Deklaratë për shtyp e Drejtorisë së Policisë së Qarkut Tiranë mbi arrestimin në flagrancë të 113 – shtetasve

Print Friendly, PDF & Email

Lexuar 12214
Drejtoria e Policisë së Qarkut Tiranë, bazuar në kërkesën e subjektit Partia Socialiste, dje mori të gjitha masat e nevojshme për garantimin e zhvillimit normal të tubimit dhe për sigurimin e rendit e qetësisë publike.
Pas grumbullimit para ndërtesës të Këshillit të Ministrave, grupe demonstruesish, në prani dhe me nxitjen e drejtuesve dhe organizatorëve të demonstratës goditën me gurë e sende të tjera të forta punonjës të policisë, të cilët ishin të planizuar me shërbim për të garantuar sigurinë publike.
Grupe demonstruesish tentuan të hyjnë me dhunë në ambientet e Këshillit të Ministrave, duke përdorur bomba molotov, mjete të tjera zjarrvënëse dhe  gurë. Gjatë gjithë kësaj kohe, Punonjësit e Policisë, kanë ruajtur gjakftohtësinë, dhe kanë vepruar me profesionalizëm në zbatim të ligjit duke ju shmangur çdo provokimi të bërë.
Gjatë demostratës, tre persona kanë gjetur vdekjen ndërkohë që janë plagosur 42 punonjës policie, të cilët janë dërguar në Spitalin Qendror Ushtarak dhe në Spitalin “Nënë Tereza” për të marrë ndihmën e nevojshme mjekësore, si  dhe 65 punonjës të tjerë policie që janë lënduar, kanë marrë trajtim mjekësor në terren.
Për hetimin e të gjitha shkeljeve ligjore në këtë demostratë, nga Prokuroria e Rrethit Gjyqësor Tiranë është ngritur një grup i posacëm Prokurorësh, në përbërje të të cilit janë edhe ekspertë kriminalist, mjeko ligjorë, Oficerë të Krimeve të Rënda, me qëllim zbardhjen tërësisht të rrethanave të vrasjes së tre shtetasve pjesëmarrës në demostratë si dhe kryerjen apo delegimin e të gjithave veprimeve proçeduriale.

Sa sipër, për konsumim të veprave penale të “Kundërshtimit të punonjësve të policisë së rendit” si dhe “Shkatërrim të pronës”, u krye arrestimi në flagrancë i 113 – shtetasve :

