fëlliqtë më shkoi mendja ndryshe.
Gjithkush me mendje të shëndoshë si shqiptar ashtu dhe i huaj do ta vlerësonte hedhjen përtokë të fotos të Nënë Terezes nga ministri Krasniqi  më shumë si një gjëndje halucionante të tij duke e njohur Memlin si njeri  religjioz islamikë i fortë se do të ketë kujtuar se po shkelte shkallët e atyre xhamive të një qyteti arabë ku hidhen bombat në kisha.

Si mund të ndodhi që ministri i Kosovës të shfaqë botërishtë nje sjellje ekstreme islamike dhe të mos reagoji institucionet e Kosovës?
Unë e akuzoj direktë sikurse edhe Kadare institucionet dhe klasën intelektuale se ende vazhdon të heshtë ndaj rrugaçërisë në dukje, por tej të rrezikshme për imazhin  relixhioz të shtetit të ri të Kosovës me mbi 95 % islamikë dhe me asnjë ministër nga besimi katolik shqiptar.

Unë nuk jam kundra besimit tij, por nuk jam që ministri të konsideroji ministrinë e kulturës në xhami. Duan të dijnë shqiptarët dhe bota shijet e fotove të ministrit M. Krasniqi, meqë janë vjetruar fotot e Nënë Terezes. Vallë don të shohë nëpër muret e kabinetit piktura viagrash, foto të armiqve të kombit shqiptar? Nuk dua të besoj se daja i tij Naim Tërnava si kryemyftiu i Kosovës ta këtë mësuar dhe inkurajuar nipin që të asgjësoji, të djegi apo t’i hedhi përtokë foton e Nënës Shqiptare dhe të Botës.

Si reagoi Kosova?
Beqiri: Duhet të kërkohet falje për heqjen e fotografive
Sekretari i Lidhjes Demokratike të Kosovës, Ismet Beqiri ka shprehur revoltën partisë lidhur me veprimin e djeshëm të ministrit të sapoemëruar të Kulturës, Memli Krasniqi, i cili kishte hequr nga holli i kësaj ministrie fotografinë e ish-presidentit të ndjerë Ibrahim Rugova dhe humanistes së shquar shqiptare, Nëna Terezë.
Në një konferencë për medie Beqiri ka lëshuar një varg kritikash dhe ka thënë se veprimi i ministrit Krasniqi ishte i papërgjegjshëm dhe është fyerje për institucionet e Republikës së Kosovës. “Fyerje për historinë më të re të Kosovës, fyerje për botën e kulturës shqiptare, fyerje për Lidhjen Demokratike të Kosovës dhe në veçanti, fyerje për familjen e nderuar te Presidentit Historik dr. Ibrahim Rugova. Heqja e fotografisë se Nënës Terezë është fyerje për simbolin e shqiptareve në botë, për figurën më të madhe shqiptare në botën perëndimore, fyerje për simbolin e përkatësisë dhe të përcaktimit perëndimor të shqiptareve, mbi të gjitha është fyerje për figurën e madhe të humanistes botërore”, ka thënë ai.

Madje, Beqiri duke shprehur qëndrimin e LDK-së lidhur me këtë çështje ka kërkuar që kryeministri të distancohet nga ky veprim i pamatur dhe të marrë masa që të kthehen fotografitë e simboleve historike të vendit.

Nga populli;
A MOS KA FILLUAR HISTORIJA ME TY BRE IDIOT I UDBES PO A E DIN TI SA KAN DMTH DHE JEHON NE BOTE ATO FOTOGRAFI O ANALFABET O TRADHTAR I KOMBIT QITE FLAMURIN E VERDH TE MAGJUPVE SE JU JENI QATA QE E HOQET FLAMURIN E DARDANIS ANTIKE PO JU KA ARDHUR FUNDIT BINDUNI – SKENDERBEU
Faqeziu nuk kerkon falje, majmuni nuk kerkon falje sepse nuk ka karakter, nuk ka fe dhe nuk ka identitet. Memli rrugaci po te kishte karakter, ai nuk do ti hiqte fotot e RUGOVES e Nena tereze. Por ja, i tille eshte dhe nuk presim gjera me te mencuqa nga ai.Bekimi
Komente në Botasot

