Himni shqiptar, më i rralli në botë, ende pa një dokumentar

Print Friendly, PDF & Email

Lexuar 5067
Në formimin e një shteti, dy janë simbolet, kryesore të domodoshme, që ai të njihet dhe të respektohet nga shtetet e tjerë, apo organizmat ndërkombëtarë: E para flamuri. i dyti, Himni. Himni i Shqipërisë është një ndër himnet më interesantë, më të shumdiskutuarit, por aktualisht mund të themi se ai është dhe himni më i pëlqyer në botë (s’është vetëm preference e autorit të këtyre rrehtave). Dhe pse është kompozuar nga një muzikant i talentuar rumun Ciprian Porumbescu në vitin 1912, ai zyrtarisht deri para 20 vitesh njihej si himn vetëm i Republikës së Shqipërisë, ndërsa sot ai është dhe himn i një Republike shumë të vogël në SHBA (në shkretëtirën e Nevadës).

Kjo Republikë me President Kevin Baugh, është me një sipërfaqe 58 mijë metër katror dhe popullsi prej 6 frymësh (Presidenti, dy djemtë dhe tre qentë e tij) që përbën një risi në egzistencën e shteteve Republikë në mbarë botën. Presidenti i kësaj Republike kaq të veçantë, i etur dhe i shumdëshiruar për një himn të veçantë, të bukur, special, që të tërhiqte vëmëndjen, dëgjoi himnet e 204 shteteve…Në fund? Vendosi që himni i Repulikës që ai përfaqson të jetë himni i Republikës së Shqipërisë. Sipas tij ky himn i plotëson të gjitha dëshirat dhe kërkesat e tij. Por ndryshe nga himni ynë, Baugh ideoi dhe tekstin e himnit të Republikës së Molossia, që ai përfaqson. Një himn që mbart vargje dashurie për vendin dhe karakteristikat e tij në shkretëtirë, në mesin e thatësirës më të madhe të SHBA. …Aktualisht muzika e himnit tonë kombëtar është muzika e dy himneve (të dy Republikave), me tekste të ndryshme.

Por ajo që dua të evidentoj është fakti, se me një histori të rrallë, gati me përmasa mistike (muzika dhe teksti të krijuar jashtë atdheut), himni ynë është ndoshta ndër himnet pa asnjë film dokumnetar dhe që është dekretuar dekada më vonë dhe pse është interpretuar qysh ën vitin 1912. Sot, ndoshta më tepër se kurrë ky himin duhet të ketë dokumentarin e vet, që të vulosë përfundimisht , shtegëtimin, misteret, komentet, harresat, kuriozitetet, hamendësitë, forcën, dhe rëndësinë e tij historike. Himni shqiptar mbetet dhe sot ndër më të komentuarit dhe ndoshta më i pëlqyeri. Një fakt për këtë e sjell dhe vetë Presidenti shumë intersant i Republikës së Molossias, Kevin Baugh.

Karakteristika

Republika e Molossia është një sovran, komb i pavarur, e vendosur brenda dhe rrethuar plotësisht nga territoret e Shteteve të Bashkuara. Me një sipërfaqe totale prej 9956 sRN (2,5 ha / 6,3 ac), Molossia është një nga kombet më të vogla mbi tokë. Një sens i humorit karakterizon shumicën e njerëzve Molossian, e cila, së bashku me jetesën rastësore dhe të rehatshme perëndimore, Molossia përbën një vend të kënaqshëm për ta vizituar.

Vendndodhja:

Molossia është e vendosur në Shtetet e Bashkuara të Amerikës perëndimore, një enklavë e vogël në shtetin e Nevada dhe një enklavë të dytë në jug të Kalifornisë. Klima është e thatë dhe e butë, me temperaturat ku rrallëherë tejkalon 63 ° Z (35 ° C / 95 ° F), ose duke rënë poshtë 0 ° Z (0 ° C / 32 ° F). Terreni është i shkretë, me shtëpi të sagebrush dhe pishave Pinon, si dhe coyotes, kuajt e egër dhe jackrabbits. Ndodhet në ultësirën e Maleve Sierra Nevada. Molossia, territori është vetëm 45 IN (45 km) larg nga liqeni i bukur Tahoe, dhe minuta larg nga Virxhinia, një qytet i famshëm Nevada me miniera me tërheqje turistike. Aeroporti më i afërt i madh dhe shërbimet e autobusëve janë 45 IN (45 km) larg në Reno, Nevada. Vizitorët në këtë vend bëjnë ski në muajt e dimrit, ndërsa ecin shetitje, bëjnë kampe dhe zbulojnë në qytete fantazmat që gjallërojnë në verë.

Kombi

Kombi Molossian u krijua në 1977 , pasi më parë ishte një mbretëri për më shumë se njëzet vjet, e ndjekur nga Republika Demokratike Popullore, e cila më pas u bë Republika e sotme në 1999. Republika e Molossia ka Marinësen e vet, Akademia Detare, Hapësirë e Programit, hekurudhore, shërbimit postar, Banka, tërheqjet turistike, sistemit të matjes, festat, teatër film online, online radio stacioni, dhe madje edhe të vetë zonës së kohës.

Republika më e vogël në botë ka 6 banorë: Kevin Baugh, bijtë e tij dhe 2 tre qentë. Ju duhet një pasaportë për të vizituar atë, Molossia ka vetë shërbimin e saj postar dhe monedhën e vet (të bëra nga patate të skuqura poker). Dhe kjo është shumë e shumë të gjithë ka të dini ose për të parë …))

THE NATIONAL ANTHEM: The National Anthem of the Republic of Molossia is Molossia, Nation in the Desert. Music ëritten by Ciprian Porumbescu in 1912, for the declaration of Albanian independence. Lyrics ëritten by His Excellency, President Kevin Baugh in honor of the establishment of the Republic of Molossia.

Lyrics:

Molossia, nation in the desert,
From mountains high to valleys wide,
Our home, our land, our country treasured,
We sing our praise, and sëell with pride.
Our banner, blue and ëhite and green, it waves,
Beneath the skies of blue,
Molossia, you will always be our home,
Molossia, faithful and true.

Himni Kombëtar Molossia: Himni Kombëtar i Republikës së Molossia është Molossia, Kombi në shkretëtirë.
Muzika: Muzika është shkruar nga Ciprian Porumbescu në 1912, për shpalljen e pavarësisë së Shqipërisë.
Vargjet e himnit Molossia: Janë shkruar nga Shkëlqesia e Tij Presidenti Kevin Baugh për nder të krijimit të Republikës së Molossia.

Vargjet e himnit të Republikës së Molossia-s jane:

Molossia, komb në shkretëtirë,
Nga malet e larta në luginat e gjera,
Shtëpia jonë, vendi ynë, thesaret e vendit tonë,
Ne këndojmë lavdet tona, dhe mbushemi me krenari.
Flamurin tonë, blu i bardhë dhe i gjelbër, valëvitet,
Nën qiellin e kaltër,
Molossia, ju gjithmonë do të jeni shtëpia jonë,
Molossia, besnik dhe i vërtetë.

Albert Zholi
Shkodraonline.com

Lexoni më shumë nga kjo kategori

Shpërndaje

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 03/10/2010. Filed under Patriotët. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Komento

Questo sito usa Akismet per ridurre lo spam. Scopri come i tuoi dati vengono elaborati.