1.    Lavdim Ismet Balla, 20 vjec, pas kontrollit personal të ushtruar i është gjetur një krehës me fishekë, ndaj tij përveç sa sipër rëndon edhe akuza për “Mbajtje pa leje armëve luftarake dhe municioneve”, parashikuar nga neni 278/3 të Kodit Penal.
2.    Besmir Mero Gjini, 25 vjec, banues në Shkozë Tiranë.
3.    Edmir Feta Koka, 28 vjec, banues në Babrru Tiranë.
4.    Indrit Bedri Liko, 21 vjec, banues në Elbasan.
5.    Rezart Abaz Zemini, 24 vjec, banues në Laprakë Tiranë.
6.    Alfred Bashkim Likrama , 21 vejc, banues në Elbasan.
7.    K.F, 16 vjec, banues në Tiranë.
8.    A.M, 17 vjec, banues në Tiranë.
9.    S. R, 16 vjec, banues në Tiranë.
10.    Fatbardh Bedri Hidri, 19 vjec, banuese në Tiranë.
11.    Besnik Gjin Biba, 23 vjec, banues në Tiranë
12.     Erjon Arif Starova, 26 vjec, banues në Elbasan
13.    Blerim Fatmir Bedeli, 18 vjec, banues në Elbasan
14.    Fredi Ahmet Korra, 18 vjec, banues në Elbasan.
15.    Sahim Mytarf Beja 36 vjec, banues në Durrës
16.    Marash Prel Marashi, 25 vjec, banues në Laç
17.    Franc Rudolf Alimi, 19 vjec, banues në Tiranë
18.    Jetmir Lutfi Dani, 22 vjec, banues në Lezhë.
19.     Brahim Agush Shimbliko, 39 vjec, banues në Tiranë, i dënuar më parë,
20.    Olsi Fatmir Peshtanaku, 25 vjec, banues në Tiranë
21.    Ledjon Agron Muharremi, 21 vjec, banues në Përmet.
22.    Armando Hiqmet Qopani, 24 vjec, banues në Tiranë, i dënuar më parë për Vjedhje.
23.    Eltis Nuredin Buzra, 18 vjec, banues në Tiranë.
24.    Markelian Xhelil Saliko, 20 vjec, banues në Përmet.
25.    Lindita Sherif Balavia, 34 vjec, banuese në Tiranë.
26.    Fjordi Subi Skuka, 27 vjec, banues në Kavajë, i dënuar më parë vjedhje,
27.    Krishtjan Tonin Kolgjokaj, 18 vjec, banues në Tiranë.
28.    Bruno Besim Osmani, 21 vjec, banues në Tiranë.
29.    Vullnet Halit Bullari, 28 vjec, banues në Elbasan
30.    Ardit Jasim Sadiku, 20 vjec, banues në Shkodër, i dënuar më parë për “Kanosje me armë”,
31.    Indrit Kujtim Shahini, 24 vjec, banues në Lezhë.
32.    Fiqiri Isuf Xibri, 53 vjec, banues në Tiranë, i dënuar më parë,
33.    Gjergj Nikoll Gjinaj, 34 vjec, banues në Tiranë.
34.    Valter Pajtim Beqiraj, 22 vjec, banues në Mallakastër.
35.    Sejzi Mysterald Hoxha, 46 vjec, banues në Tiranë.
36.    Erald naim Bruçi, 20 vjec, banues në Tiranë.
37.    Erdi Isuf Hoxha , 18 vjec, banues në Tiranë.
38.    Julian Skënder Sulaj, 23 vjec, banues në Tiranë.
39.    Ermal Mark Gjoni, 22 vjec, banues në Tiranë.
40.    Shyqyri  Xhemal Koçi, 21 vjec, banues në Tiranë.
41.    Eldison Bashkim Merkaj, 18 vjec, banuese në Fier.
42.    Gëzim Halit Mezha, 45 vjec , banues në Durrës
43.    Albion Bilbil Brahimllari, 26 vjec, banues në Korçë
44.     Elgisart Fatmir Bedeli, 18 vjec, banues në Elbasan.
45.    Marsel Shaban mema, 30 vjec, banues në Korçë.
46.    Mehmet Fatmir Bytyçi, 18 vjec, banues në Has
47.    Merind Skënder Dulollari, 23 vjec, banues në Tiranë.
48.    Liri Gjergj Gaxulli, 33 vjec, banues në Tiranë.
49.    Mihallaq  Ilia Shkurti, 21 vjec, banues në Vlorë
50.    Arben Kol Medha, 36 vjec, banues në Tiranë.
51.    Viktor Bajram Malasi, 41 vjec, banues në Fier.
52.    Dervish Muharrem Dervishi , 44 vjec, banues në Tiranë
53.    Erjon Siri Meça, 31 vjec, banues në Tiranë.
54.    Meriman Ethem Lamollari, 26 vjec, banues në Tiranë.
55.    Ilirjan Ristan Ndrecka, 31 vjec, banues në Elbasan
56.    Eduart Turabi Dema, 36 vjec, banuese në Tiranë.
57.    Brono Hasan Arapi, 26 vjec, banues në Durrës
58.    Klajdi Vladimir Qirko, 22 vjec, banues në Tiranë
59.    Arben Bajram Nuzi, 23 vjec, banues në Tiranë
60.    Ilirjan Zydi Cërriku, 22 vjec, banues në Elbasan.
61.    Behar Nazmi Elhasa 18 vjec, banues në Tirane
62.    R.K, 16 vjec, banues në Tiranë.
63.    Gentian Qazim Leka, 21 vjec, banues në Tiranë
64.    Diamant Fatmir Shehu, 21 vjec, banues në Elbasan