Gani Elshani,  – Ish ministri i kulturës të qeverisë Hashimi – 1
Ende pa e pranuar postin e ministrit, Memli Krasniqi, ka hequr nga muret e Ministrisë së Kulturës, Rinisë dhe Sporteve (MKRS), fotografitë e Nënës Terezë dhe Ibrahim Rugovës. Një veprim i tillë, është konfirmuar nga Gani Elshani, ushtrues i deritashëm i detyrës së ministrit në MKRS, dhe vet ministri i ri, Memli Krasniqi. Por, për të marrë këtë vendim, siç ka raportuar “Koha Ditore”, Krasniqi, nuk ka pritur orën 11:00 të së enjtes, kur edhe zyrtarisht është ulur në karrigen e kreut të MKRS-së, por e ka vepruar më herët.

z.Prend Buzhala – politikan i lartë i PDK-ës dhe publiçtë dorëhiqetë nga PDK

z. Prend Buzhala duke mësuar për odisenë e fyerjes të fondamnetalistit Krasniqi ndaj personalitetes Nënë Tereza  dhe sidomos ndaj indiferentizmit dhe mosshkarkimit të ministrit Memli nga kryeministri Hashim Thaçi me indinjatë qytetarie, intelektuale, atdhtare dhe politike u largua me protestë nga kryesia e partisë të Hashimit dhe të Memlit – pra të PDK-ës.

Z.Prend i dha leksion qeverisë, shoqërisë, shoqatave atdhetare, klasës politike dhe akademike , që heshti për turpin e moralit të saj të ulët. Në vend që të largohej nga PDK, nga posti i ministrit dhe i deputetit M.Krasniqi u largua me vullnetin e tij si shqiptar intelektuali i madh i dhe politikan i Kosovës z. Prend Buzhala.

Hipokrizia e reagimit të ministrit Memli Krasniqi
Ministri Krasniqi ka bërë të ditur se kolazhi i posterëve është rivendosur në ambientet e Kabinetit të Ministrit, por jo si rrjedhojë e presionit, por sipas tij për të treguar se ka respektin më të lartë personal, kombëtar dhe institucional për nobelisten e madhe shqiptare Nëna Tereze, por edhe për ish-Presidentin Ibrahim Rugova. Në ndërkohë nga kabineti I ministrit Memli Krasniqi ka ardhë reagimi në të cilin shpjegon siç thotë ai “arsyet legjitime të kërkesës sime për heqjen e kolazhit të posterëve për aktivitetet e Ministrisë së Kulturës, Rinisë dhe Sporteve për vitin 2010”. Ministri Krasniqi konstaton se këta posterë janë vendosur vitin e kaluar si pjesë e Planit të Punës për vitin 2010, është e kuptueshme që në vitin 2011 të ndryshohen me imazhe të aktiviteteve të planifikuara për këtë vit.

“Për t’i dhënë përgjigjen meritore të gjithë atyre që dëshirojnë të paraqesin personalitetin tim në mënyrë të shtrembëruar, ju njoftoj se kolazhi i posterëve është rivendosur në ambientet e Kabinetit të Minsitrit, por jo si rrjedhojë e presionit të padrejtë ndaj meje, por për t’i siguruar të gjithë qytetarët që mund t’i ketë shqetësuar informata e shtrembëruar se unë kam respektin më të lartë personal, kombëtar dhe institucional për nobelisten e madhe shqiptare Nëna Tereze, por edhe për ish-Presidentin Ibrahim Rugova thuhet në fund të reagimitt ë ministrit Krasniqi.

–          Po të veni re me kujdesë reagimin e ministrit Krasniqi pas presionit të medias, revoltës të kabinetit të ministrit dhe ajo popullore ju deshë në kundërshtim me dëshirën dhe formimin e tij islamiko-antishqiptare ta rivendosë edhe njiherë në kabinetin e tij fotot e Nënë Terezes. Pasi ishin vjetruar dhe duhej zëvendësuar me tjera nga pamje e talebanëve dhe alkaidave.

Për shqiptarin nuk ka rëndësi rivendosjea e fotos të Nënë Terezes në ministrin e kulturës, pasi nuk u rivendosë me dinjitet, nuk kërkoi falje para qeverisë, partisë dhe shqiptarve.

–          Memli Krasniqi islamistë fondamentalistë –
–          ,,..ministri dhe imami …’’Kadare

Megjithatë, përbërja e Qeverisë së re të Kosovës, është frika dhe mendimi im, e ka vënë në krizë respektimin e Kushtetutës dhe parimin e laicitetit. Dy nga ministrat e kësaj Qeverie, ai i Shëndetësisë, z.Ferid Agani dhe ai i Kulturës, z.Memli Krasniqi, njihen për një jetë publike, se ajo private s’na intereson, të karakterizuar nga qëndrime pastërsisht religjioze, të cilat, e kjo është e papranueshmja, nxisin urrejtje ndaj Tjetrit.

…………. Ndërkohë, të gjitha dyshimet janë se ky i fundit, me të marrë postin e ministrit, ka hequr fotot e Nënës Terezes dhe Ibrahim Rugovës pikërisht për arsye fetare e aspak politike, sado që nuk do të arsyetoheshin assesi as ato politike.

U morrë nga artikulli  ”Shkarkojini ata ministra! (shkres kundër dy minstrave Ferid Agani & Memli Krasniqi per Radikalizëm Fetar) Nga Arben Idrizi’’

Nga ky pohim i gazetarit Arben Idrizi bindem plotësishtë se pasqyron kuadrin e bindjes time dhe të popullit shqiptar, se shkaku i vetëm i hedhjes përtokë të portretit të Nënës Terezë nga Memli Krasniqi është vetëm një faktë se duke qenë nipi i kryemyftiut të Kosovës Naim Tërnava, ministri është i ndikuar në vijën konservatore apo në frontin e fondamentalistave islamikë, që nisin pa dallim kombi duke djegur, hedhur, fyer figura të mëdhenjë nëse nuk janë të fesë islame.

Hashim Thaçi është një fondmentalistë islamik,  anti Nënë Tereza dhe i lëkundur si edhe në Rrambuje përballë Serbisë për Mitrovicën

Për cilindo shqiptar heshtja djallzore e mosshkarkimit të Memli Krasniqit nga posti i ministrit ishte një sjellje antikombëtare dhe fondamentaliste islamike talebane e kryeministrit Hashim Thaçit.

  • Ismail Kadare akuzon direktë Hashim Thaçin për ”Heshtjen e krimeve në Kosovë nga Serbia’’

Kadareja e akuzon në këtë intervistë rëndë të kaluarën e Hashimit në Rambuje që demonstroi para botës, para SHBA-s qendrime të lëkundura gati pro-serbe. Ishte presioni i SHBA-s dhe i faktorit shqiptar që e detyroi gati me dhunë të nëshkruhej  ’’Lejimi i Bombardimit të NATO-s mbi Serbinë’’ në 1999. Ky njeri që ka marrë me dhunë e me dredhira postin e kryeministrit të Kosovës  për të dytën herë po risjellë portretin e tij pro-serbë në qeveri dhe në veprimtarinë e tij anti interesave të popullit të Kosovës

……duke mos e nënshkruar, ju po mbroni me thonj e me dhëmbë Serbinë, jo Kosovën.(presioni i SHBA delegacionit të Rrambujes me Hashimin në krye për lëkundjen për mos-nënshkrimin e bombardimeve mbi Serbinë – Kadare)

Si kryeministër kur u njoftua për episodin e 24 shkurtit 2011 antishqiptar, antikombëtar, për fyerjen e kombit të Kosovës nga ministri i kabinetit tij duhej të mbante qendrim parimor duke e shkarkuar dhe jo duke u tallur. Kryeministri duhej të ndëgjonte zërin e reagimit të politikanëve dhe të ndërgjegjes tij e të popullit të Kosovës duke e shkarkuar si veprimin më elemntar. Por këtë distancim nuk e kreu sepse është një taleban dhe një armikë i Nënë Terezës. Për kryeministrin që ka një kurikulum terroristë të akuzuar nga një pjesë e deputetëve europianë për veprimtari antishqiptare dhe për krimet likujduese ndaj 950 politikanëve kur ishte në opozitë kundër veprimtarve dhe politikanëve të lartë të LDK-ës, ka përballë akt – akuzën për gjenocid kundër njerëzimit  nga  eurodeputeti Dik Marti, apo rëndojnë tejvarfëria e popullit të Kosovës nga mali i korrupsionit qeveritar që ngriti, etjera.