65.    Fatjon Tahir Sadushi, 24 vjec, banues në Elbasan
66.    Arif Ferat Azuni, 22 vjec, banues në Durrës
67.    Tomorr Zyber Barmeta, 38 vjec, banues në Tiranë.
68.    Behar Ismet Gega, 27 vjec, banues në Tiranë.
69.     Ded Gjon Bushpreni, 26 vjec, banues në Tiranë.
70.    Azem Isen Ukaj, 24 vjec, banues në Tiranë.
71.    Azem Rasim Dani, 42 vjec, banues në Tiranë.
72.    Xhuljan Simon Topalli, 18 vjec, banues në Tiranë.
73.    L.D, 16 vjec, banues në Tiranë.
74.    Florjan Flamur Meta, 18 vejc, banues në Tiranë
75.    Skënder Nuri Ismaili, 20 vjec, banues në Tiranë.
76.    Hysni Mehmet Kurti, 21 vjec, banues në Burrel.
77.    Erjon Agim Gjyla, 22 vjec, banues në Tiranë.
78.    Berti Përparim Mema, 20 vjec, banues në Korçë.
79.    Xhuljan Tom Qypi, 38 vjec, banues në Fush Krujë.
80.    Skënder Qatip Lahi, 42 vjec, banues në Tiranë
81.    Elvis Islam Partalli, 21 vjec, banues në Tiranë.
82.    Arben Petrit Kaçorri, 38 vjec, banues në Tepelenë.
83.    Gentjan Bashkim Luga, 25 vjec, banues në Tiranë, i dënuar më parë për vjedhje,
84.    Fatjon Abdulla Hoxha, 25 vjec, banues në Tiranë.
85.     Jetmir Refik Katreli, 22 vjec, banues në Librazhd.
86.    Alban Nazmi Elhasa, 22 vjec, banues në Tiranë.
87.    Bardhi Enver Allaraj, 26 vjec, banues në Tiranë.
88.    Erjon Kapllan Dedja, 24 vjec, banues në Librazhd.
89.    Ali Abaz Kordha, 56 vjec, banues në Tiranë
90.    Flamur Kol Meta, 31 vjec, banues në Tiranë
91.     Elton Vaid Pilinci, 21 vjec, banues në Tiranë.
92.    Erlando Skënder Nurka, 21 vjec, banues në Korçë.
93.    Orgest Ramadan Qollaku, 28 vjec, banues në Tiranë.
94.    Aldi Sandi Lleshi, 20 vjec, banues në Tiranë.
95.    Romeo Avni Shahini, 20 vjec, banues në Tiranë
96.    Armand Prek Çarku, 21 vjec, banues në Shkodër
97.     Gjin Pjetër Ndreu, 34 vjec, banues në Shkodër.
98.    Arban Pjetër Murçaj, 33 vjec, banues në Shkodër.
99.    Taulant Riza Buri, 44 vjec, banues në Shkodër.
100.    Paulin Ndrec Cubi , 25 vjec, banues në Elbasan.
101.    Dorjan Skënder Zhari, 28 vjec, banues në Librazhd.
102.    Gazmend Myzafer Selim, 25 vjec, banues në Shkodër
103.    Taulant Shefki Mema, 21 vjec, banues në Librazhd.
104.    Pashk Fran Curi, 47 vjec, banuese në Lezhë.
105.    Ardit Rexhep Blloshmi, 25 vjec, banues në Librazhd
106.    Jak Pal Margjoni, 53 vjec, banues në Lezhë
107.    Igirs Vangji Vangjeli, 21 vjec, banues në Librazhd.
108.    Agron Lutfi Ozuni, 39 vjec, banues në Prenjas
109.    Fatbardh Rexhep Shata, 21 vjec, banues në Librazhd.
110.    Medis Selman Dosti, 19 vjec, banuese në Tiranë.
111.    Dritan Qazim Gjeçi, 46 vjec, banues në Burrel
112.    Marius Shefki Golemi, 21 vjec, banues në Librazhd.
113.    Gëzim Rushit Koca, 39 vjec, banues në Burrel,

Arrestimi i shtetasve të lartëpërmendur, u realizua sepse dje rreth orës 17.00’, në Bulevardin “Dëshmorët e Kombit”, në bashkëpunim me njëri – tjetrin, gjatë zhvillimit të demostratës kanë kundërshtuar me dhunë e goditur punonjësit e policisë si dhe kanë shkatërruar e djegur një sërë automjetesh të parkuara aty pranë.

Materialet hetimore të përpiluara në ngarkim të tyre do t’i kalojnë Prokurorisë së Rrethit Gjyqësor Tiranë, për hetime të mëtejshme ndaj tyre, duke konsumuar veprën penale të parashikuar nga nenet 236/2 dhe 150 të Kodit Penal.
E shtunë, 22 Janar 2011 11:59
Policia e Shteti Shqiptar/moi.gov.al

Lexoni më shumë nga kjo kategori

Shpërndaje

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 23/01/2011. Filed under Çështja 21 Janari 2011,Policia shqiptare. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

4 Responses to Deklaratë për shtyp e Drejtorisë së Policisë së Qarkut Tiranë mbi arrestimin në flagrancë të 113 – shtetasve

Komento

Questo sito usa Akismet per ridurre lo spam. Scopri come i tuoi dati vengono elaborati.