Mbi kryeministrin aktual rëndojnë heshtja ndaj fushatës së fyerjeve të Gjergj Kastriotit  – Skënderbe dhe tej favorizimi i minorancës nacionale në skenën qeveritare në kurriz të vlerave kombtare, apo rëndon heshtja ndaj vetë-shkëputjes të Mitrovicës nga Kosova në shërbim të pastër të Beogradit dhe Moskës si dhe të qarqeve antishqiptare në Ballkan dhe në Perëndim.

Përse vazhdon të heshtë Hashim Thaçi për fyerjen e Nënë Terezes?
Hashim Thaçi është  njohur për heshtje ndaj figurave të historisë shqiptare si ndaj fushatës të fyerjes të figurës të Gjergj Kastriotit nga bandat otomane-sllave-komuniste shqiptare si në Kosovë dhe në Shqipëri nën prof. Oliver Shmidtin. Hashimi është i njohur për mosbindje, për lëkundje të të bindjeve të tija kombtare në favor të serbëve si në Rambuje dhe për Mitrovicën.

Kadareja e akuzoi më dt. 12 maj të 2011 direktë Hashim Thaçin me partinë e tij dhe qeverinë që i kryeson për Heshtje me dëshirë ndaj Krimeve të Serbisë mbi Kosovën dhe popullin e saj edhe në 2011 duke e pasë pushtetin dhe lirinë nga Serbia.
Por për pushtetin dhe klanin e tij ka më rëndësi se gjaku, vuajtjet, torturat mizore të popullit shqiptar. Hashim Thaçi është kolaboracionistë me armikun shekullor, prandaj vazhdon të dëshmoj edhe sot portretin e tij të zi.

Prandaj me këtë baugrand kaq të zezë nuk kishte se si të mbante qendrim parimor dhe kushtetues ndaj fyerjes të ministrit të kabinetit tij M.Krasniqi mbi Nënë Terezën. Pasi ky ka qenë shefi i kabinetit të tij M.Krasniqi para se të bëhej ministër. Dihet produkti i kabinetit të Hashimit që prodhoi ministër antikatolik, antishqiptar, antikushtetues, ku Nënë Tereza nuk identifikohet si grua katolike, por si humaniste. Nëse pranohet të identifikohet kjo Nënë e Bamirësisë si  katolike atëhere më lind e drejta të konkludoj se edhe Shqipëria identifikohet në botën arabe dhe atë amerikane – europiane si vend islamik me qe nëse vazhdon të jetë antare e Konferencës Islamike.

Nuk ka se si të pritet apo të shpresohet në një ditë të kthjelloji vetëdijen kombtare Hashimi Thaçi me gjithë këto zullume duke e mbrojtë vlerën kombtare Nënë Terezën sipas postit që gëzon si kryeministër, si politikan dhe nëse e ndjen veten sadopak si shqiptar. Me këtë heshtje duke mos e ndëshkuar ministrin Krasniqi dëshmoi moralin dhe vetëdijën e tij politike. Për kodoshat si Memli shet edhe Kosovën, i tillë është ky njeri që ka uzurpuar Kosovën Martire.

Hashimi Thaçi është turpi i historisë shqiptare.

Kadareja reagon dhe proteston kundër Memli Krasniqit dhe Hashim Thaçit më 12 maj të 2011 në Paris.

…..Vallë rimohuesit, e pas tyre imami(Naim Tërnava. E vendosa unë autori i shkrimit) dhe ministri, nuk e kuptojnë kaq gjë, se sot, në kulmin e racizmit antishqiptar, kur ky komb paraqitet përpara botës si një tribu që pjell veç gangsterë, vrasës, trafikantë prostitutash e organesh,…
“Kadare: Po heshtim për krimet e Kosovës”
Aleksandër Çipa/Gazeta ”Shqip”

Memli Krasniqi nuk e ke vendin në Kosovë, por në shkretëtirat e vendeve talebane që vrasin, bombardojnë qytetërimin e botës.
Jetmir Arbëria/Proletari.Com
E premte, më dt. 13/05/2011

Lexoni më shumë nga kjo kategori

Shpërndaje

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 18/05/2011. Filed under Kosovë. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

8 Responses to Ministria e Kulturës së Kosovës nuk është Xhami o Memli Krasniqi!

Komento

Questo sito usa Akismet per ridurre lo spam. Scopri come i tuoi dati vengono elaborati.